in

Ford Madox Ford’un Peri Masalı “Uçan Kraliçe” Raflarda

Ford Madox Ford’un kaleme aldığı “Uçan Kraliçe” adlı peri masalı, Herdem Kitap etiketiyle görücüye çıktı.

ucan kralice ust
- Reklam -
- Reklam -

İyi Asker (The Good Soldier), Kahverengi Baykuş gibi eserleriyle tanıdığımız 1873 doğumlu İngiliz yazar Ford Madox Ford’un (Ford Hermann Hueffer) Uçan Kraliçe (The Queen Who Flew: A Fairy Tale) hikâyesi de Herdem Kitap etiketiyle görücüye çıktı.

Kitap ülkesinde devrim yapılan yalnız bir kraliçe ve yarasa arasındaki ilişkiyi ele alıyor. İçine tıkılıp kaldığı kutudan kaçıp kurtulmak isteyen kraliçe, bu durumdan kurtulmak için uçmakla ilgili sorularına yarasadan cevaplar arıyor. Elbette içine gömüldüğü yalnızlıktan ve artık ona fazlasıyla zor gelen onca angarya işten kurtulup kurtulamayacağı da bir merak konusu.

Sözü fazla uzatmadan sizi tanıtım bülteni ile baş başa bırakıyoruz:
ucan kralice“Yapamayacağınızı varsayıyorsanız kesinlikle yapamazsınız.” demişti yarasa.

- Reklam -

“Peki, uçmam mümkün mü? Ben nasıl uçmayı başaracağım? diye sordu Kraliçe. Yarasa; “Bir fareyken uçamayacağımı sanıyordum ve tabi ki uçamıyordum. Bir gün böcek tuzağına yakalanmış bir Mayıs Böceği’nin hayatını kurtardım ve o bana nasıl olacağını anlattı. Ama söylemem sen tüm sinekleri yersin.”

“Söz veriyorum hiç sinek yemeyeceğim.”

- Reklam -

“Şu an üstüne basıyorsun.”

Kraliçe biraz ürküyordu ama aşağı baktığında yeşil çizgileri olan küçük ayakkabılarının altında ezilmiş bir şey vardı.
Pınar Özyürek tarafından dilimize kazandırılan peri masalı türündeki 96 sayfalık “Uçan Kraliçe” rafların arasındaki yerini aldı.

Keyifli okumalar.

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

spawn2 inceleme ust

Spawn Cilt 2: Ünlü Yazarların Cehennem Gösterisi

karayip korsanlari redd sparrow

Söylenti: Yeni Karayip Korsanları’nın Başrolünde Bir Kadın Olacak