in

George R.R. Martin, Başaramazsa Hapse Atılmayı Göze Aldığı 6. Kitap Sözünü Tutamadı

George R.R. Martin, geçen yıl, “Söylediğim tarihte Kış Rüzgârları çıkmazsa beni hapse atın,” demişti. Yazarın belirttiği tarih geçti. 6. kitap hâlâ çıkmadı.

George R.R. Martin - Buz ve Ateşin Şarkısı 6. Kitap Kış Rüzgârları
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin, geçen sene verdiği sözü tutamadı. Ünlü yazar, Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin 6. kitabı olan The Winds of Winter (Kış Rüzgârları) için biteceğine dair söz vermiş, gerçekleşmemesi halinde “bitirene kadar beni sülfürik asit gölü manzaralı küçük bir kabine hapsedebilirsiniz,” demişti.

HBO’da 2011 yılında başlayan Game of Thrones, toplamda 8 sezon sürmüş ve geçen sene final vermişti. Çıktığı tarihten bu yana dünya çapında milyonlarca izleyiciye ulaşmış dizi, aynı zamanda uyarlandığı kitapların yazarı George R.R. Martin’e de inanılmaz bir şöhret kazandırmıştı.

Kitapları öncesine göre çok daha fazla satan yazar, dizi gösterime girmeden önce toplamda 4 kitap yazmıştı. Game of Thrones 1. sezonun hemen birkaç ay sonrasında ise, serinin beşinci kitabı olan Ejderhaların Dansı raflardaki yerini almıştı. İşte kitabın çıktığı 12 Temmuz 2011’den bu yana tam dokuz yıl geçti ama okurlar hâlâ altıncı kitabı okuyamadı.

- Reklam -

the winds of winter george r.r. martin

Dizinin final vermesiyle birlikte, özellikle 8. sezonda hayal kırıklığı yaşayan izleyiciler umutlarını kitap serisinin son iki romanına bağlamış durumdalar. Daha en başından itibaren Martin kitapların farklı bir yolla devam edeceğini belirtmişti. Bu da Game of Thrones’un final sezonunda yaşanan olumsuz önyargıyı az da olsa kırabilecek bir umut doğuruyor. Ama günün sonunda herkes aynı soruyu sorup duruyor: “The Winds of Winter ne zaman çıkacak?”

George R.R. Martin’in Söz Verdiği 6. Kitap Tarihi Geçti

Bu sorudan çok fazla bunalan George R.R. Martin, geçen yıl mayıs ayında kendi blogunda yaptığı bir açıklamada şunları söylemişti:
“En iyisi beni şimdilik Westeros’ta bırakın. Ama size şunu söylüyorum ki eğer 2020’de Yeni Zelanda’da yapılacak WorldCon’a geldiğimde elimde The Winds of Winter (Kış Rüzgarları) yoksa size yazılı izin veriyorum: Kitabı bitirene kadar beni Beyaz Ada’ya, sülfürik asit gölü manzaralı küçük bir kabine hapsedebilirsiniz. Asit buharları DOS kelime işlemcimi bozmadığı sürece bunu sorun etmem.”
Martin’in bahsettiği WorldCon tarihi 29 Temmuz 2020’yi işaret ediyordu. Yani vermiş olduğu söz de artık geçerliliğini yitirdi.

Fandom’un o tarihte paylaştığı haber gönderisinin altına da bir kullanıcı Ramsay Bolton’un Gif’ini paylaşarak konuyu gündeme taşıdı:

George R.R. Martin de muhtemelen bu durumun farkında olarak geçen ay yeni bir açıklama yapmış ve ilerleme kaydettiği halde önünde hâlâ uzun bir yolun olduğunu söylemişti.

George R.R. Martin - The Winds of Winter 6. Kitap

Serinin tamamlanması için sırada bekleyen iki kitabın olmasıyla birlikte yaşını oldukça almış yazarın (71) işi zor gözüküyor. The Winds of Winter yayımlansa bile ortada henüz tam adı onaylanmamış A Dream of Spring (Bahar Rüyası) kitabı var. Altıncı kitap için bile bunca yıllık bir zaman dilimi geçtiğini düşünürsek, serinin finalini görebilmemiz için oldukça beklememiz gerekiyor.

Martin’in kitabı tamamlaması için hapse atılması gerektiğini düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* George R.R. Martin Hakkında Az Bilinen 12 Gerçek

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for fox fox dedi ki:

    Artık kitabı bitirememesi değil bitirmesi süpriz olur.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Bu adamdan umudu kesin artık.Bu seriyi bitiremeden ölüp gidecek.

  3. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    Kolluk kuvvetleri harekete geçmeli bence. Yeter yaaaa!

  4. Avatar for Shelpe Shelpe dedi ki:

    Çakal bu çok çakal.

  5. Avatar for Juglan Juglan dedi ki:

    İlham için hapse girengillerden…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

The Witches

The Witches Uyarlaması +18 Olacak: Roald Dahl’ın Cadılar’ı Yetişkinler İçin Geliyor

TRT 2 Ağustos Filmleri - Taxi Driver

TRT 2 Ağustos Filmleri: Her Akşam Bir Farklı Film