in

Can Avar ve Arkadaşlarının Maceraları “Gizemli Karanlık Sinema” İle Devam Ediyor

Haktan Kaan İçel’in Can Avar Serisi beşinci kitabıyla raflardaki yerini aldı.

can avar gizemli karanlik sinema ust
- Reklam -
- Reklam -

Haktan Kaan İçel’in çocuklar için yazdığı, Can Avar ve arkadaşlarının maceradan maceraya koşturdukları kitap serisi,  Gizemli Karanlık Sinema ile yoluna tam gaz devam ediyor. Timaş Çocuk aracılığıyla çıkan eserde çocukların akıcı okuma, arkadaşlık, dostluk, eleştirel ve yaratıcı düşünme, insan ilişkileri, özgüven, problem çözme ve sözlü iletişim gibi becerilerini de geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Can ve arkadaşları maceraları boyunca kurt adamlar, hayaletler, mumyalar gibi bilumum tehlikeye karşı savaştılar. Bu sefer de gizemli karanlık sinemanın içinde, eski salonların yıkılıp AVM sinemasına dönüşmesini engellemek için gölgeyle savaşacaklar. Kitabın tanıtım bülteni de şu şekilde:

can avar gizemli karanlik sinemaCan Avar… Aslında sıradan bir çocuk… Her gün dünyayı kurtarmasını saymazsak tabii!

- Reklam -

Kurt adamlar, hayaletler, mumyalar, vampirler, uzaylılar… Hepsiyle tek başına savaşıyor. Bizler de onun sayesinde yatağımızda rahat uyuyabiliyoruz. Ah! Bir de büyükleri bu başarısına inandırabilse… Mesela annesini evlerinin bir ejderha tarafından ısıtıldığına ikna edebilse ya da yıllardır kedi diye besledikleri hayvanın aslında bir rakun olduğunu herkes öğrense… Anlayacağınız Can’ın büyüklere anlatmak istediği çok şey var!

- Reklam -

Can yine kendini ürkünç bir maceranın içinde buluyor! Bu sefer gizemli karanlık bir sinemanın içinde kime ait olduğu belli olmayan bir gölgeyle savaşıyor, üstelik tek başına da değil… Korkut ve Hayal de onunla birlikteler. Can ve arkadaşları, gölgenin kime ait olduğunu bulabilecekler mi? Eski sinemayı yıkılmaktan, bir AVM sineması haline gelmekten kurtarabilecekler mi? İçine girdikleri filmlerden Kaplan Yürek’i mi, Alyan 5: Dünya’yı mı, Bekir Göbedik’i mi daha çok sevecekler? Anlayacağınız yine bi’ dolu acayiplik, gariplik ve birazda iğrenç şey bu kitapta sizleri bekliyor!

Can Avar ve arkadaşlarının sinema salonlarının yok olmasına karşı bu direnişlerini tebrik ediyor, çocuklar için böyle güzel mesajlar koyulduğu için de yazarı kutluyorum. İnternet mağazalarında ve raflardaki yerini aldı.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kurşun Kalem Dergisi

“Kurşun Kalem”in Yeni Sayısında Sanatta Fantazya Dosyası Var

ritman kutuphanesi ust

Ezoterik Ritman Kütüphanesi Belgeseli’ni Ücretsiz İzleyin