in

George Saunders’ın “İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte” İsimli Eseri Çok Yakında Bizlerle

Delidolu Yayınları Saunders külliyatında hız kesmiyor ve bu sefer yazarın erken dönem öyküleriyle bir novellasının yer aldığı eseri bizlerle buluşturuyor.

icsavasdiyari feci dususte ust
- Reklam -

Son yıllarda adından çokça bahsettiren George Saunders bazen Mark Twain’in veliahtı, bazen Kurt Vonnegut’un gayrimeşru çocuğu, bazen ise yaşayan en iyi öykü yazarlarından biri diye nitelendiriliyor. Kaldı ki “İkna Ulusu” isimli eseriyle 2014 yılında Folio Öykü Ödülü’ne hak kazandı ve şimdi “Arafta” isimli ilk romanıyla Man Booker Roman Ödülü’nün en kuvvetli adaylarından biri olarak görülüyor.

Delidolu Yayınları ise hem kaliteli hem de düzenli bir şekilde Saunders’ın eserleriyle bizleri buluşturuyor. Yayınevi daha önce yazarın Aralığın Onu, İkna Ulusu, Phil’in Dehşet Verici Kısa Saltanatı, Pastoralya ve Arafta isimli eserlerini yayınlamıştı.

Saunders’ın farklı üslubuyla (vahşi ve çarpıcı hiciv) ülkemizde de okuyucuların dikkatini çektiğini düşünüyorum. Kaldı ki yazar yaşamın kıyısında kalmış bireylerin trajikomik hikayelerini bize ulaştırıyor. Görülmeyeni görüp gerçek üstü bir şekilde anlatıyor. Yazarın erken dönem öykülerinin yer aldığı ve yayınlanan ilk öykü derlemesi olan “İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte” eseri de aynı sevilen üslup ve konuları barındırıyor. Hatta siber terörizmle boğuşan kıyamet sonrası bir distopya olma özelliği de gösteriyor.

- Reklam -

İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte | Arka Kapak

icsavasdiyari feci dususte kapakDelidolu Yayınları, çağımızın en etkileyici öykücülerinden biri olarak anılan George Saunders’ın İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte kitabını okurlarla buluşturuyor. Saunders, kitabında siber terörizmle dolu, kâbus gibi bir kıyamet-sonrası dünyası yaratarak okurları her zamankinden daha karanlık, daha nüktedan ve çok daha çarpıcı gerçeklerle yüzleştiriyor.

Time dergisi tarafından “Dünyadaki en etkili 100 kişi” listesine seçilen George Saunders’ın erken dönem öykülerinin ve bir novellasının yer aldığı İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte, bir kez daha okurlarını kaybetmişlerin, eziklerin, kusurluların, engellilerin yani yaşamın kıyısında kalmış onlarca farklı bireyin hayatına sokuyor. Saunders bu çarpıcı kitabında, vahşi bir mizah ve kavurucu bir zekâsıyla çöküşün eşiğine gelmiş bir gelecek kurgusuna dair gerçeküstü; ama tuhaf bir biçimde ikna edici bir tablo resmediyor.

Yazarın külliyatında farklı bir yeri olan İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte, siber terörizmle dolu, kâbus gibi bir kıyamet-sonrası dünyası yaratarak okurları her zamankinden daha karanlık, daha nüktedan, daha ümitsiz, daha iyimser ve hepsinden de ötesi, çok daha çarpıcı gerçeklerle yüzleştiriyor.

- Reklam -

Türkiye’de Delidolu Yayınları etiketiyle basılan ilk romanı Arafta ile Man Booker Roman Ödülü’nün en kuvvetli adaylarından biri olan George Saunders, 2014 yılında da Aralığın Onu isimli öykü kitabıyla Folio Ödülü’ne hak kazandı.

“Hayat bize aşk ihtiyacı veriyor ama aradığımız aşkı bulmamız için bir yol vermiyor. Bize sevilme arzusu veriyor ama yanında, bizi sevilemez kılan kişisel özellikler ekliyor. Kusurlu ve aciz kulları, üstün özellikler gerektiren bir dünyaya yerleştiriyor…”

Eserin çevirmenliğini Niran Elçi, editörlüğünü Ümit Mutlu, kapak tasarımını ise Burak Tuna üstleniyor.

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bahçe Duvarının Ötesinde

Bahçe Duvarının Ötesinde: Kadim Alegorinin Modern Yorumu

uzbidami ust

Sezgin Kaymaz’dan “Uzunharmanlar’da Bir Davetsiz Misafir” Yeniden Bizlerle