in

Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri “Festergrimm” ile Devam Ediyor: Thomas Taylor İmza Günü için Türkiye’ye Geliyor

Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri, “Festergrimm” ile maceraya devam ediyor. Yazar Thomas Taylor, İstanbul Tüyap Kitap Fuarı ile başlayarak dört gün boyunca Türkiye’deki okurlarıyla bir araya gelecek. | Ön Okuma

Festergrimm - Thomas Taylor
- Reklam -
- Reklam -

Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri’nin dördüncü kitabı Festergrimm, Türkçe raflarında. Serinin yazarı Thomas Taylor, 39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapsamında bu pazar imza günü düzenleyecek. Yeni kitabının çıkışı şerefine Türkiye’ye gelen Taylor, dört gün boyunca farklı yerlerde okurlarla bir araya gelecek.

Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri’nin ilk üç kitabı Malamander, Gargantis ve Shadowghast okurlar arasında büyük bir ilgiyle karşılanmıştı. Serinin dördüncü kitabında da okurlar, halihazırda tanıdıkları karakterler ve aşina oldukları mekânlarda geçen ve temponun katlanarak arttığı, ters köşe içeren bir kurgu okuma şansına erişecekler.

Serinin yeni kitabında, Türk lokumu gibi kültürümüze ait ögeler bulunuyor ve yazar bu ögeleri kurgunun en önemli yerlerinde bir çıkış yolu olarak kullanıyor. Kitabın içinde yer alan ilgi çekici ve özgün mekân çizimleri de okura interaktif ve zenginleştirilmiş bir metin sunuyor. Herbie ve Violet’in arasındaki dostluk her geçen kitapta büyümeye devam ediyor ve bu ikili boylarından büyük maceralara atılmaktan çekinmiyor.

- Reklam -

Festergrimm – Thomas Taylor | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Festergrimm - Thomas Taylor

MEKANİK BİR DEV UYANIRKEN, KASABA İÇİN ZAMAN DARALIYOR!

Büyük Nautilus Oteli’nin Kayıp Eşya Koruyucusu Herbie ve korkusuz arkadaşı Violet, şu ana dek Tuhaf Deniz Kasabası’nın pek çok sırrını ortaya çıkarmıştır: Dalgaların altında gizlenen, sahillere vuran ve kilitli kapıların ardında yatan sırlar. Zeki ve acımasız düşmanları Sebastian Yılanbalık, kasabanın soğuk ve fırtınalı bir gününde ölümden dönmüşçesine ortaya çıkıp uzun süredir kapalı olan balmumu müzesini açma planlarını anlattığında, maceraperest ikili onun kötü niyetlerinden şüphelenir. Araştırmaları onları kasabanın sırlarla dolu efsanevi geçmişine götürdüğünde, haklı olduklarını anlarlar. Sebastian Yılanbalık, anahtarının Herbie’de olduğunu inandığı bu sırrı ortaya çıkarmak için her şeyi göze almıştır.

Ölümden dönen ezeli baş düşman… Ürkütücü efsaneler… Hareket eden balmumu heykelleri… Ve kasabayı kasıp kavuran devasa bir robot… Devamı için yeterince cesaretli misin?

Kitabın ilk sayfalarını içeren ÖN OKUMAsı için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Festergrimm Hakkında Ne Dediler?

Thomas Taylor’ın sihirli dokunuşu imkansız olana inanmanızı sağlıyor! –Catherine Doyle

Çok satan gençlik kitapları yazarı Tuhaf Deniz Kasabası’nın en iyi efsanelerine hayat veren ve okurları tamamen büyüleyerek içine çeken, dillere destan fantastik bir seri! –My Shelves Are Full

- Reklam -

Tuhaf Deniz Kasabası maceralarında sevdiğiniz ve dört gözle beklediğiniz her şeyi bu kitabın sayfalarında bulabilirsiniz. Serinin dördüncü kitabı Festergrimm, her yaştan okurunu memnun edecek. Önceki kitaplardaki gibi akıp giden bir macera ve ters köşelerle dolu anlara hazır olun! –Netgalley

Thomas Taylor yine yaptı yapacağını! Herbie ve Violet ile birlikte Tuhaf Deniz Kasabası’na geri dönmek ve yeni bir maceralara atılmak ne büyük bir zevk! –GoodReads okur yorumu

Çevirisini daha önceki kitaplarda olduğu gibi Barış Purut’un üstlendiği 320 sayfalık kitabın editörlüğünü Tolga Yozcu yapıyor. Daha önceki kitap haberlerinde de belirttiğimiz gibi Sony Pictures serinin film haklarını satın almış durumda. Oyuncak Hikâyesi, Ters Yüz ve Yukarı Bak gibi sevilen animasyonların yönetmeni Josh Cooley tarafından yönetilecek olan film uyarlaması için çalışmalar devam ediyor.

Festergrimm, aynı zamanda serinin beşinci ve final kitabı olan Mermedusa’nın ön okumasını da içeriyor.

Thomas Taylor Festergrimm’in Türkçede Yayımlanması Şerefine 4 Gün Sürecek Etkinlikler için Türkiye’ye Geliyor

Thomas Taylor

Yazar, bu pazar günü 39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile başlayacak bir turla Türkiye’deki okurlarıyla da yüzyüze buluşacak.

Etkinlik takvimi şu şekilde:

11 Aralık Pazar
İmza Günü
İstanbul Tüyap Kitap Fuarı
Saat: 15.00

12 Aralık Pazartesi
İmza Günü
Ankara Metro Kitap Fuarı Kızılay
Saat: 16.00

13 Aralık Salı
İmza Günü
Bursa BKM Kitabevi Özlüce
Saat: 15.00

15 Aralık Perşembe
Söyleşi & İmza Günü
İstanbul Penguen Kitabevi Suadiye
Saat: 18.00
Moderatör: Tolga Yozcu

Thomas Taylor imzalı Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri’nin önceki kitaplarını okumuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2022 Goodreads Okur Ödülleri Kazananları

2022 Goodreads Okur Ödülleri’nde Kazananlar Açıklandı

Diablo 4 Ne Zaman Sorusu, Sinematik Fragman ile Yanıt Buldu

Lilith’e Karşı Savaş Büyüyor: “Diablo 4″ten Sinematik Fragman ve Çıkış Tarihi