in

Genç Poe ile Gizemlerin Dünyasına Adım Atmaya Hazırlanın!

Sıra dışı bir çocuğun, Genç Poe’nun maceralarına hazır mısınız? Ödüllü yazar Cuca Canals’ın kaleminden Morgue Sokağı’nın Gizemi sonunda aralanıyor!

Genç Poe: Morgue Sokağı’nın Gizemi
- Reklam -
- Reklam -

Edgar Allan Poe’nun dehşet dolu öykülerine aşina mısınız? Kuşkusuz Poe, ölümünden yıllarca sonra bile korku ve polisiye edebiyatını şekillendirmeye devam ediyor. İşte karşınızda yine Poe’nun izinden giden bir polisiye eser: “Genç Poe: Morgue Sokağı’nın Gizemi

1962 doğumlu İspanyol yazar Cuca Canals’ın kaleme aldığı Genç Poe serisi genç-yetişkin kategorisindeki okurlar için. Şimdilik yurt dışında ilk kitabıyla karşımıza çıkan serinin yazarı Canals’ın, Goya En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü ve Altın Osella En İyi Senaryo Ödülü gibi ödüllerin sahibi olduğunu da belirtelim.

Genç Poe: Morgue Sokağı’nın Gizemi’nin Tanıtım Bülteni Şu Şekilde:

Genç Poe’nun gizemli dünyasına hoş geldin!

- Reklam -

Bu hikâye, ileride en iyi korku hikâyelerinin yazarına dönüşecek sıra dışı bir çocuğun maceraları üzerine…

Her yeni olayda genç Poe’ya eşlik ederken dünyadaki en meraklı, en yaratıcı, en akıllı, en analitik ve en hayalperest insanlardan birinin sırlarını keşfedeceksin.Genç Poe: Morgue Sokağı’nın Gizemi

Edgar Allan Poe, on bir yaşındadır. Onu evlat edinen ailesi ve evcil hayvanı olan kargasıyla Boston’daki Morgue Sokağı’nda yaşıyor. Büyüdüğünde yazar olmak isteyen Poe, hazırladığı kitapçıktaki korkuları arkadaşlarını ya da ailesini korkutmak isteyen yaşıtlarına satarak para kazanıyor. Boş zamanlarında polis memuru Auguste Dupin’e en zorlu ve gizemli davaları çözmesinde yardım ediyor. Üstelik olayları çözmekte çok yetenekli!

- Reklam -

Boston’daki Morgue Sokağı’nda, Edgar Allan Poe’nun yaşadığı yerden iki blok ötede, iki kadının öldürüldüğü korkunç bir cinayet işlenir. Komşularından biri haksız yere suçlandığında, Poe polise gider ve komşusunun masum olduğunu ispatlar. Müfettiş Auguste Dupin, henüz on bir yaşındaki bu genç adamın cesaretinden etkilenir ve bir ödül karşılığında davayı çözmesinde kendisine yardım etmesini ister.
Genç Timaş etiketiyle çıkan eser Dürdane Tekin tarafından Türkçeleştirildi. 160 sayfalık kitabın editör koltuğunda ise Merve Okçu ve Cansev Ayanoğlu ikilisi oturuyor.

Ayrıca güzel bir haber verelim. Serinin ikinci kitabı Mary Roget’in Sırrı, kasım ayında okurlarla buluşacak.

Cuca Canals
Cuca Canals

Cuca Canals Kimdir?

Cuca Canals, Barcelona Üniversitesi Bilgi Bilimleri bölümünden mezun olduktan sonra 1992 yılına kadar reklam ve sinema sektöründe çalıştı ve bu alanda önemli ulusal ve uluslararası ödüller kazandı. Venedik Festivali Gümüş Aslan Ödülü, San Sebastián Festivali Jüri Özel Ödülü, Venedik Festivali En İyi Yönetmen Altın Osello Ödülü ve Goya En iyi Yönetmen Ödülü bunlardan bazıları. Canals, yetişkinler için dört roman kaleme aldı. Romanları İngilizce, Hollandaca, Portekizce, İbranice, Almanca, Lehçe ve İtalyancaya çevrildi. Bunların yanı sıra çeşitli resimli çocuk kitapları da yayımlandı.

Sizler genç bir Edgar Allan Poe macerası okumak hakkında ne düşünüyorsunuz? Genç Poe serisi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Kenan Hulusi Koray Öyküsünde Edgar Allan Poe Etkisi

* Tomris Uyar’dan Edgar Allan Poe ve Borges Üzerine

* Poe’nun Meşhur Şiirini Neil Gaiman’dan Dinleyin

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

marvel sinematik evreni

Marvel’ın Gelecek Fazlarında Bizleri Neler Bekliyor?

Pooh Köşesindeki Ev

“Pooh Köşesindeki Ev”e Yeniden Konuk Olma Zamanı