in ,

İzmir’deki Sel Felaketi Exlibris Kitabevi’nin 20 Bin Kitabını Yok Etti: Yardım Kampanyası Başlatıldı

İzmir’de yaşanan sel felaketi, Exlibris Kitabevi’nin 20 bin kitabını kullanılamaz hale getirdi. Kitapçının geri dönebilmesi için yardım kampanyası düzenleniyor.

Exlibris Kitabevi İzmir Sel Felaketi Yardım
- Reklam -
- Reklam -

2 Şubat 2021 tarihinde İzmir’de gerçekleşen kuvvetli yağış sonrası meydana gelen sel felaketinden can ve mal kaybı haberleri gelmeye devam ediyor. İzmir’in Karabağlar ilçesinin Üçkuyular mahallesinde yer alan Exlibris Kitabevi, sel felaketinde dükkânındaki ve deposundaki bütün kitapları kaybetti. Afet sonrası kitabevinin 20 bine yakın kitabı kullanılamaz duruma geldi. Kitabevi için yardım kampanyası başlatıldı.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde kitapçılık yapan Emre Koca’nın sahibi olduğu Exlibris Kitabevi, sel felaketi sonrasında adeta yok oldu. Suyla dolan dükkân ve depoda, 19 bini aşkın kitap kullanılamaz hale geldi.

Felaket sonrası İzmirli ve İstanbullu sahaflar, arkadaşlarına yardım etmek için kolları sıvadı. Oluşturulan yardım kampanyasıyla kısa sürede önemli aşamalar kat edildi. Ancak yine de destek çağrıları devam ediyor.

- Reklam -

Exlibris Kitabevi Okurların Desteğini Bekliyor

Exlibris Kitabevi’nin başka bir yerde, yeni kitaplarla tekrar hayata geçmesi için bir kampanya düzenleniyor.

Sahaflar Derneği, Exlibris’in geri dönebilmesi için hem yayınevlerine hem sahaflara hem de okurlara destek çağrısında bulundu.

- Reklam -

Kitap desteğinin yanı sıra, maddi destek için Nadir Kitap adlı ikinci el kitap satışı yapan internet sitesinden de sembolik kitap satışlarına başlandı. Ex Libris ile Dayanışma Kitabı adı altında satışa çıkartılan kitabın gelirleri 5 TL’lik bir destek olarak kitapçıya bağışlanıyor. Aynı zamanda birden fazla satın alarak desteğin boyutunu artırma imkânı da okura sağlanıyor. Dayanışma kitabına göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sitede dayanışma kitabı için şu bilgilere yer veriliyor:

“2 Şubat’ta İzmir’de meydana gelen sel felaketinde satıcı üyemiz Ex Libris’in dükkan ve deposunda bulunan yaklaşık 20 bin kitabı zayi olmuştu. Bu kayıt, Ex libris Kitabevi ile dayanışmak üzere temsili olarak oluşturulmuştur. Bu ürünü sepetinize ekleyerek satın aldığınızda kargo gönderimi olmayacak, ödediğiniz tutarın tamamı herhangi bir kesinti yapılmadan Ex Libris’e aktarılacaktır. Ürün adedini sepetinizde dilediğiniz sayıda arttırabilirsiniz. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz!”

Exlibris Kitabevi İzmir Sel Felaketi Yardım

Kitap desteğinde bulunmak için Twitter’da Sahaflar Derneği ve Hermes Sahaf ile iletişim kurmanız mümkün.

Konu hakkındaki görüşlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, destek için bu gönderi altında organize olabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Cüzi bir miktarda destek olunabilir. Umarım bağışlar sahibine hiç dokunulmadan ulaştırılır.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Zor bir şey tabii yaşanan, destek olmak lazım.

    İzmir, İstanbul bir çok şehirde bu tarz yol seviyesinin altında olan ve su baskınlarına müsait dükkan ve evler var. Yakın zamanda İstanbul’da yoğun yağış sonrası sel baskınında bu tarz bir evde can kaybı yaşandı diye hatırlıyorum hatta.

    Umarım Belediye, Devlet artık bir ders çıkarır ve kalıcı çözüm bulurlar çünkü bu evler ve işyerlerini göz göre göre su basıyor.

    Geçmiş olsun tekrardan, umarım zararı karşılanabilir.

  3. Avatar for atakangngor atakangngor dedi ki:

    Sorun, zamanında yönetmeliklere uymayan belediye, mimar ve bunu bile bile kullanan alıcılarda. Belirli bir seviye subasman kotunun üstünde yapılsaydı bina hiç bir sorun yaşanmayacaktı büyük ihtimal. Yazık olmuş.

  4. Avatar for ilydious ilydious dedi ki:

    Daha geçenlerde bu sahafa bir ürünle ilgili mesaj atmışım. Sahafın ismi tanıdık gelmişti zaten.
    Şimdi mesaj kutumda görünce olay yine aklıma geldi.
    Tüm ürünleri doğal olarak silmişler ama öyle bomboş görmek çok üzücü. Umarım her şekilde destek olunur.
    Ben de kendimce bu yardım kampanyasına destek olacağım. 5-10 TL, 5-10 TL’dir sonuçta.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Christopher Plummer

Oscar Ödüllü Hollywood Oyuncusu Christopher Plummer Yaşamını Yitirdi

Quentin Tarantino Joker Yorum

Quentin Tarantino: “Joker, İzleyicilere Kendilerini Bir Delinin Teki Gibi Düşündürttü”