in

Felsefe Tarihindeki Kadın Filozofların İzini Araştıran “Felsefenin Kraliçeleri” Türkçede

“Felsefenin Kraliçeleri” Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Lisa Whiting ve Rebecca Buxton imzalı kitap Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Felsefenin Kraliçeleri: Felsefe Tarihinde Kadın Filozoflar Nerede? - Lisa Whiting ve Rebecca Buxton
- Reklam -
- Reklam -

Lisa Whiting ve Rebecca Buxton imzalı Felsefenin Kraliçeleri Türkçede. Epsilon Yayınevi etiketiyle çıkan eser, “Felsefe Tarihinde Kadın Filozoflar Nerede?” sorusuna cevap arıyor.

Felsefe alanında çalışmalar yapan Lisa Whiting ve Rebecca Buxton’ın ellerinden çıkan bu kitap, tarihteki kadın filozofların unutulmuş katkılarına odaklanıyor. Kitap, Antik Yunan medeniyetinin kurucu babalarından birine ders veren Mantinealı Diotima ve diğer büyük düşünürlerin fikirlerini şekillendiren ancak sadece çok az kişi tarafından bilinen birçok kadın filozof hakkında daha fazla bilgiler sunuyor.

Örnek olarak bazı kaynaklarda Sokrates’in hocası olduğu söylenen Diotima’nın, ünlü filozofun Sokratik yöntem olarak adlandırılan tarzını benimsemesine yardımcı olan kişi olduğu belirtiliyor.

- Reklam -

Rebecca Buxton ve Lisa Whiting, Felsefenin Kraliçeleri: Felsefe Tarihinde Kadın Filozoflar Nerede? adlı kitaplarıyla dünyaya önemli katkılar sunan ancak çoğunlukla tanınmayan 20 kadın filozofun fikirlerini bir araya getirerek bazı şeyleri yeniden dengelemeyi umuyorlar.

The Philosopher Queens: The Lives and Legacies of Philosophy’s Unsung Women adıyla ilk olarak Eylül 2020’de yayımlanan kitabın tanıtım yazısına aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Felsefenin Kraliçeleri: Felsefe Tarihinde Kadın Filozoflar Nerede? – Lisa Whiting ve Rebecca Buxton | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Felsefenin Kraliçeleri: Felsefe Tarihinde Kadın Filozoflar Nerede? - Lisa Whiting ve Rebecca Buxton

Kadın filozoflar nerede? Cevabı tam da burada.

Felsefe tarihi, kadınlara adil davranmadı. Platon, Kant, Nietzsche, Locke isimlerini muhtemelen duymuşsunuzdur.

Peki Hypatia’yı, Arendt’i, Oluwole’yi, Young’ı?

- Reklam -

Felsefenin Kraliçeleri, felsefenin kalbinde yer alan kadınların yaşamları ve eserleri hakkında uzun zamandır beklenen bir kitap. Bu derleme, fikirleri dünyayı etkilemiş fakat çoğu zaman hak ettiği takdiri görmemiş yirmi önemli kadını merkezine alıyor.

Antik Çin’deki ilk kadın tarihçi Ban Zhao’dan Amerika’daki Black Power Hareketi’nin sembolü Angela Davis’e, Sokrates’in hocası Diotima’ya kadar birçok ismi tanıyacaksınız.

Kadın filozofların nerede olduğunu merak edenler ya da fikirler tarihi meraklıları için felsefenin kraliçeleriyle tanışma zamanı!

“Muhteşem. Felsefe dünyasındaki kadınların, kadın filozofları anlattığı bir kitap. Bayıldım!.”
Elif Şafak

Kitabın ilk sayfalarını içeren ve Kayıp Rıhtım’a özel olarak hazırlanan tadımlık ön okuması için buraya tıklayabilirsiniz.

Toplam 224 sayfadan oluşan eserin çevirisini Muhlis Ünal Salman, editörlüğünü Utku Özcan, düzeltisini Maide İdil İspir, sayfa tasarımını Ceyda Çakıcı Baş ve son olarak kapak tasarımını İlknur Muştu üstleniyor. Felsefenin Kraliçeleri, Mart 2023 itibarıyla kitapçılardaki ve dijital kitap satış sitelerindeki yerini almaya başladı.

Felsefe tarihinde kadınların yerini sizler nasıl görüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Beef Fragmanı: Steven Yeun'un Yeni Netflix Dizisi Başlıyor

The Walking Dead Yıldızı Steven Yeun’un “Beef” Adlı Netflix Dizisinden Yeni Fragman

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü Yeniden Vizyona Giriyor

“Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü” 4 Saat 11 Dakikalık Özel Versiyonuyla Yeniden Vizyona Giriyor