in ,

Kafka Çağındaki Sinemadan Günümüze: Franz Kafka ve Sinema

İthaki Yayınları Sinema Dizisi’nin yedinci kitabı olan ve Kafka’nın sinemayla, sinemanın da Kafka’yla ilişkisini inceleyen “Franz Kafka ve Sinema”, raflardaki yerini aldı.

Franz Kafka ve Sinema - Mehmet Öztürk
- Reklam -
- Reklam -

Yirminci yüzyıl icadı bir sanat olarak sinema ile yine yirminci yüzyılın başlarında kendisinden sonraki edebiyatçıları etkilemiş bir yazar olan Franz Kafka arasındaki ilişkiyi analiz eden Mehmet Öztürk’ün kaleme aldığı Franz Kafka ve Sinema, raflardaki yerini aldı.

İthaki Yayınları Sinema Dizisi’nin yedinci kitabı olan eser; Martin Scorsese’den Nuri Bilge Ceylan’a, Michael Haneke’den Terry Gilliam’a Kafkaesk sinemayı ve Orson Welles’in Josef K. ile olan bitmeyen “dava”sını incelikle analiz ediyor.

Franz Kafka ve Sinema | Tanıtım Yazısı

Franz Kafka ve SinemaFranz Kafka’nın özgeçmişinden, Prag deneyiminden ve edebi eserlerinden hareketle yazılan bu kitap, Kafka’nın sinemayla, sinemanın da Kafka’yla ilişkisini masaya yatırıyor. Kafka’yı Theodor W. Adorno ve Georg Lukács’ın çoğu zaman birbiriyle çatışan düşüncelerini baz alarak incelerken, “Kafka çağı”ndaki sinemayı, Martin Scorsese’den Nuri Bilge Ceylan’a, Michael Haneke’den Terry Gilliam’a Kafkaesk sinemayı ve Orson Welles’in Josef K. ile olan bitmeyen “dava”sını incelikle analiz ediyor.
Hakan Bıçakcı’nın önsözüyle çıkan Franz Kafka ve Sinema, on yıldan uzun bir süre önce farklı bir yayıneviyle raflara gelmişti. Söz konusu eserin sahibi Mehmet Öztürk; daha sonrasında Hakan Bıçakcı ile birlikte İthaki Aakademi’de Kürşat Saygılı moderatörlüğünde bir panel de gerçekleştirmişti.

- Reklam -

Kafka’nın sinemayla, sinemanın da Kafka’yla ilişkisini inceleyen ve 248 sayfadan oluşan eser raflardaki yerini almış durumda. Kitabın ilk baskısını okuduysanız düşüncelerinizi ve yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

- Reklam -

* Hakan Bıçakcı Öneriyor: Kayıp Rıhtım Okurları İçin 6 Kitap

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Patrick Stewart x-men

Patrick Stewart, X-Men Serisinin Geleceğiyle İlgili Konuştu

Brad Pitt - The Matrix Neo

Brad Pitt, The Matrix Filminde Yer Almayı Reddetmiş