in ,

George R.R. Martin, Game of Thrones Dünyasında Geçecek Tiyatro Oyununu Duyurdu

George R.R. Martin, Game of Thrones dünyasında geçecek tiyatro oyununu duyurdu. Hikâye Robert Baratheon’un isyanını anlatacak.

Game of Thrones Tiyatro Oyunu
- Reklam -
- Reklam -

George R. R. Martin Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisine ilham olan Buz ve Ateşin Şarkısı kitaplarını temel alınan yeni bir tiyatro oyunu yazmaya hazırlanıyor.

Kitaplardan 16 sene öncesini konu alan hikâye Robert Baratheon isyanını konu alacak. Macera Harrenhal’daki Büyük Turnuva olayları ile başlayacak. Ned ve Lyanna Stark, Jamie Lannister, Robert Baratheon ve Rhaegar Targaryen sık sık karşımıza çıkan karakterler arasında olacak.

Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin tecrübeli yazarı, tiyatro yazarı Duncan MacMillan ve Follies’in yönetmeni Dominic Cooke ile çalışacak.

- Reklam -

Game of Thrones öncesini konu alan başka televizyon projeleri yapım aşamasında. Tiyatro oyununda ise kitaplarda ve dizide ölen karakterleri tekrar kanlı canlı görme şansı da izleyiciye sunulacak.

game of thrones robert baratheon

Yazar MacMillan konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“George’un dünyasına ve karakterlerine hayranım,” dedi. “Süreçte cömert davrandı, bize güvendi. Karantina sırasında bu oyunun üzerinde çalışmak bir ayrıcalıktı. Tiyatroya geri dönüp hep beraber bu oyunu deneyimlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”

Martin ise geçen günlerde HBO ile 5 senelik yeni bir sözleşme imzalamıştı. Kendisi WarnerMedia bünyesinde yeni Westeros içerikleri yaratmaya devam edecek. İlk dizi, 2022’de seyirci karşısında çıkması beklenen House of the Dragon olacak. Bunun yanı sıra toplamda 5 yeni projeyle HBO ve HBO Max yayın platformuna katkıda bulunacak.

Broadway’de Sahnelenecek Game of Thrones Tiyatro Oyunu Daha Önce İşlenmemiş Hikâyeleri Konu Alacak

Tiyatro oyunu hakkında resmi açıklama şöyle:

Oyun, ilk kez seyirciyi dönüm noktasında yaşananlara götürecek ve daha önce gizemli kalanları aydınlatacak.”

- Reklam -

Seriden bir çok ikonik karakter oyunda da yer alacak. Yapım aşk, intikam, delilik, kehanet hikâyeleri üzerine kurulacak. Şimdiye kadar bilinmeyen kimi yalanlar ve gerçekler de bu oyunla birlikte ortaya çıkacak.

george r.r. martin roadmarks hbo dizi yeni

George R.R. Martin konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Savaşın tohumları genellikle barış zamanlarında atılır,” dedi. “Yalancı Bahar Senesi’ndeki turnuvaya gelen asiller ve köylüler arasından sadece birkaçı katliamın yaklaştığını biliyordu. HBO’nun Taht Oyunları’nda sadece birkaç kere dillendirilen katliam. Romanlarımda da öyle. Sonunda hikâyeyi sahnede anlatma şansı buldum.”

Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir seneden fazladır kapalı olan Broadway tiyatrosunun önümüzdeki eylülde açılması planlanıyor.

Oyunun 2023’te New York, Avusturalya ve Londra’da sahnelenmesi öngörülüyor. Programda şimdilik Türkiye turnesine dair bir detay yok.

Game of Thrones evreninde geçecek bir tiyatro oyunu hakkında düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Fehim Nadirli

Mimarım. İTÜ mezunuyum. "Salgın" isimli bilimkurgu kitabım 2020’de yayımlandı. "Yazarlar ve Kitaplar" podcast'ini hazırlıyorum. Roman yazmakla uğraşıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ali1234512 ali1234512 dedi ki:

    Yok daha çok sabır çektirir bu adam bize. Boş işlerle uğraştığı kadar kitabı yazsa 3-5 sene önce bitmişti 6. kitap.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    George ah George.İnsanlar artık senden ve serinden soğudular unutmaya başladılar.O lanet kitabı artık çıkarmazsan nefret objesi olacaksın.

  3. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Şirazesini kaybetti iyice pis moruk. Yazara karşı hislerim büyük hayranlıktan tiksinmeye doğru değişiyor. Bu nedir ya?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stephen King - Esaretin Bedeli

Stephen King Kendisinin Esaretin Bedeli’ni Yazan Kişi Olduğuna İnanmayan Kadınla İlgili Anısını Anlattı

Kmives Out 2 ve 3 Daniel Craig

Knives Out 2 ve 3 Netflix ile Geliyor: Daniel Craig Yeniden Başrolde