in ,

Game of Thrones Yazarı G.R.R. Martin: “Dizi Hızımı Kesti”

George R.R. Martin, Game of Thrones finali ve serinin 6. kitabı The Winds of Winter hakkında konuştu: “Beni hızlandırması gereken şey aslında beni yavaşlattı.”

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

The Guardian gazetesinin yayınladığı The Observer ekinde ekranlara Game of Thrones adıyla uyarlanan Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yazarı George R.R. Martin ile bir söyleşi gerçekleştirildi.

Röportajda yazar Martin, Game of Thrones dizisinin finalinin kendisi için “özgür olmak” anlamına geldiğini söyledi. Dizinin finaliyle ilgili çıkan birçok olumsuz eleştirinin kitaplarla ilgisi olmadığını ve yapılan tartışmaların hiçbir şekilde The Winds of Winter (Kış Rüzgârları) ve Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin son kitabını etkilemeyeceğini bir kez daha vurguladı.

Daenerys

- Reklam -

Martin eleştirilerle ilgili şu cümleyi kurdu:

‘Herkesi Memnun Edemezsiniz’

“Hiçbir şeyi değiştirmez… Herkesi memnun edemezsiniz, bu yüzden kendinizi memnun etmek zorundasınız.”

Game of Thrones’un 8. ve final sezonu diğer sezonlara göre çok daha kısa olması nedeniyle eleştirildi. Ve dizinin bu denli hızlı bir şekilde sonlanması, önceki yedi sezonda ilmik ilmik işlenen karakter gelişimlerini de bir bakıma yok saydı. İronik bir şekilde, dizinin bu kadar konuşulmasının ve dünya çapında bir üne kavuşmasının kitap serisindeki bir sonraki bölüm olan The Winds of Winter’ı bu kadar geç yazmasının ve hâlâ bitmemesinin sebebi olarak gösteriyor.

Emmy

‘Game of Thrones Uyarlaması Beni Yavaşlattı’

“Televizyona uyarlanan dizinin benim için pek de iyi olduğunu sanmıyorum. Beni hızlandırması gereken şey aslında beni yavaşlattı. Her gün yazmak için oturuyorum ve iyi bir gün geçirmiş olsam bile kendimi kötü hissediyorum. Çünkü ’Tanrım, bu kitabı bitirmek zorundayım!’ diye düşünüyorum. Ve bu yüzden normalde 40 sayfa yazmam gerekirken sadece 4 sayfa yazabiliyorum.”

Martin, kitabın finaliyle ilgili kurulan bazı hayran teorilerinin doğru bazılarının da yakınından bile geçmediğini söyledi. Fakat herkesin gerçek finali ancak kitap tamamlandıktan sonra öğreneceğini de sözlerine ekledi.

the winds of winter kapak

- Reklam -

Yazarımız ayrıca serinin kendisine verdiği şöhretin de aslında olumsuz bir yanı olduğunu kabul ediyor. Dizinin ilk sezonundan geçen 8 yıllık zaman diliminde bu şöhretin kendisinden ’sessizliği’ çaldığını söylüyor.

Konuyla ilgili eski günleri özleyip özlemediği sorulduğunda şu cevabı veriyor:

‘Artık Özgürce Kitapçıya Bile Gidemiyorum’

“Evet. Dürüst olmak gerekirse, özledim. Yani, artık dilediğimce bir kitapçıya giremiyorum. Bu, dünyada yapmayı en çok sevdiğim şeydi. İçeri girip bir kitap yığınından diğerine dolaşmak, bazı kitapları almak, biraz okumak… Şimdi bir kitapçıya gittiğimde hemen tanınıyorum ve dakikalar içinde etrafımda bir kalabalık oluşuyor. Yani evet, eskisine göre çok daha fazla kazanıyorsun ama aynı zamanda bir şeyleri kaybediyorsun.”

Game of Thrones

Gördüğünüz üzere yazarımız üzerindeki stresi hâlâ tam olarak atamamış ve altıncı kitabın çıkışıyla ilgili net bir tarih vermemiş. Oysa zaten bu röportajda da bahsi geçen bir cümleyi geçtiğimiz ay ifade etmişti. Konuyla ilgili artık bir yarış kalmadığını ve kitabı rahat rahat yazdığını, daha ’özgür olduğunu’ dile getirmişti. Hemen öncesinde de eğer 6. kitabı Temmuz 2020′ye kadar bitiremezse kendisini hapse bile atabileceğimizi söylemişti. Gelen son röportaj ise sanki daha şimdiden o tarihe yetiştiremeyeceğinin bir mazereti gibi. Siz ne dersiniz?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Game of Thrones Yan Dizisine Dair George R.R. Martin’den 5 İpucu

* Game of Thrones Finalinde Çok Konuşulan Drogon Sahnesinde İşler Pek de ‘Öyle’ Değilmiş

Kaynak: Ign

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

14 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Ah be Martin…şu ek kitapları yazacağına ,sürekli konuşacağına şu seriyi bitireydin…sonra ne yapacaksan yapardın…

  2. Avatar for Jeeundo Jeeundo dedi ki:

    Vallahi ben artık ne diyeceğimi bilmiyorum. Buz ve Ateşin Şarkısı göründüğünden daha ayrıntılı ve yazımı zor bir seri. Bunu son 1 yıldır daha iyi anlıyorum. Ama bu kadar bekletmek de yani…Gerçekten ilginç.

  3. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Bir noktada üzerinde bir baskı olduğu ve bu nedenle yazamadığı anlaşılıyor. Ama o zaman buna göre hareket edecekti, kitapları bitirmeden diziyi çektirtmeyecekti.
    Sonuçta şu an boş yapıyorsun Martin.

  4. Avatar for sherlock007 sherlock007 dedi ki:

    Sayın G.R.R. Martin bahane g.t gibidir herkeste bir tane bulunur. Sende bahane de bitmiyor.

  5. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Martin s…tı şimdi de sıvıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9 cevap daha var.

George Orwell - Telif

George Orwell Telifi Düşen Yazarlar Arasına Katılıyor

Oxenfree inceleme

Oxenfree: Bir Grup Genç, Doğaüstü Olaylar ve Terk Edilmiş Bir Ada