in

Firefly Roman Serisi Olarak Geri Dönüyor!

Bugün The Verge’de yayımlanan habere göre, Firefly evreninde geçen yeni bir roman serisi 20th Century Fox ve Titan Books iş birliği ile bizlerle olacak. Bizzat Joss Whedon’un da danışman olarak katkıda bulunacağı proje, Firefly hayranlarını çok mutlu edeceğe benziyor.

firefly
- Reklam -
- Reklam -

İlk üç kitabın yazarlarının sırasıyla Nancy Holder, Tim Lebbon ve James Lovegrove olacağı açıklanmış. Romanların her biri dizinin orijinal evreninde kurgulanacak ve tanıdığımız, sevdiğimiz karakterlerin yeni maceralarını anlatacak. Ekim 2018’de yayımlanması planlanan ilk roman Firefly: Big Damn Hero’da birtakım sinirli Browncoatlar tarafından kaçırılan Kaptan Malcolm Reynolds’ı okuyacağız. Ardından Mart 2019’da Firefly: The Magnificent Nine gelecek ve Jayne Cobb’un peşine takılan ekibin başına türlü işler açılacak. Duyurulan son kitabın çıkış tarihi Ekim 2019; Firefly: Generations ise insanları dünyadan dışarı taşıyan efsanevi Arklardan birinin keşfini konu edinecek.

Tek bir sezon yayımlanmasına rağmen inanılmaz büyüklükte bir hayran kitlesi bulunan Firefly, Serenity adlı filmi, çizgi romanları ve oyunlarıyla hatırasını canlı tutuyordu; artık elimizde bir de romanlar olacak. Böyle bir dizinin iptal edilmesini asla affedemeyen sevenleri, bu kitaplarla biraz özlem giderebilirler belki.

- Reklam -

- Reklam -

Setenay Karaçay

Her şey Denizler Altında Yirmi Bin Fersah’la başladı. Ardından Asimov ile tanıştı ve astronot olamayacağını genç yaşta fark edince bilimkurgu edebiyatına sığındı. İddialı bir okur ve koleksiyoncu, amatör bir kitap yorumcusu oldu. Evrenin ve insan aklının sınırsızlığına tekrar tekrar hayran olurken, hayatının geri kalanını sürekli büyüyen okuma listesinin peşinden koşmakla geçirecek.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Firefly, izlemediğim halde kalitesine ve tarzına saygı duyduğum bir seri. İlk defa dizinin namına güvenerek Serenity’yi izleyip bayağı bir takdir etmiştim. İdealleri için mücadele veren kötü adam, hedefine ulaşmak için gerek gördüğü her şeyi yapan iyi adam,… güzeldi be. Kitap haberleri, fanları ne kadar tatmin eder bilemem. Fakat bir şekilde evrenin hatırlatılıyor olması güzel.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

artemis ust

Andy Weir İmzalı “Artemis” Raflardaki Yerini Aldı

turklerin seytani masallari ust

Çekiliş: Seçkin Sarpkaya’dan “Türklerin Şeytani Masalları”