in

Fırtınaışığı Arşivi Rehberi’ne Ücretsiz Sahip Olun!

Tor Books, Brandon Sanderson’ın Fırtınaışığı Arşivi Cep Rehberi’nin dijital versiyonunu herkese ücretsiz olarak dağıtıyor.

the stormlight archive pocket companion ust
- Reklam -
- Reklam -

Bu yılın başlarında sadece yurtdışında ve ciltli olarak, sınırlı sayıda basılan ve yalnızca belli başlı kitapçılarda satılan Fırtınaışığı Arşivi Cep Rehberi’nin dijital baskısı artık isteyen herkese bedava!

the-stormlight-archive-pocket-companion(1)Sanderson’ın aynı adlı serisinin ilk iki kitabını, yani Kralların Yolu ile Parlayan Sözleri kapsayan rehberin bünyesinde karakter profilleri, arazilerin detaylı betimlemeleri, haritalar, illüstrasyonlar ve yanıtlanmamış soruların cevapları yer alıyor.

Rehbere sahip olmak için tek yapmanız gereken şu adrese gidip Tor Books’un bültenlerine kayıt olmak. Daha sonrasında adresinize bir doğrulama e-postası geliyor ve rehber sonsuza dek sizin oluyor.

- Reklam -

İngilizceniz ileri seviyede olmasa bile gerek haritalar gerekse de illüstrasyonlar gerçekten de görülmeye değer.

- Reklam -

Sanderson hayranlarına duyurulur…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

702 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Hoid Hoid dedi ki:

    Ben de böyle bir başlık açmaya niyetlenmiştim tam da . Ellerine sağlık ,gerçekten de fırtına ışığı arşivi serisi en sevdiğim serilerden biri olmayı başardı. Brandon Sanderson çok detaylı anlatmasına rağmen okuyucuyu sıkmayan biri adam sihirbaz galiba. Bence parlayan sözler yerinde bir çeviri ve diğer türlüsü içerik hakkında dikkat dağıtırdı .

  2. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Bir yerde haklısınız ama

    Özet

    sonuçta kitabı yazan kişi bir parlayan olduğu için

    Parlayanın Sözleri olarak çevrilmesi daha doğru gelmişti okurken sanki.

  3. Avatar for BlackOut BlackOut dedi ki:

    Ben de ne zaman açılacak bu başlık diye bekliyordum :stuck_out_tongue_closed_eyes:. Zaman Çarkı’nı okuduktan sonra başka kitapları beğenmeyenleri Fırtınaışığı Arşivi’ne davet ediyorum. Robert Jordan’ın hem hayranı olan, hem de Zaman Çarkı’nın son üç kitabını -epey zor bir görevi üstlenerek- bitiren Brandon Sanderson’un başyapıtı olduğunu düşündüğüm seridir Fırtınaışığı Arşivi. İlk kitabı okuduğumda kendimi kaybetmiştim bu kadar bilgiyi nasıl öğreneceğim diye, ama gerilmeye gerek yok zira Sanderson ön planda normal okurlarına harika bir hikaye anlatırken daha hayranı olan okurlara sürekli göz kırpıyor. (Ayrımcılık yapmıyorum kişilik ve ilgi meselesi :sweat_smile:)

    Kendisinin de dediği gibi, kitaplarının çoğu birbiriyle bağlantılı (en azından bazı ortak karakterler bakımından) olsa bile her kitap tek başına okunduğunda bir bütün ve anlamlı. Hoid karakterinin ortaya çıkışı da ilginç. Brandon Sanderson okuduğu kitaplara kendi karakterlerini koymayı seviyormuş. “Arka planda” olan kendine ait bir karakteri başka bir yazarın kitabına sokmak gibi bir alışkanlığı varmış. Hoid de bu huyun (tabii başka nedenler de var) bir ürünüymüş. Hoid’in kendine ait bir hikayesinin olduğunu da belirtmek istiyorum. Yayınlanmamış Dragonsteel adlı bir çalışma Hoid’e ve Adonalsium’un parçalanmasına dair hikayeleri içerecek. Ancak bunun Fırtınaışığı Arşivi bitmeden önce yayınlanmayacağını da söylüyor, kısacası en az 15 senesi var diyorum ben :scream:.

    Oathbringer henüz Türkçe yayınlanmadı ama yabancı okurlar bir sonraki kitabı beklemeye başladı bile. Brandon Sanderson da en erken 2020, belki 2021’e bile uzayabileceğini söylüyor bir sonraki kitabın. Dördüncü kitabın karakteri Eshonai, beşinci ise Szeth. Ardından yayınlanacak beşlinin sırası belli olmasa da Jasnah ve Taln’ın(Talenel) son kitaplar olacağını okuduğumu hatırlıyorum. (En sevdiğim karakterler sona kalacak sanırım :unamused:)

    Bir de umarım Türkçe basan yayınevi (Akılçelen sanırım?) Warbreaker’ı da en kısa sürede çevirir, zira Rıhtım’da yayınlanan son Brandon Sanderson röportajında tekrar belirtildiği üzere Warbreaker Fırtınaışığı Arşivi için önemli bir kitap. (Olmazsa olmaz demiyorum da bazı okurların okuma keyfine bin katmak varken onu da çevirmemek mantıklı gelmiyor.)

  4. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Ben Zaman Çarkı’nın Sanderson’a ve Fırtınaışığı’na büyük katkısı olduğunu varsayıyorum, adam Zaman Çarkı’nı yazarak kendini epey geliştirip Parlayan Sözler’e geçti. Fırtınaışığı da Zaman Çarkı kadar büyük bir hikaye olduğundan anlatımı çok zor ama Sanderson bunu çok güzel başarıyor bence.
    Warbreaker’ı ben de çok merak ediyorum, oldukça egzotik bir dünyası var gibi gelmişti ingilizcesine bakarken. Ve Oathbringer için fazlasıyla önemli dendiğini duydukça da merakım artıyor doğrusu.

  5. Avatar for estorn estorn dedi ki:

    Zaman Çarkı’nın son üç kitabını saymazsak okuduğum ilk -ve şimdilik tek- Sanderson serisi Fırtınaışığı. İlk kitaba girmekte çok zorlanmıştım ama pes etmedim, sonrasında çok beğendim. Çok ilginç fikirler var bence. Dünyanın bambaşka bir iklime sahip olması sebebiyle bitki ve hayvanların buna uyum sağlayacak şekilde gelişmesi özellikle çok hoşuma gitmişti mesela. Fırtına’nın etkisini kaybedip yavaşladığı taraflarda bitkiler daha normalken, şiddetli olduğu yerlerde kendilerini koruyacak şekilde evrimleşmiş olmaları güzel ve gerçekçilik katan bir detay.

    Ayrıca spren fikri de ilginç ve mutlaka altından epey enteresan şeyler çıkacak.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

697 cevap daha var.

buyucu loncasi ust

Kara Büyücü Üçlemesi Yeniden Raflarda

Yabani Dergi 3. Sayısı

Yabani Dergi 3. Sayısı ile Raflarda