in

George R.R. Martin: “The Winds of Winter için Önümde Hâlâ Uzun Bir Yol Var”

George R.R. Martin, Buz ve Ateşin Şarkısı 6. kitabı “The Winds of Winter”da ilerleme kaydettiğini ancak eserin yayımlanması için önünde hâlâ zaman olduğunu belirtti.

George R.R. Martin - The Winds of Winter 6. Kitap
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin, Buz ve Ateşi Şarkısı serisinin 6. kitabı hakkında yeni bir güncelleme paylaştı. Yazar, The Winds of Winter kitabında ilerleme kaydettiğini ancak hâlâ gidecek uzun bir yolunun olduğunu söyledi.

Koronavirüs pandemisiyle birlikte tüm dünyada insanlar evlerinde daha çok vakit geçirmeye başladılar. Çoğu uzun süredir evde yapabilecekleri ancak erteledikleri işlere veya hobilerine zaman ayırıyorlar. Buz ve Ateşin Şarkısı serisi yazarı George R.R. Martin de bu isimlerden biriydi ve son birkaç aydır karantinadayken neler yaptığı hakkında birkaç güncelleme paylaştı.

Yazar, paylaştığı son blog yazısında neler yaptığıyla ilgili bazı bilgiler verdi ve uzun zamandır beklenen Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin 6. kitabı olan The Winds of Winter (Kış Rüzgârları) kitabı hakkında yeni bilgiler paylaştı. Martin, romanın üzerinde çalıştığını ve ilerlemenin hâlâ devam ettiğini, bu yılki sanal WorldCon’a hazırlandığını, son olarak da bazı televizyon projeleri üzerinde çalıştığını söyledi.

- Reklam -

George R.R. Martin - The Winds of Winter 6. Kitap

Ormanda gerçek bir kulübede tecrit edilmişken, her gün Kış Rüzgârları ile uzun saatler geçirdiğini ve sürekli ilerleme kaydettiğini belirten yazar şunları söyledi:
“Dün yeni bir bölümü tamamladım. Üç gün önce birini ve bir önceki hafta da başka bir bölümü bitirdim. Ama hayır, bu kitabın yarın biteceği veya gelecek hafta yayınlanacağı anlamına gelmiyor. Çok büyük bir kitap olacak ve daha gidecek çok yolum var.”

George R.R. Martin Son Paylaşımıyla Kendisini Yalanladı

Virüs pandemisi kitabın yazılma hızını biraz daha arttırsa da belli ki kitabın yayın tarihi henüz ufukta gözükmüyor. Martin, CoNZealand olarak da bilinen 78. World Science Fiction etkinliğine şahsen katılamayacağı için üzgün olduğunu belirtti. Ama işin iyi tarafı artık uluslararası bir yolculuk için işini duraklamak zorunda kalmayacak ve onunla birlikte kitabı yazmaya devam edebilecek.

Ünlü yazar şu an için yazdığı kısımlarla ilgili küçük bir bilgi cümlesi de paylaştı:
“Son zamanlarda Cersei, Asha, Tyrion, Sör Barristan ve Areo Hotah’ı ziyaret ediyorum. Gelecek hafta Braavos’a geri döneceğim.”
George R.R. Martin The Winds of Winter

Yazar tüm bunlarla birlikte, bu yıl düzenlenecek birçok etkinlik için videolar kaydettiğini ve bir dizi TV projesi için çalıştığını da belirtti.

- Reklam -

Hatırlanacağı üzere Martin, bir yıldan uzun bir süre önce Yeni Zelanda’da yapılacak olan etkinlikte eğer kitabı hâlâ tamamlamamış olursam beni hapse atın gibi bir cümle kurmuştu. Hatta tam olarak, “Kitabı bitirene kadar beni Beyaz Ada’ya, sülfürik asit gölü manzaralı küçük bir kabine hapsedebilirsiniz,” demişti. Görünen o ki, virüs pandemisinin getirdiği tecride rağmen kitap bitmeyecek ve bu yıl da Kış Rüzgârları raflara gelmeyecek.

The Winds of Winter belirsizliğini korurken serinin final kitabı olan A Dream of Spring’in ne zaman gündeme geleceği de ayrı bir merak konusu.

Siz Martin’in son paylaşımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni Buz ve Ateşin Şarkısı kitabı sizce ne zaman yayınlanır? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* George R.R. Martin Hakkında Az Bilinen 12 Gerçek

Kaynak: Tor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

44 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Allah gecinden versin ama biz yaşlandık be üstat.

  2. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Bence bu adam bu seriyi bitirmeyecek.

  3. Avatar for sherlock007 sherlock007 dedi ki:

    Böyle giderse iş Brandon Sanderson’a kalacak gibi.

  4. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    İnşallah azrail de aynı şeyi düşünüyodur.

  5. Avatar for Edward Edward dedi ki:

    Tv projesi üzerinde de çalışıyormuş, ne desem bilemedim. 7 kitaptan ümidi kestim de 6. kitabı okuyabilsek bari.

    Zaten 6. kitabı çıkarırsa 7. yi yazmadan önce fire and bloodu yazacağım der, dunk and egg yazacağım der, tv projesi yapar.

    1. kitaptan hiç ümidim yok, umarım 6. kitabı okuyabiliriz :confused:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

39 cevap daha var.

The Flash Michael Keaton

Michael Keaton, Tekrar Batman Olabilir: Gözler The Flash Filminde

Patrick Rothfuss

Patrick Rothfuss, Yeni Kralkatili Güncesi Hikâyesini Podcast Formatında Anlatıyor