in

Stephen King’den Yeni Bir Peri Masalı: “Fairy Tale” Kitabı Geliyor

Fairy Tale duyuruldu. Stephen King, yeni romanı ile okurların karşısına çıkıyor. Kitabın İngilizce yayın tarihi, konusu ve kapağı belli oldu.

Stephen King - Fairy Tale
- Reklam -
- Reklam -

Fairy Tale ön siparişe açıldı. Stephen King, yeni romanı ile okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Korku, gerilim, fantazi, bilimkurgu ve polisiye başta olmak üzere pek çok alanda eserler veren Stephen King yeni kitaplarla raflardaki yerini almaya devam ediyor.

74 yaşındaki yazar, üretime ara vermeden hayal gücünün sınırlarında dolaşmayı sürdürüyor. İngilizcede son olarak Billy Summers kitabını yayımlayan yazar Türkçede ise Azrail Koşuyor kitabının yeniden basımıyla gündeme gelmişti.

- Reklam -

Yazarın, arka bahçesinde paralel dünyaya açılan bir kulübenin anahtarını miras alan 17 yaşındaki lise öğrencisi Charlie Reade’in macerasını konu alan Fairy Tale kitabı geçen günlerde ön siparişe açıldı.

Yeni Stephen King Romanı Fairy Tale | Arka Kapak Yazısı

Stephen King - Fairy Tale

Efsanevi hikâye anlatıcısı Stephen King, hem bizim hem de onların dünyası için daha büyük bir riskin olamayacağı iyiyle kötünün savaştığı paralel evrenlere açılan anahtarların miras kaldığı 17 yaşındaki çocuk hakkındaki etkileyici kitabında hayal gücünün derin kuyularına iniyor.

Charlie Reade sıradan bir lise öğrencisine benziyor, beyzbol ve futbol konusunda harika, tam bir örnek öğrenci. Ancak ağır bir yükü sırtında taşıyor. Henüz 17 yaşındayken annesi bir araba kazası sırasında öldü. Kederli babası ise içkiye yöneldi. Charlie, kendisine ve babasına nasıl bakması gerektiğini öğrendi. 17 yaşına geldiğinde Radar adlı bir köpekle ve onun bir tepenin zirvesindeki büyük bir evde münzevi hayatı yaşayan, arka bahçesinde kilitli bir kulübesi olan sahibi Howard Bowditch ile tanıştı. Kulübe bazen tuhaf sesler çıkartıyordu.

Charlie, kalbini Radar’a kaptırırken Bay Bowditch için çalışmaya başladı. Bowditch öldüğündeyse Charlie’ye kimsenin inanmayacağı bir hikâye anlatan bir kaset kaldı. Yalnızca Bowditch’in bildiği ve ihtiyarın uzun yaşamı boyunca bir sır olarak sakladığı şey, kulübenin içinde başka bir dünyaya açılan bir kapı olduğuydu.

King’in yazarlığı Fairy Tale ile uçuşa geçiyor. İyinin ezici kötülüğe karşı mücadele ettiği, kahraman bir çocuğun -ve onun köpeğinin- savaşa liderlik etmesi gereken bizimkinden başka bir dünya hakkında muhteşem ve ürkütücü bir hikâye.

Pandeminin başlarında King kendisine şu soruyu sordu: “Seni mutlu edecek ne yazabilirsin?”

- Reklam -

“Sanki hayal gücüm böyle bir sorunun sorulmasını bekliyormuş gibi, ıssız ama canlı, uçsuz bucaksız, terk edilmiş bir şehir gördüm. Boş sokakları, perili binaları, sokakta devrilmiş bir çirkin yaratık kafasını gördüm. Parçalanmış heykeller gördüm (o an bilmediğim ama sonunda keşfettiğim). Uçları bulutları delecek kadar yüksek cam kuleleri olan devasa, genişleyen bir saray gördüm. Zamanı geri alabilen sihirli bir güneş saati gördüm. İşte tüm bu görüntüler anlatmak istediğim hikâyeyi ortaya çıkardı.”

Kitapta bahsi geçen bu paralel evrende, gökyüzünde iki ayın yükseldiği, sarayın büyük kulelerinin genişleyip uzayarak gökteki bulutlara ulaştığı evrende sürgünle cezalandırılan prensesler ve prensler, zindanlar, “Adil Olan”ı eğlendirmek için erkeklerin ve kadınların ölümüne dövüşmek zorunda oldukları oyunlar bulunuyor. Bir de zamanı geri alabilen sihirli bir güneş saati var. Gün yüzüne çıkmaya başlayan tehdit ise hem bizim dünyamızı hem de diğeriin yok edebilecek kadar tehlikeli.

Fairy Tale kısaca içinde bulunduğu şartlar tarafından kahramanca işler yapmaya zorlanan sıradan bir çocuğun mitik hikâyesini anlatıyor.

608 sayfadan oluşan kitap 6 Eylül 2022’de raflara çıkacak. İngilizce baskısı ön siparişte olan romanın Türkçeye ne zaman çevrileceği ise henüz bilinmiyor.

Türkçe Baskılarda Yeni Stephen King Kitaplarında Son Durum

Stephen King her yıl yeni kitap yayımlayarak okurlarını sevindirmeyi sürdürüyor. 2018’de yayımlanan The Outsider, Yabancı adıyla 2019’da okurla buluştu. 2019’daki The Institute ise Enstitü adıyla geçen sene Türkçeye kazandırıldı. 2020’de yayımlanan öykü koleksiyonu If it Bleeds de geçen yıl Türkçe raflarına Kan Varsa adıyla çıktı. 2018’de yayımlanan Elevation ve 2021’de çıkan Later ile Billy Summers kitapları ise henüz dilimize çevrilmedi. Elevation’ın çeviri sırasının es geçilmesi ise akıllara romanın homofobi karşıtı teması nedeniyle mi bekletildiği sorusunu getirdi.

Yeni Stephen King romanı hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Simon and Schuster

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: [email protected]

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pinokyo fragman

Guillermo del Toro’nun Yönettiği “Pinokyo” Filminden İlk Fragman

Sahipsizler Hana Tooke Çocuk Kitabı

Sahipsizler: Hana Tooke’un Kaleminden Macera Dolu Bir Serüven