in

Fantastik Türdeki “Son Sihirbaz” Serisinin İlk Kitabı Bizlerle

2017’nin genç-yetişkin serüvenlerinden “Son Sihirbaz”, Hep Kitap aracılığıyla raflardaki yerini aldı.

son sihirbaz ust
- Reklam -
- Reklam -

Lisa Maxwell zamanda yolculuk, alternatif tarih, soygun (elbette kötülüğü engellemek için planlanmış) ve büyü temalarını kitaplarında yeni yurtlarına uyum sağlamaya çalışan hayatlar, birbirlerine karşı mücadele veren gizli topluluklar, sokaklarda cirit atan tehlikeli çeteler ve çetin ceviz dostlarla karşılaşan gözü pek kahramanların serüveniyle sunan bir kalem.

Yazarın fantastik türde kaleme aldığı genç-yetişkin serisi Son Sihirbaz da tam olarak bu minvalde bir eser. Yurt dışında beğeniyle karşılanan bu serinin ilk halkası yakında Türk okurlarla buluşuyor. Seriyle aynı adı taşıyan ilk kitap Hep Kitap aracılığıyla dilimize kazandırıldı.

Serüvenin başlangıcının tanıtım bülteni şu şekilde:

- Reklam -

Son Sihirbaz – Lisa Maxwell | Arka Kapak Tanıtımı

son sihirbazModern New York’ta sihir yok. Eski sihri kullanabilen birkaç Mageus da saklanmak, kimliklerini gizlemek zorunda. Çünkü onlardan nefret eden bir Cemiyet ve eğer yaklaşırlarsa sadece sihirlerini değil, hayatlarını da alacak bir Eşik var.

Modern dünyada sihri kullanabilen son kişilerden biri Esta. Yetenekli bir hırsız. Kimse farkına varmadan istediği her şeyi ele geçirebilir. Çocukluğundan beri tek bir görev için hazırlanıyor: 1902’ye dönüp Cemiyet’in ve Eşik’in bütün gizemlerini barındıran eski bir kitabı çalmak. Üstelik bunu sihirbaz kitabı yok etmeden yapmak.

Ama eski New York tehlikeli bir şehir. Çeteler ve gizli topluluklar her yerde. Ve tabii sihir de… Herkes sihrini Cemiyet’ten saklamaya çalışsa da öyle güçlü ki havada titreşimi hissediliyor. Hiçbir şey, hiç kimse göründüğü gibi değil. Esta’nın işi zor. O da oyunlar oynayacak, sihirbaza yaklaşmak için türlü yollar deneyecek. Peki ya bunu yaparken geçmişte bıraktıklarına ihanet etmesi gerekirse?

- Reklam -

Lisa Maxwell’in ses getiren romanı Son Sihirbaz şimdi Türkiye’deki okurları sihirli bir şehrin arka sokaklarına davet ediyor.

Kitabın çevirmen koltuğunda İlke Afacan oturuyor. 544 sayfadan oluşan serüvenin ilk cildi 21 Eylül 2018 tarihinden itibaren sanal ve fiziksel mağazalarda satışa sunulacak. Keyifli okumalar dileriz.


Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Cemalettin Sipahioğlu

1986 İstanbul doğumlu. Bilimkurgu, korku ve fantastiği uzun süre televizyondan takip edebilmiştir. Ailesinden habersiz aldığı ucuz VCD oynatıcıyı saklayıp, onlar yokken kullanarak, bu konularda film açıklarını kapatmaya çalışmıştır. Edebiyata sonradan bulaşması; bilgisizliği; bilgisizlik de, "Raftaydı ve ben onu alıp okumadım zamanında." pişmanlıkları getirmiştir. Lem ile Küvette Bulunan Günce'yle tanışması; okumaya yeni başlayan biri için hem talih, hem de talihsizlik olmuştur. Film, kitap, animasyon, çizgi roman olsun; kendi sınırlı bilgisiyle, eserleri iç dinamikleri içinde değerlendirmeye çalışır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kurk mantolu madonna onur saylak

Kürk Mantolu Madonna’nın Sinema Uyarlaması Onur Saylak’a Emanet

zaman carki ust 2

“Zaman Çarkı” Dizisinin Yapımcısı Hayranların Sorularını Yanıtladı