in

George R.R. Martin’den “Buz Ejderhası” Raflarda

G.R.R. Martin’in ünlü kısa romanı “Buz Ejderhası” (Ice Dragon), illüstrasyonlu ve ciltli özel baskısıyla Epsilon Yayınları aracılığıyla artık Türkçe.

Buz Ejderhası - G.R.R. Martin
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin’in ilk kez 1980 yılında kaleme aldığı ve Adara adlı genç bir kızın bir buz ejderhasıyla yaşadıklarını konu alan kısa romanı Epsilon Yayınevi tarafından dilimize kazandırıldı.

İlk olarak yetişkinlere yönelik bir hikâye olarak kaleme alınan Buz Ejderhası daha sonra yeniden elden geçirilerek çocukların da okuyabileceği bir hâle getirilmişti. 2014’teyse Luis Royo’nun illüstrasyonlarıyla, ciltli olarak tekrar piyasaya sürülmüştü. Epsilon’un yayınladığı kitap da bu baskısı.

8 bölümden oluşan hikâye kafiyeli bir anlatım biçimine sahip. Eleştirmenler eserin Buz ve Ateşin Şarkısı evreninde geçtiğini iddia etse de Martin kişisel blog sayfasında bunu reddetmişti. Ki zaten Buz Ejderhası ve Taht Oyunları arasında tarihi bir tutarlılık da yok.

- Reklam -

Buz Ejderhası – George R.R. Martin | Arka Kapak Tanıtımı

George R. R. Martin ve muhteşem çizimleriyle Luis Royo, Buz Ejderhası’nda yan yana gelerek bir başka efsaneye hayat veriyor!

Küçük ve cesur bir kız olan Adara buz ejderhasını ilk kez ne zaman gördüğünü hatırlamıyordu. Sanki ejderha hep orada, hep onun hayatındaydı. Diğer çocuklar soğuktan kaçarken Adara karda oynar, buz ejderhasını uzaktan izlerdi. Soğuktan korkmuyordu. Kış çocuğuydu o, atalarının bile hayatlarında gördükleri en korkunç kışta doğmuştu. Dört yaşındayken ejderhaya dokunabildi.
Beş yaşındayken onun geniş, soğuk sırtına ilk defa bindi. Sonra, yedi yaşına bastığında, sakin bir yaz günü, kuzeyden gelen ateş ejderhaları Adara’nın yaşadığı huzurlu çiftliğe saldırdı. Burayı sadece bir kış çocuğu ve onu seven buz ejderhası koruyabilirdi.

Buz Ejderhası - George R.R. Martin

- Reklam -

Buz Ejderhası Hakkında Ne Dediler?

Filme de uyarlanacak olan Buz Ejderhası kaçırılmayacak arşivlik bir eser. – George R. R. Martin

İlk kitabı Taht Oyunları olan, New York Times çoksatanı Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yazarı George R. R. Martin, Time tarafından “Amerikalı Tolkien” olarak tanımlandı.
Martin, günümüz fantastik edebiyatının önde gelen yazarlarındandır. – Luis Royo

“Buz Ejderhası, Martin’in kadifemsi, zengin üslubunun sihri ve güzelliğiyle dolu. Her yaştan okur, kahramanlar, ejderhalar, ailenin gücü ve özel bir kızın yetişkinliğe adım atışıyla ilgili eskimeyecek bu hikâyenin büyüsüne kapılacak. Hediye etmek için harika bir eser.”
-Voya

“Bu fantastik hikâye, türle kısa ama değerli bir tanışma
İmkânı sağlıyor, hem kızların hem erkeklerin ilgisini çekecektir.”
-School Library Journal

Yakında sinemaya uyarlanması beklenen 120 sayfalık bu ciltli eserin çevirisi Alican Saygı Ortanca ile Emre Aygün’e, editörlüğüyse Emirhan Burak Aydın’a ait.

En çok fantastik dünyaları anlatan illüstrasyonlarıyla tanınan Luis Royo, İspanyol bir sanatçıdır. Otuzdan fazla seçki kitabı  yayımlanmıştır. Barselona, Madrid, Milan, New York, Seattle ve St. Petersburg’da çalışmaları sergilenmiştir.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Hikayesi hoşuma gitti. Bu tip hikayeleri severim. Hafif, insanı yormayan, keyifle ve bir çırpıda okunup memnun edecek türden. Fiyatı da gayet uygunmuş. Yalnız dikkatimi çekti D&R’da bulunmuyor. Son zamanlarda bazı kitaplar bulunmaz oldu D&R’da.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Eskiden yeni çıkan kitapları İdefix ve D&R’dan takip ederdim. Ama artık en geç oraya ekleniyor, diğer sitelerin gerisinde kalıyorlar. Muhtemelen el değiştirdiği için böyle. Bir süre bocalamaları normaldir, sonradan toparlanıp toparlanamadıklarını göreceğiz.

  3. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Kitap bugün elime geçti, az önce okudum. Goodreads’e kısa bir inceleme yazdım. Buz ve ateşin şarkısı dünyası meraklılarına duyrulur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tessa thompson chris hemsworth men in black international

Men In Black 4’le İlgili Son Detaylar

The Game Awards 2018

The Game Awards 2018’den Geriye Kalanlar