in

George R.R. Martin: “Kış Rüzgârları, Buz ve Ateşin Şarkısı Serisinin En Uzun Kitabı Olabilir”

George R.R. Martin yeni bir güncelleme paylaştı ve Kış Rüzgârları’nın, Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin en uzun kitabı olabileceğini söyledi.

George RR Martin: "Kış Rüzgârları, En Uzun Kitap Olacak"
- Reklam -
- Reklam -

George RR Martin, bir türlü tamamlanmak bilmeyen Kış Rüzgârları romanı hakkında yeni bir güncelleme paylaştı ve romanın Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin en uzun kitabı olabileceğini söyledi. Yazımı henüz tamamlanmayan The Winds of Winter’ın çıkış tarihi hâlâ belirsiz.

İlk kitabı 1996 yılında A Game of Thrones (dilimize Taht Oyunları olarak çevrildi) yayımlanan Buz ve Ateşin Şarkısı serisi, 2011 yılında HBO kanalında yayınlanan dizi uyarlamasına kavuştu. Belli bir hayran kitlesi olan kitap serisi, dizinin yayınlanmaya başlamasının ardından dünya genelinde çok geniş bir okura ulaştı.

İlk A Song of Ice and Fire kitabının ardından, birkaç yılda bir serinin yeni kitabı yayımlandı. Dördüncü ve beşinci kitaplar arasında ise altı yıllık bir boşluk oluştu. Serinin şu an için yayımlanmış olan son romanı Ejderhaların Dansı (A Dance with Dragons), dizinin başladığı yıl olan 2011’de çıktı. O sıralarda Martin, dizi devam ederken toplamda 7 roman olarak planladığı serisini tamamlayabileceğini düşünüyordu. Ancak planlanan olmadı ve Game of Thrones 5. Sezon ile birlikte kaynak materyal olan kitaplarda yazılanlar tükendi. Böylece eserlerde yer almayan olaylar dizideki yerini almaya başladı. Şimdi hayranlar, beşinci kitabın yayımlanmasının üzerinden neredeyse 12 yıllık bir süre geçmişken, serinin bir sonraki kitabı olan Kış Rüzgârları’nı bekliyor.

- Reklam -

George RR Martin: “Kış Rüzgârları Büyük Bir Kitap Olacak”

George R.R. Martin The Winds of Winter

George R.R. Martin’in son olarak 2020 yılı içerisinde yüzlerce sayfa yazdığını ve gelişmelerden memnun olduğunu söylemesinin üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçti. Bu zaman içerisinde evrende geçecek yeni bir tiyatro oyununu ve Voyaging adlı bir grafik roman üzerinde çalıştığını duyurdu. Ancak bir türlü beklenen kitabı hakkında güncelleme paylaşmadı. Sonunda, kısa da olsa kitap hakkında kişisel blogunda bir güncelleme paylaştı.

“Bu ve Şunun Rastgele Parçaları” başlıklı yazısında, dahil olduğu birçok konuda kısa kısa güncellemeler sunan Martin, Kış Rüzgârları’na da değindi ve romanın muhtemelen serinin en uzun kitabı olabileceğini söyledi.

“Kış Rüzgârları büyük bir kitap olacak. Şu ana kadar serinin en uzun kitapları olan Kılıçların Fırtınası veya Ejderhaların Dansı’ndan daha büyük olabilir. Genelde eseri tamamladığımda birçok kısmını keser ve düzeltirim. Ancak bunun için önce bitirmem gerekiyor.”

Karşılaştırma yapılması adına Kılıçların Fırtınası’nın orijinalinin 973 sayfa, Ejderhaların Dansı’nın ise 1040 sayfa olduğunu belirtmekte yarar var. Yazar geçmişte de eserin yaklaşık 1500 sayfaya ulaşmasını amaçladığını dile getirmişti. Hatta yayıncılarının kitabı bölmeyi önerdiğini, çünkü bunun ötesine geçme şansının yüksek olduğunu bile kabul etti. Bilindiği üzere ülkemizde Epsilon Yayınevi etiketiyle çıkan eserler, ilk kitap sonrasında iki kısım hâlinde yayımlanmıştı.

- Reklam -

George R.R. Martin “House of the Dragon” Dizisinin Yeni Bölümlerini Yorumladı

House of the Dragon Matt Smith

Martin ayrıca House of the Dragon’un birkaç bölümünün daha kaba hallerini izlediğini ve tıpkı ilk bölümlerde olduğu gibi memnun kaldığını dile getirdi.

“House of the Dragon’un birkaç bölümünün daha kaba hallerini gördüm ve önceki bölümler kadar memnun kaldım. Ryan ve Miguel, oyuncu kadrosu ve ekibi ile harika işler çıkarıyor. Karmaşık, çelişkili, benim gibi gri karakterleri sevenlerin bu diziyi de seveceğini düşünüyorum. Elbette bol bol ejderha ve savaş olacak ama hikâyenin omurgasını insan çatışmaları, aşk ve nefret, aksiyon/maceradan ziyade karakter draması oluşturacak.”

Martin’in son açıklaması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce serinin en uzun ve epik kitabı olması, bu kadar geciktirmesi adına bir mazeret olabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynaklar: Not A Blog, Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

12 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Dedem 100 yaşına kadar yaşasa bile o kitabı yazmaz,yazamaz.Artık buna eminim.

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Uzun olsun Martin amca. Yeter ki yaz.

  3. Avatar for driveinthenails driveinthenails dedi ki:

    İstanbul’da kış rüzgarları dinmek bilmiyor, Martin’in Kış Rüzgarları gelmek bilmiyor.

  4. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Oyalamaya devam ediyor.Çıkıp kitabı yazamıyorum bitiremiyorum diyemiyor.

  5. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    Aynen aynen hıhı evet aynen. BIKTIK BEKLEMEKTEN.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

7 cevap daha var.

Jon Watts, Fantastic Four Yönetmenliğinden Ayrıldı

Jon Watts, Fantastik Dörtlü Filminin Yönetmenliğinden Ayrıldığını Duyurdu

The Warded Man dizi iblis döngüsü

İblis Döngüsü Serisinin İlk Kitabı “Dövmeli Adam” Diziye Uyarlanıyor