in

Gargantis: Thomas Taylor’ın Malamander Macerası Yeni Kitabı ile Devam Ediyor

Malamander’ın devam kitabı “Gargantis” raflardaki yerini aldı. Thomas Taylor’ın kaleme aldığı macera, okuru yine nefes kesici bir yolculuğa çıkarıyor. | Ön Okuma

Gargantis - Thomas Taylor
- Reklam -

Thomas Taylor imzalı Malamander kitabının devamı olan Gargantis, Genç Timaş etiketiyle raflardaki yerini aldı. Tuhaf Deniz Kasabası serisinin ikinci kitabında okuru yine nefes kesici maceralar bekliyor.

Serinin ilk kitabı olan Malamander, geçen yılın kasım ayında Türkçe olarak okurla buluşmuştu. Yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de geniş bir kitleye ulaşan kitap, yayınevi tarafından yapılan Instagram oylamasında “2020’de yayımlanan En İyi Genç Timaş” kitabı seçildi.

Gargantis, tüm dünyada 16’dan fazla ülkede yayımlanan, ilk kitabı 2019’un en sevilen kitaplarından biri olan 5 kitaplık bir serinin ikinci kitabı niteliğinde. Malamander’da tanışıp arkadaş olan iki macerası Herbie ve Violet, Gargantis’te efsanevi bir yolculuğa sürükleniyorlar.

- Reklam -

Gargantis – Thomas Taylor | Arka Kapak Yazısı

Gargantis - Thomas Taylor Malamander

“Gargantis uyur, kasaba durur. Gargantis uyanır, kasaba sallanır. Ve deniz her şeyi yutar.”

Sarsıcı bir fırtına ile başlayan, karanlık denizin dibinde biten sahil kasabası gizemi!

Tuhaf Deniz Kasabası’nda macera hız kesmeden devam ediyor! Herbie ve Violet bu sefer tüm kasabayı tehdit eden devasa bir fırtına ile karşı karşıya.

“İmkânsızın gerçekleşebileceği bir yer varsa, o da Tuhaf Deniz Kasabası’dır.”

- Reklam -

Tuhaf Deniz Kasabası’nın üzerinde patlamaya hazır fırtına bulutları dolaşıyor. Balıkçıların söylediğine göre buna sebep olan şeyse efsanevi bir canavar. Ve bilirsiniz ki efsanelerin, yeniden hayat bulmak gibi bir alışkanlığı var. Birisi bu ürkütücü sahil kasabasının altındaki sulu mağaralarda uyuyan antik Gargantis’i uyandırır. Görünüşe göre Gargantis bir şey arıyordur: Su altı sığınağından çalınan bir hazine. Ve bu hazine Büyük Nautilus Oteli’nin Kayıp Eşya Sorumlusu Herbert Limon’un gözetiminde olabilir. Cesur Violet ve sadık dostu Herbie, Gargantis’in ne istediğini ve hazinesini ilk etapta kimin çaldığını bulmak için elinden geleni yapacak fakat şüpheli, gizli karakterlerle dolu bir kasabada, suçlu yoldan geçen herhangi biri olabilir!

Göz alıcı bir ışıkla parıldayan antik bir eser sahile oturur ve kapüşonlu esrarengiz bir adam tam da otelin ruhuna yakışır şekilde tuhaf tavırlarla Büyük Nautilus Oteli’nde cirit atar. Malamander efsanesinden sonra tüm tehlikenin geçtiğini düşünen ikili Herbie ve Violet, hiç beklemedikleri bir anda ellerine geçen bir anahtarla birlikte kendilerini tehlikenin tam ortasında bulur.

İki maceraperest bu olayların birbiriyle bağlantılı olduğunu ve kasabayı kurtarmak için hızlı hareket etmeleri gerektiğinin farkındadır ama araştırmaları onları denizin soğuk ve karanlık dibine götürebilir.

Gargantis’in ilk sayfalarını içeren ÖN OKUMAs için buraya tıklayabilirsiniz.

Kitabın çevirisi, ilk macerada da olduğu gibi Barış Purut’a ait. Proje editörlüğünü Merve Okçu’nun üstlendiği romanın, editörlüğü Şeyma Ye’ye, yardımcı editörlüğü Tolga Yozcu’ya, kapak tasarımı George Ermos’a, uygulaması Esra Burak’a ve son olarak iç tasarımı Nur Kayaalp’e ait.

Serinin film hakları Sony Pictures tarafından satın alınmış durumda. Merakla beklenen film, Oyuncak Hikâyesi, Ters Yüz ve Yukarı Bak gibi kült animasyonların yönetmeni Josh Cooley tarafından yönetilecek.

Serinin ilk kitabını okumuş muydunuz? Okuduysanız nasıl buldunuz ve yeni kitabın konusu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dune

Dune Filmi Galasını 78. Venedik Film Festivali’nde Gerçekleştirebilir

watchmen çizgi roman inceleme

Watchmen İncelemesi: Gözcüleri Kim Gözleyecek?