Menu
in

George R.R. Martin 6. Kitap İçin Tarih Verdi: “Bitiremezsem Beni Hapse Atın!”

George R.R. Martin, “Buz ve Ateşin Şarkısı” serisinin merakla beklenen 6. kitabının çıkış tarihi hakkında paylaşımda bulundu. Eğer söz verdiği zamanda bitiremezse diye, hayranlarına açık çek de uzattı!

HBO’nun dünya çapında seyredilen ve sayısız başarıya imza atmış yapımlarından Game of Thrones, bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde final verdi. Fakat birçok izleyiciye göre o kadar kötü bir şekilde sonlandı ki tartışmalar hala bitmedi. “Yeniden çekilsin” başlıklı change.org’da başlayan kampanyaya katılım her geçen gün artarken çoğumuzun aklına gelen en önemli soru şuydu: “Kitap serisi de bu şekilde mi sonlanacak?

İşte bununla ilgili de birçok tartışma devam ediyor. Yıllar önce yazar her ihtimale karşın kafasında belirlediği sonu dizinin yaratıcılarına söylemişti. Eğer D&D ikilisi Martin’in istediklerine uymuş ve onun istediği sonu ekrana yansıtmışsa bu birçoklarımız için hüsranı ikiyle çarpmak anlamına gelir. Yok, eğer yazarın kafasında başka bir son varsa da bunun için beklemeye devam ediyoruz.

Nihayet elle tutulur bir açıklama bizzat George R.R. Martin tarafından geldi. Elbette tombik yazarımız bu açıklamayı durduk yere yazmadı. Yeni Zelanda’dan yazara gelip altıncı kitabı bu ülkede bitirmesi için bir çağrı geldi.

- Reklam -

Çağrıyı şöyle bir videoyla yaptılar:

George R.R. Martin de bunun üzerinde blogunda şu şekilde bir açıklama yayınladı.

“Kitabı bitirme konusuna gelirsek, korkarım ki Yeni Zelanda dikkatimi fazlasıyla dağıtacaktır. En iyisi beni şimdilik Westeros’ta bırakın. Ama size şunu söylüyorum ki eğer 2020’de Yeni Zelanda’da yapılacak WorldCon’a geldiğimde elimde The Winds of Winter (Kış Rüzgarları) yoksa size yazılı izin veriyorum: Kitabı bitirene kadar beni Beyaz Ada’ya, sülfürik asit gölü manzaralı küçük bir kabine hapsedebilirsiniz. Asit buharları DOS kelime işlemcimi bozmadığı sürece bunu sorun etmem.”

Şimdi bu açıklama sonrası hepinizin merak ettiği soruya cevap vererek başlayalım: WorldCON, 29 Temmuz 2020 tarihinde olacak. Yani altıncı kitap için 1 yıldan daha fazla beklememiz gerekecek. Yazar daha öncesinde de birçok açıklama yapmış fakat her biri yarım yamalak olduğu için net olarak şu tarihte elimizde olacak diye bir şey belirtememiştik. Fakat şimdi 2020’nin temmuzuna kadar kitabın geleceğini söyleyebiliriz. Elbette yazarın espri niyetine eklediği son kısmı da düşünerek bunun için pek de ümitlenmememiz gerektiğini de belirtelim.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce yazarımız 8 sezon süresince çıkaramadığı bir kitabı, Temmuz 2020’ye kadar çıkarabilir mi? Yoksa Barristan Selmy rolünü canlandıran Ian McElhinney haklı mı dersiniz? Forumlarımızda düşüncelerinizi belirtebilirsiniz!


Game of Thrones Sonrası George R.R. Martin, Kitap ve Dizi Finali Üzerine Konuştu

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version