in

Gencoy Sümer’den Yeni Bir Polisiye: “Aile Sırrı”

Dedektif Dergi’nin yazar ve editörlerinden Gencoy Sümer, sevilen karakteri Percule Hoirot’un ilk kitabıyla raflarda.

Aile Sırrı - Gencoy Sümer
- Reklam -
- Reklam -

Daha önce Feneryolu Cinayetleri ve Göl Kıyısındaki Ev adlı kitaplarıyla polisiye severlerin karşısına çıkan, aynı zamanda Dedektif Dergi’de yazarlık ve editörlük yapmakta olan Gencoy Sümer, yeni bir dedektiflik romanıyla karşımızda.

Aile Sırrı adıyla raflardaki yerini alan kitap, Sümer’in bir süredir “Percule Hoirot Maceraları” başlığı altında yazdığı ve malum dedektifle gözden kaçırılması imkânsız bir isim benzerliği bulunan karakteri Percule Hoirot‘nun bir başka macerasını konu alıyor. İlk kez 2017’de arz-ı endam eden karakteri bakın yazarı nasıl anlatıyor:

Mösyö Percule Hoirot. Adı ve bazı özellikleri bir başka ünlü dedektife çok benzediği için bu iki kişinin aynı insan olup olmadıkları konusunda kesin bir bilgiye sahip değiliz. Bazıları, onların aynı kişi olduklarını iddia etseler de Percule Hoirot’nun simetri hastası olmadığını ve düşünürken iskambil kağıtlarından kule yapmadığını biliyoruz. Ne var ki o da övülmeye dayanamayan, kendini pek beğenen biri. Ayrıca, bir suçu araştırırken bir av köpeği gibi ortalıkta dolanmak yerine, koltuğuna oturup arkasına yaslanmayı tercih edenlerden. O da bir olayı çözdüğünde herkesi etrafına toplayıp açıklama yapmaktan hoşlanıyor. Ama, gözleri yeşil değil, mavi. Aklına bir fikir geldiği zaman da bir kedininkiler gibi parlamıyorlar. Kafasının yumurta biçiminde olduğu ise kesinlikle söylenemez. Üstelik uzun boylu ve ayağını sıkan, daracık rugan ayakkabılar giymekten de hiç mi hiç hoşlanmıyor.

- Reklam -

Aile Sırrı – Gencoy Sümer | Arka Kapak Tanıtımı

aile sirri

Dedektif romanı Feneryolu Cinayetleri’nin yazarı Gencoy Sümer’den yeni bir “katil kim?” polisiyesi: Aile Sırrı.

Bu kez olay Londra’da geçiyor. Dedektifimiz ise, Dedektif Dergi okurlarının yakından tanıdıkları bir isim: Percule Hoirot.

Gencoy Sümer’in polisiye dergi Dedektif’te yayınlanan kimi hikayelerinde karşımıza çıkan kahramanımız, bu polisiye romanda Londra’nın banliyölerinden birinde işlenen gizemli bir cinayeti soruşturuyor.

- Reklam -

Tanınmış bilim adamı Sir Broderick Conway, Borehamwood’daki evinin çalışma odasında ölü bulunmuştur. Bu cinayetin politik bir çalkantıya sebep olmasından endişelenen Başbakan, olayı en kısa sürede aydınlatması için Scotland Yard’ı sıkıştırır. Zor durumda kalan Müfettiş McCartney, karlı bir kış sabahı ünlü dedektif Percule Hoirot’nun evine giderek ondan kendisine yardımcı olmasını ister. Üç günden beri yağan kar yüzünden dışarıya çıkmaya çekinen Hoirot, sonunda Borehamwood cinayetini saran esrarın çekiciliğine karşı koyamaz ve bir anda kendisini soruşturmanın orta yerinde bulur. Elindeki ipuçları onu Conway ailesinin karanlık geçmişine doğru sürüklerken, acaba bu yolculuk onu gerçeğe ulaştırabilecek midir?

Aile Sırrı; sağlam entrikası, tıkır tıkır işleyen mükemmel kurgusu ve sürpriz finaliyle sonuna kadar merakla okunan, ustaca yazılmış, gizemli bir dedektif romanı.

Katıksız bir polisiye…

Herdem Kitap aracılığıyla bizlerle buluşturulan bu 146 sayfalık polisiye romanı kısa süre önce raflardaki yerini aldı. Türün meraklılarına şimdiden keyifli okumalar dileriz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

conan gece kitapligi ust

Barbar Conan’ın Öyküleri Tekrar Bizlerle!

Brandon Sanderson kitap

Brandon Sanderson’ın Kitabı Kâğıt Sıkıntısı Yüzünden Basılamadı