in

Game of Thrones Yirminci Yıl Özel Baskısına Kavuşuyor!

2011 yılında dizisi yayınlanınca bütün dünyada tanınıp hayran kitlesini genişleten Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ilk kitabı olan Taht Oyunları, illüstrasyonlu 20. yıl özel baskısına kavuşuyor.

got illustrated
- Reklam -

İlk baskısı 1996 yılında yapılan Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) serisinin ilk kitabı Taht Oyunları (A Game of Thrones), özellikle ülkemizde diziden önce pek bilinmiyordu. Hatta o yıllarda, fantastik okuyucuları arasında bile pek bilindiği söylenemez. Blogunda kitabın ilk yayımlandığı zamanları anlatan George R.R. Martin’in, o dönemden şöyle bahsediyor:
Eleştiriler genel olarak güzeldi, satışlar da… eh, idare ederdi. Sağlam, ama pek de bir numarası yoktu. Kesinlikle bir çoksatan değildi.
Ancak serinin makus talihinin, HBO‘nun harika uyarlamasından sonra değiştiği de malum. Şimdiyse serinin ilk kitabının ilk yayımlanmasının 20. yılı anısına illüstrasyonlu baskısı piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

got-illustrated-kapak

Kitapta yetmiş üçü siyah beyaz, sekiz tanesi de renkli olmak üzere toplam seksen bir adet çizim bulunacak. Eserde çizimleri bulunacak çizerler arasında John Picacio, Paul Youll, Gary Gianni, Didier Graffet, Victor Moreno, Michael Komarck, Arantza Sestayo, Magali Villeneuve, Ted Nasmith, Levi Pinfold, Marc Simonetti gibi pek çok isim yer alıyor.

- Reklam -

got1

- Reklam -

Kitabın kapağını da blogunda paylaşan ünlü yazar, aşağıda göreceğiniz iki harika siyah beyaz çizimi de paylaşmaktan geri kalmamış. Kitabın bu versiyonu dilimize kazandırılır mı şimdilik bilemesek de, Buz ve Ateşin Şarkısı serisini sevenlerin böyle bir şeyden ne kadar memnun kalacağını tahmin etmek zor değil.

got2

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sabitfikir 66

SabitFikir’in Ağustos Teması: Japon Edebiyatında “Korkutma” Sanatı

Çevirmenin Çemberi: Yıldız Gemisi Askerleri

Çevirmenin Çemberi: Yıldız Gemisi Askerleri