in

Mustafa Çevikdoğan’dan Huzursuz Öyküler: “Geçecek Zaman”

Editör ve yazar Mustafa Çevikdoğan, yeni öykü kitabı “Geçecek Zaman” ile okurun karşısına çıkıyor.

Geçecek Zaman - Mustafa Çevikdoğan
- Reklam -
- Reklam -

Mustafa Çevikdoğan yeni öykü kitabı Geçecek Zaman ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, Can Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

1984 yılında Sivas’ta dünyaya gelen Mustafa Çevikdoğan, üniversite eğitimini Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde tamamladı. Öyküleri ğ, Natama, İzafi, Çün’, Nepal Fanzin gibi mecralarda yer bulan Çevikdoğan, 2005 yılından beri yayıncılıkla uğraşıyor. 2013’te editör olarak çalışmaya başladığı Can Yayınları’nda, 2018 yılından beri yönetici editör olarak görev alıyor. İlk öykü kitabı Temiz Kâğıdı 2017 yılında yayımlandı.

Yazarın ikinci öykü kitabı olma özelliğini taşıyan Geçecek Zaman ise toplamda 5 metin yer alıyor. Kitaptaki öykülerin isimleri sırasıyla şu şekilde: Sizin Zamanınızda, Size Güzelliği Getireceğim, Sihirli Parmaklar Korosu, Tavanda Ayak İzleri ve Oranın Şarkıları Gibi.

- Reklam -

Eser, Halide Edip Adıvar’ın Tatarcık adlı eserinde yer alan şu epigraf ile açılıyor:

“Her nedense bizde kadın erkek esasen pek az kişi ıslık çalabilir.”

Geçecek Zaman – Mustafa Çevikdoğan | Arka Kapak Tanıtımı

Geçecek Zaman - Mustafa Çevikdoğan

Mektupçuyum ben. Yaşayan ve yaşayacak olan herkese, bugüne ve gelecek zamanlara mektuplar gönderiyorum. Mektuplarımın kimlere ulaşacağını, hangi bulmacanın hangi zamanda, nerede çözüleceğini bilmiyorum. Ama birilerinin bu zarfları açmayı akıl edeceğini ve hitabını üstüne alacağını biliyorum.

Orada olduğunu biliyorum.

- Reklam -

Mustafa Çevikdoğan, Geçecek Zaman’da huzursuz dünyalar kuruyor okurun gözü önünde: şifreli bulmacalar, bir ormanın derinliklerinde kurulmuş gizli ve tahrip gücü yüksek bir yazarlar köyü, komşu daireye dadanmış bir orman cini. Bildiğimiz dünyaya daha çok benzeyen öykülerde bile –taşrada aşk acısı çeken bir akademisyen, sahaftan alınan bir kitaba düşülmüş bir not− bu huzursuzluğun “içevurum”unu izlemek mümkün. Çevikdoğan’ın kahramanları, geçeceğini bilseler de tutsağı oldukları bu zamanın içinde nasıl var olmaları gerektiğini bulmaya çalışıyor.

Bazı edebî tatların unutulmaya yüz tuttuğunu düşünüp üzülenler için Geçecek Zaman renkli müjdeler barındırıyor.

Toplamda 144 sayfadan oluşan öykü kitabının editörlüğü Cem Alpan’a, redaksiyonu Burçin Gönül’e ait. Eserin kapak tasarımı ise Utku Lomlu imzasını taşıyor.

Kitap Can Yayınları’nın Çağdaş Serisi kapsamında yayımlanıyor. Bu dizide yer alan diğer kitaplara şuradan göz atabilirsiniz.

Mustafa Çevikdoğan imzalı öyküler ve yazarın yeni kitabı Geçecek Zaman hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Osmanlılarda Kitap Ticareti: Sahaflar ve Kitapçılar - İsmail E. Erünsal | Haftanın Kitabı #199

Osmanlılarda Kitap Ticareti: Sahaflar ve Kitapçılar – İsmail E. Erünsal | Haftanın Kitabı #199

Extraction Chris Hemsworth Mad Max

Extraction 2 Çekimleri Başladı: Chris Hemsworth Aksiyona Geri Dönüyor