in

George R.R. Martin: “Altıncı Kitabı Bitirmekte Zorlanıyorum”

Ünlü yazar G.R.R. Martin, Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi’nin altıncı kitabı The Winds Of Winter’ı yazmanın kendisini çok zorladığını açıkladı.

george rr martin ust
- Reklam -
- Reklam -

Zamanımızın fantastik edebiyat okurları olarak artık iki kişinin ismini görünce ister istemez sinir oluveriyoruz. Biri Patrick Rothfuss, diğeri de George R.R. Martin. Çok sevdiğimiz, birbirinden başarılı iki harika seriye imza atan bu iki yazar ne yazık ki aynı dertten muzdaripler: yıllardır beklediğimiz devam kitaplarını bir türlü yazamıyorlar. Bu da bizi üzüyor hâliyle…

Yıllar içerisinde her iki yazar da defalarca kitaplarının üstünde çalıştıklarını söylediler. Hatta Martin her sene “Bu sene sonunda çıkabilir,” imalarında bile bulundu ama yine de kitabını bir türlü tamamlayamadı. Hatırlarsanız geçen sene Patrick Rothfuss’un demeçlerini ve röportajlarını analiz ederek kitabını yazmayı neden bitiremediğini masaya yatırmıştık. Görünen o ki oldukça isabetli tahminlerde bulunmuşuz çünkü G.R.R. Martin dün verdiği bir röportajda çıkarımlarımıza çok benzer açıklamalarda bulundu.

The Guardian gazetesine konuşan ünlü yazar, serinin altıncı kitabı The Winds Of Winter‘ı (Kış Rüzgârları) yazmayı tamamlamakta çok zorlandığını açıkladı. Bunun sebebi olarak da kitabın karmaşık yapısını gösterdi.
“Birkaç yıldır bu kitabı bitirmek için zorlu bir mücadele veriyorum. The Winds of Winter tek bir romandan ziyade on iki ayrı roman gibi. Her birinin ayrı ayrı kahramanları var; hepsinin etrafında farklı yardımcılar, rakipler, müttefikler ve sevgililer bulunuyor. Ve tüm bunlar zaman örgüsü içerinde oldukça karmaşık bir şekilde iç içe geçiyor. Yani çok ama çok zorlayıcı bir iş bu. Fire and Blood‘ı yazmak nispeten daha kolaydı. Çok kolay değildi tabii; onu yazmak da yıllarımı aldı ama sonuç olarak daha kolaydı.”
Martin buna ek olarak dizinin başarısı yüzünden kendisini çok daha fazla baskı altında hissettiğini ve her zamankinden çok daha iyi bir işe imza atmak zorunda olduğunu bildiğini de söylemiş. Doğal olarak bu da yazım sürecini yavaşlatıyormuş elbette.
“Dizi dünya çapında öylesine büyük bir popülarite yakaladı, kitaplar öylesine popüler olup iyi yorumlar aldı ki ne zaman kitabımı yazmak için masamın başına otursam muhteşem bir şey yapmak zorunda olduğumu hissediyorum. Ve muhteşem bir şey yapmak zorunda olmak omuzlarınıza hatırı sayılır bir yük bindiriyor. Öte yandan yazmaya başladığımda o evrenin içine dalıyorum. Dünya’nın geri kalanı yok oluyor ve akşam yemeğinde ne yiyeceğimi, sinemada hangi filmlerin gösterime girdiğini, e-postalarımda ne yazdığını ve The Winds of Winter hâlâ çıkmadığı için o hafta kimin bana sinir olduğunu unutuveriyorum… Hepsi kayboluyor ve yazdığım dünyada yaşamaya başlıyorum. Ama bu trans durumuna geçmek bazen çok zor oluyor.”
70 yaşındaki yazar birinci önceliğinin The Winds of Winter‘ı bitirmek olduğunu ve şu anda sadece buna odaklandığını da belirtmiş. Ancak kitap bittikten sonra ne yapacağına henüz karar vermiş değil. Bunun anlamı Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yedinci kitabı olacak A Dream Of Spring‘i (Bir Bahar Rüyası) yazmaya hemen başlamayabileceği… Onun yerine Fire and Blood II veya yeni bir Dunk ile Yumurta öyküsü yazabileceğinin sinyallerini vermiş.

- Reklam -

Umarız kararını A Dream Of Spring‘ten yana verir…

- Reklam -

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

25 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Bence bitiremeyecek. Yaş 70 olmuş artık. Hani ömrü uzun olsun ama yaşlılık da öyle gençlik gibi olmuyor haliyle. Belki de etrafımdaki tüm yaşlıların 70 yaşından sonra hastalıklarla cebelleşip, alzeheimer olmasının da bu bakış açımda payı vardır. Bana kalırsa bitiremeyecek. Az önce bitirdiğim kitabın etkisiyle kendisini Julian amcaya benzettim. Öyle bir oturdu ki kafamda şuan. Sanki geleceği aynı olacak gibi geliyor.

  2. Avatar for eleutheiros eleutheiros dedi ki:

    Bu haberden şunu anlıyorum: 6’yı görürüz belki de 7. Kitabı büyük ihtimal göremeyeceğiz.

    Yazar evrenini yazması gerçekten çok zor bir hale getirdi bir sürü karakter ve her biri önceki kitaplarla çelişmemesine özen vermesi gereken diyaloglar, hikaye kısmı… vs

    Ah be George Amca şu seriyi bitirmeden uğraşmasaydın diziyle. Bu seriden dilim yandığı için Kralkatili Güncesine başlamadım,seri bitene kadar da başlamayı düşünmüyorum.

  3. Avatar for Atter Atter dedi ki:

    Bu gidişle G.R.R. Buz ve Ateşin Şarkısı’nı değil, Buz ve Ateşin Şarkısı G.R.R.ı bitirecek.

  4. Avatar for Pennywise Pennywise dedi ki:

    20 Kasım’da Fire and Blood çıkıyor. Bakalım bize ne zaman gelicek. İhtiyar bitir artık şu seriyi. İlk kitabı okudum. Seri tamamlanmadığı için bekletiyorum. İhtiyar İnşallah bize son şakasını yapmaz.

  5. Avatar for Kote Kote dedi ki:
    1. kitap 2019 veya 2020’de çıkacaktır ama 7. kitabı göreceğimizi sanmıyorum.
      Yazar 6. kitaptan sonra fire and blood 2 veya bir novella üzerinde çalışacağını ima etmiş zaten umarım yanılırım ve yazar sağlıklı kalır ve seriyi tamamlayabilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

20 cevap daha var.

sessiz sarkilar ust

Yerli Fantastik Seri “Felanties” İlk Romanı “Sessiz Şarkılar” ile Bizlerle

deliler filmi gragman inceleme

Kazıklı Voyvoda’nın Peşinde: “Deliler Fatih’in Fermanı” Filminde Bizleri Neler Bekliyor?