in

Paola Peretti İmzalı Devam Kitabı “Filippo, Ben ve Kiraz Ağacı” Türkçede

Filippo, Ben ve Kiraz Ağacı Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Paola Peretti imzalı devam kitabı, Genç Timaş etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Filippo, Ben ve Kiraz Ağacı - Paola Peretti
- Reklam -
- Reklam -

Paola Peretti imzalı Filippo, Ben ve Kiraz Ağacı Türkçedeki yerini almaya başladı. Genç Timaş etiketiyle yayımlanan eser, Kiraz Ağacı ile Aramızdaki Mesafe’nin devam kitabı olma özelliğini taşıyor.

Paola Peretti, İtalya’nın Verona kentinde yaşayan ve edebiyat ve felsefe eğitimi alan bir yazar. Kendisi yayıncılık, gazetecilik ve yaratıcı yazarlık konularında çalışmalar yaptı. Peretti’nin hayatında önemli bir dönüm noktası, gözlerinde görme kaybına sebep olan ve sonrasında tamamen körlükle sonuçlanan Stargardt genetik hastalığının teşhisiyle geldi.

Gözlerindeki kayıp, Peretti’nin hayatını kökünden değiştirdi. Ancak bu onu yazar olma yolundan alıkoyamadı. Şu anda mülteci çocuklara İtalyanca öğretiyor ve bunun yanı sıra yazmaya da devam ediyor.

- Reklam -
Paola Peretti
Paola Peretti

Yazarın bu devam romanında, artık hastalığıyla nasıl yaşayacağını öğrenmiş olan Mafalda, geçmişini geride bırakmış fakat yeni zorluklarla yüzleşmek zorunda kalmıştır. En yakın arkadaşını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan, depresyondaki babasına nasıl yardım edeceğini düşünen, okulda zorbalıkla mücadele eden ve yeni insanlarla tanışan Mafalda’nın hikâyesi, kaldığı yerden devam ediyor.

2019 Carnegie Madalyası Adayı ve 2022 Ibby Onur Listesi’nde yer alan Paola Peretti’nin orijinal adı Filippo, Me and the Cherry Tree olan ve ilk defa geçen yılın ağustos ayında yayımlanan devam kitabının tanıtım yazısına aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Filippo, Ben ve Kiraz Ağacı – Paola Peretti | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Filippo, Ben ve Kiraz Ağacı - Paola Peretti

Tüm dünyada milyonlarca okura ulaşan ve Türkiye’de en çok satan gençlik kitaplardan biri olan Kiraz Ağacı ile Aramızdaki Mesafe’nin bu olağanüstü devam romanında Mafalda, artık karanlıktan korkmuyor çünkü karanlıkla nasıl mücadele edilebileceğini öğrendi.

- Reklam -

Mafalda şimdi on üç yaşında ve son üç yıldır görme yetisini kaybetmeye ve arkadaşlıklarını sürdürmeye karşı verdiği güçlü mücadele devam ediyor. En iyi arkadaşı Filippo ve sadık kedisi Ottimo Turcaret her zaman onun yanında ama başka şeyler Mafalda’yı endişelendiriyor: İşini kaybetmiş ve artık depresyonun derinliklerinde olan, yatağından kalkmayı reddeden babası ve okulda Filippo ile arkadaşlıklarını sınayan Debbie.

Bu sırada Mafalda’nın hayatına iki yeni yetişkin girer: Evsiz bir genç kadın olan Elsa ve Charles Dickens’a a karşı müthiş bir tutkuya sahip yaşlı üst komşusu Nino. Mafalda yavaş yavaş etrafındaki insanların hikâyelerini ve hayatlarının nasıl cesur ve zor seçimlerle dolu olduğunu öğrenip ders çıkaracaktır.

Çevirisini Esma Fethiye Güçlü’nün üstlendiği ve 144 sayfadan oluşan kitabın ilk sayfalarını içeren tadımlık ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz.

Paola Peretti imzalı ilk kitabı okumuş muydunuz? Serinin devam kitabının konusunu nasıl buldunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Tüm içeriklerimizden haberdar olmak adına Google Haberler üzerinden bizleri takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pompeii Herculaneum Vezuv Yanardagi

2.000 Yıl Önce Vezüv Yanardağı’nın Yok Ettiği Pompeii’nin Komşu Kentinde Bazı Cesetlerin ‘Buharlaştığı’ Ortaya Çıktı

HBO Patronu, J.K. Rowling Eleştirilerini Yanıtladı - Harry Potter

HBO Patronu, Harry Potter Dizisi Işığında Rowling Eleştirilerini Yanıtladı: “Önceliğimiz Ekrana Yansıyanlar”