in

George R.R. Martin: “Yazar Tıkanması Değil, Dikkat Dağınıklığı Yaşıyorum”

George R.R. Martin, Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin 6. kitabını neden hâlâ tamamlayamadığına dair açıklamalarda bulundu.

George R.R. Martin yazar tıkanması 6. kitap
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin, Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin uzun zamandır beklenen 6. kitabını bir türlü bitirememesinin sebebini “dikkat dağınıklığına” bağladı.

Game of Thrones dizisi kitapları geldi geçti. Ve çok yakında şimdiye dek yayınlanan kurgulardan bağımsız ilk bölümleriyle karşımızda olacak. Hatta yeni sezonun daha sonra çıkacak kitaplar için spoiler olacağı bile söyleniyor.

Öte yandan George R.R. Martin altıncı kitabı hâlâ bitirebilmiş değil. Üstelik bunu yapabilmek için katılacağı etkinliklerden bazılarını iptal ettiğini bile açıklamıştı. Taaa geçen martta… Gel gelelim o çok beklenen “bitti” haberi bir türlü gelmedi, gelemedi. Bu da yazarla hayranları arasında soğuk rüzgârların esmesine neden oluyor. Kış, edebiyat dağlarına beklenenden önce geldi desek yeridir.

- Reklam -

George R.R. Martin Yeni Kitabın Neden Gelmediğini Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Santa Fe Bağımsız Film Festivali’ne katılan Martin, yaptığı bir konuşma sırasında doğal olarak The Winds of Winter hakkında sorulara maruz kaldı. Dinleyicilerden birinin yazar tıkanması yaşayıp yaşamadığı hakkındaki sorusuna ise şu şekilde cevap verdi:

“Burada suçlanması gereken yazar tıkanması değil, dikkat dağınıklığı. Geçtiğimiz yıllarda yaptığım tüm işler problem yaratıyor, çünkü dikkat dağınıklığına neden oluyorlar. Kitaplar ve dizi çok popüler olduğundan sürekli röportaj vermek zorunda kalıyorum. Sürekli seyahat ediyorum. Aniden Güney Afrika’dan veya Dubai’den davet alıyorum. Kim Dubai’ye bedava seyahat etme fırsatını geri teper ki?

- Reklam -

“Seyahat ederken yazmam. Otel odalarında yazmam. Uçaklarda yazmam. Yazabilmek için kendi evimde, rahatsız edilmeden bırakılmam lazım. Hayatımın büyük bir çoğunluğunda kimse tarafından rahatsız edilmememe rağmen artık herkes her gün beni rahatsız ediyor. İnsanların beni rahatsız etmemesi için asistanlarım ve yardımcılarım var, ki gerçekten de yazabileyim.”

Geçtiğimiz yıllara şöyle bir dönüp baktığımda Martin’in aslında hiçbir zaman kitaplarını o kadar da hızlı bir şekilde yazmadığını zaten biliyoruz. Mesela dördüncü kitap Kargaların Ziyafeti dört yıl, onu takip eden Ejderhaların Dansı ise altı yılda yazılmıştı. Yani aslında Martin açısından bunda şaşılacak pek bir şey yok. Üstüne bir de World of Ice And Fire kitabının çalışmalarını, dizi için kaleme aldığı senaryoları ve röportajları da ekleyince… eh, bu kez altı yıldan bile fazla bekleyebiliriz gibi görünüyor.

Öte yandan bu açıklama üzerine hayranlarının bir kısmı internette G.R.R. Martin’e ağır küfürler ederken bazıları ise yazarı rahat bırakmalarını isteyerek Martin cephesindeki yerini aldı.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vardiya - Hugh Howey - Çevirmenin Çemberi

Vardiya: Çünkü Her Hikâyenin Bir Başlangıcı Vardır

Terry Rhianna Pratchett

Terry Pratchett’ın Kızından: “Babam Bana Büyü Yapmayı Öğretmedi, Onu Gösterdi”