in

G.R.R. Martin Kitabını Bitirebilmek İçin Bir Dağ Evine Kapandı

George R.R. Martin, Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yıllardır beklenen altıncı kitabını tamamlamak için bir dağ evine kapandı.

g r r martin ust
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin‘in dünyaca ünlü Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin son kitabı olan Ejderhaların Dansı yayınlanalı yedi yıldan uzun bir süre geçti. Ünlü yazar bu zaman zarfı içinde serinin altıncı cildi olan Winds Of Winter‘ı (Kış Rüzgârları) bitirmek üzere olduğunu abartısız on kez falan belirtti. Ve her yılın sonunda hayranlarını bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.

Özellikle Game Of Thrones dizisinin büyük başarısının ardından yazım süreci iyice yavaşlayan Martin dizinin senaryosuyla, imza günleri ve söyleşilerle daha fazla haşır neşir olmaya başladı. Ancak bu esnada çeşitli derlemelerde öyküleriyle yer almaya, Vahşi Kartlar serisi üstünde çalışmaya ve Buz ve Ateşin Dünyası gibi yan kitaplar çıkarmaya da devam etti. Bu durum hayranlarının kimini memnun etti kiminiyse kızdırdı. Ve Martin şimdi de Westeros’un 1500 yıllık tarihini konu alan Fire and Blood ile gündemde.

Yeni kitabının çıkışı şerefine Wall Street Journal gazetesine uzaktan özel bir röportaj veren ünlü yazar kaçınılmaz olarak o soruyla karşılaşmış: Winds Of Winter ne zaman çıkacak? Martin’in bu soruya verdiği cevap ise oldukça ilginç. Şu sıralar yerini söylemeyi kesinlikle reddettiği bir dağ evinde kaldığını açıklayan ünlü yazar altıncı kitabı mümkün olan en kısa sürede bitirmeyi amaçladığını ve işi bitene dek oradan ayrılmayacağını açıkladı.

- Reklam -
- Reklam -

Entertainment Weekly‘ye verdiği başka bir röportajda da şu sözleri sarf etmiş:
Winds Of Winter’ı dört yıl önce bitirmem gerekirdi. Keşke bitmiş olsaydı. Ama bitmedi. Bazı gecelerde, karanlık bir ruh hâliyle kafamı klavyeme vuruyor, “Tanrım, bu kitabı bitirebilecek miyim? Dizi gün geçtikçe daha da ileri gidiyor, bense her gün daha da geride kalıyorum. Neler oluyor? Bunu başarmam lazım,” diyorum.
Martin son olarak hayranlarının kendisine kızgın olduğunu bildiğini, onun da kendisine öfkeli olduğunu ancak tüm bu süre boyunca boş oturmadığını söylemiş. Altı ay sonra yeni bir Vahşi Kartlar kitabının basılacağını belirten Martin, Fire and Blood‘ı bitirdiği için gurur duyduğunu ve hiçbir şeyin kendi yazdığı bir eseri bitirmek kadar onu mutlu edemediğini de sözlerine eklemiş.

Eh… En azından kitabını tamamlamak için somut adımlar attığını söyleyebiliriz. En kısa zamanda “başka sakallı yazarların da” dağ evine kapandığını görmeyi diliyor, ya sabır çekerek beklemeye devam ediyoruz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

14 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for deeepreader deeepreader dedi ki:

    Sevgili ‘başka sakallı yazarlar’, sabrımız tükenmiştir. Umudumuz stoklarla sınırlıdır.

  2. Avatar for Kote Kote dedi ki:

    2019’da dizi bitecek, 2019 ekim kasım gibi yeni kitap gelecektir (inş)

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Kış neredeyse geldi. Dağda tek başına Akgezenler tehdidiyle bitirir belki.

  4. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    Allahıma şükürler olsun!

  5. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Ben anlamıyorum, dizi ve kitabın sonu nasıl ayrı olabilir. Kitap bitmeden dizi nasıl çekilebilir. Elmayla armudu karıştırıyorum evet.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9 cevap daha var.

stephen king eşcinsel karakterler

Stephen King’in Eserlerindeki 20 Eşcinsel Karakter

niteliksiz adam ust

Niteliksiz Adam Dörtlemesi Tüm Ciltleriyle Bizlerle