in

Metro Serisi’nin Yazarı Dmitry Glukhovsky İmzalı “Gelecek” Raflarda

Metro serisiyle hem oyun hem de edebiyat dünyasında oldukça tanınır hâle gelen Dmitry Glukhovsky bir başka kitapla daha Türkçede.

Gelecek Dmitry Glukhovsky
- Reklam -
- Reklam -

Panama Yayıncılık, Rus yazar Dmitry Glukhovsky imzalı eserleri Türkçeye kazandırmaya devam ediyor. Şimdi sırada bir distopya romanı var: “Gelecek”.

Dünya çapında oyun uyarlamasıyla oldukça popüler olan Metro Serisi’nin yaratıcısı Glukhovsky adına Kayıp Rıhtım okurları oldukça aşina. Kendisiyle söyleşi yapma fırsatı da bulduğumuz yazarın ilk olarak 2013 yılında yayımlanmış eseri artık Türkçede.

Panama Yayıncılık, Metro serisinden sonra yazarın diğer kitaplarını da basmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sene “Sumerki: Alacakaranlık” ile tanışma fırsatı bulmuştuk. Bu sene de “Gelecek” bizlerle oldu. Yine karanlık, yine distopik bir eser.

- Reklam -

“Gelecek”in tanıtım bülteni şöyle:

Gelecek Dmitry GlukhovskyGeleceğin dünyasına hoş geldiniz. Yeni keşifler, insana sonsuz bir yaşam hediye etmiştir. Artık ölümler yoktur, yeni çocuklar doğmamakta, nüfus artışı önlenmektedir. Yaşayan her insan sonsuza dek sağlıklı, güzel ve genç kalacaktır.

Yasa oldukça katıdır; çocuk dünyaya getirmek isteyenler bunu devlete bildirmeli, ayrıca kadın veya erkekten biri ölümsüzlüğünden feragat etmelidir. Beklenildiği üzere yasaya direnenler çıkar ve pek çok insan, çocuğunu sisteme kayıt ettirmeden –bu sayede ölümsüzlüğünü de kaybetmeden– gizlice büyütür. Ne var ki gelecekte sır saklamak da mümkün değildir. Gereksiz nüfus artışının, geleceğin muhteşem dünyasını yok edemeyeceğini birilerinin garanti altına alması gerekmektedir. Birilerinin, insanların hayvani içgüdülerini unutmalarını ve ölümsüzlere yaraşır şekilde yaşamalarını sağlaması gerekmektedir. Bunu sağlayacak olan da “Ölümsüzler” ordusudur. Görevleri basittir: Kayıt dışı çocukları tespit etmek, onları yetiştirme yurduna göndermek ve anne ya da babadan hangisi gönüllü olursa ona yaşlanma serumunu enjekte etmek. Üstelik her çocuk, geleceğin “Ölümsüz” askeri olmak üzere yetiştirilecektir.

Onlardan biri, Jan Nachtigall, kayıt dışı bir çocuk olarak yetiştirme yurdunda büyümüş ve görevine sadık bir Ölümsüz olmuştur. Bir gün, bir teröristi yakalaması için görevlendirilir. Ne var ki işler hiç de Jan’ın beklediği gibi gitmeyecek, kendini devletin en üst kademelerine kadar ulaşan bir komplo ağının içinde bulacaktır. Ve artık mesele kişiseldir.

- Reklam -

Bizler Metro serinin film uyarlamasını bekleyeduralım, yazarın külliyatı da dilimize kazandırılmaya devam ediyor.

Emre Alagöz’ün dilimize kazandırdığı kitabın editörlüğünü Elif Çelik üstleniyor. Eserin kapak tasarımı ise Leyla Çelik’e ait. 640 sayfalık “Gelecek”in etiket fiyatı ise 45 TL.

Dmitry Glukhovsky hayranlarına duyurulur! Kitabı okuyanları yorumları için Kayıp Rıhtım Forum’a davet ediyoruz.


* Metro: Kıyamet Sonrası Ayakta Kalan Son Kaleye Hoş Geldiniz

* Metro Serisi’nin Yazarı Glukhovsky’den Andrzej Sapkowski’ye: “Yaşlı Aptal!”

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İlginç sayılabilecek bir konusu var. Henüz Metro serisini merak ederken şimdi bir de bu çıktı. :smiley: :smiley:

  2. Avatar for hunter hunter dedi ki:

    Elimdekileri bitirince ilk alacağım kitap. Yazarın Metro serisinden sonra çıkan kitabını da okudum,seviyorum kendisini :smile:

  3. Avatar for Wind Wind dedi ki:

    Konusunu beğendim doğrusu :slight_smile: Güzel bir indirim yakalarsam alabirim :stuck_out_tongue_closed_eyes:

  4. Avatar for WolfCulture WolfCulture dedi ki:

    Çok güzel bir kitap bu. Okuduklarım arasında gerçeğe en yakın distopya. Bu haftasonu bir inceleme yazısı kaleme almalı

  5. Avatar for alper alper dedi ki:

    Diğer kitapları gibi( Metro ve Sumerki) yazarın bu kitabını ben de beğendim. Gelecek tasvirinde yazarla aynı düşünmediğim (bebek sahibi olmak, uzaydan vazgeçmek gibi ) 1-2 farklı şeyler var, onun dışında hem tasvir edilen dünya hem anlatılan hikaye ve hikayenin gelişimi ve sonuçlanmasını beğendim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Game of Thrones En İyi 10 Kostüm

Game of Thrones Dizisindeki En İyi 10 Kostüm

Joker

Joker Filminden Yeni Görüntü ve Merak Ettiren Açıklamalar Geldi