in

Gamze Güller Yeni Kitabı Durmuş Saatler Dükkânı ile Raflarda

Gamze Güller yeni öykü kitabı “Durmuş Saatler Dükkânı” ile okurla buluşuyor. Ödüllü yazarın eseri, yine İletişim Yayınları etiketiyle geliyor.

Gamze Güller Durmuş Saatler Dükkânı
- Reklam -
- Reklam -

Ödüllü öykücü Gamze Güller, yeni kitabı Durmuş Saatler Dükkânı ile okurla yeniden buluşmaya hazırlanıyor. Öykü türündeki eser, yazarın son kitaplarında olduğu gibi yine İletişim Yayınları etiketiyle raflara çıkıyor.

Ankara doğumlu Güller, lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı. Yazarın ilk kitabı İçimdeki Kalabalık 2008’de yayımlandı. 2012’de yayımlanan Beşinci Köşe ile 2012 Orhan Kemal Öykü Ödülü’ne layık görüldü. Gamze Güller’in En Çok Onu Sevdim adlı novellası ile 2015’te okurla buluştu. Yazar son olarak İşte Hayat Böyle Bir Şey adlı çok yazarlı öykü derlemesini yayıma hazırladı.

Şimdiyse Durmuş Saatler Dükkânı ile bir kez daha öykünün kapılarını aralıyor.

- Reklam -

Durmuş Saatler Dükkânı – Gamze Güller | Arka Kapak Tanıtımı

”Sesi bu alacalı karmaşayı orta yerinden yarıp geçiyor. Saatler susuyor. Hafifliyorum. Kafamın içinde sıralamaya çalışıp durduğum her şey gevşiyor, düğümleri çözülmüş gibi sarkmaya başlıyor. Guguklu saatler, pilli saatler, kurmalı saatler duruyor. Ben duruyorum…”

Belalı gemilerde ateşle tek vücut olan mürettebat, paranoyak zihinler, rüyaların derinliklerinden sökülüp çıkarılan ılık ılık atan yürekler, post mortem fotoğraflar ve zamana yenilen aşklar, hasta ruhlu yazarlar, buz tutan kimsesiz nehirler, basit öğle yemeklerinde konuşulan gizemli ölümler, dev soyundan gelen nahif insanlar…

Durmuş Saatler Dükkânı, zaman mefhumuyla meselesi olan, bitmek bilmeyen döngülerden şikâyetçi, üzerine sis çökmüş büyülü öykülerden oluşuyor.

- Reklam -

Gamze Güller, tekinsizliğine rağmen karanlığın karşı konulmaz cazibesini, sade ve etkileyici bir üslupla anlatıyor.
Gamze Güller Durmuş Saatler Dükkânı

İletişim Yayınları etiketiyle 12 Mayıs 2020 itibarı ile raflarda olacak kitap toplamda 107 sayfadan oluşuyor. Eserin editörlüğü Duygu Çayırcıoğlu’na, düzeltisi Berkay Üzüm’e, kapak tasarımı ise Suat Aysu’ya ait.

Toplamda 14 kısa öyküden oluşan Durmuş Sular Dükkânı’ndan tadımlık bir ÖN OKUMA okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Eser, İletişim Yayınları’nın Türkçe Edebiyat dizisinin 503. adımı olarak raflara çıkıyor.

Peki siz daha önce Gamze Güller ile tanışmış mıydınız? Yazarın yeni öykü kitabından beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Mevsim Yenice Öneriyor: Kayıp Rıhtım Okurları İçin 5 Kitap

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The 100 7. Sezon Bölümleri

The 100 7. Sezon Fragmanı Yayında: Final Vakti!

Ant-Man 3

Ant-Man 3 Duyurusu Çok Yakında Gelebilir