in

Kaan Demirdöven’den Yeni Kitap: Göbeklitepe’nin Yas Bulutları

Kaan Demirdöven’den Anadolu’nun göbeğinde, Göbeklitepe’de geçen bir tarihi-fantazya.

gobeklitepe nin yas bulutlari ust
- Reklam -
- Reklam -

“Sinemanın Simyası” adlı kitabıyla edebiyat dünyası giren Kaan Demirdöven, “Felsefenin Düşüşü ve Sinemanın Yükselişi”, “Mecnun Delirmedi” ve “Mabedin Sırrı” adlı kitaplarının ardından şimdi de karşımıza “Göbeklitepe’nin Yas Bulutları” ile çıkıyor.

1975, Almanya doğumlu yazar, 98’den beri sinemayla ilgilenmekte. Felsefe, mitoloji ve tasavvufa ilgi duyan Demirdöven, bir yandan metin yazarlığına devam ederken diğer yandan da reklam sektöründe çalışıyor. Anadolu mistisizmine olan yoğun ilgisi eserlerinden de anlaşılan yazar daha önceleri de “1 Ytl Ver 1 Film Çekeyim” isimli bir projeye de imza atmıştı. Bireysel görevini “Tinin dünyasında bir görüngü olarak sinemayı anlamlandırmak ve tini içselleştirebilmek!” olarak tanımlayan Kaan Demirdöven, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde “Sinema Sanatı” ile ilgili dersler vermekte ve Dürbün Yazarlar sitesinde de güncel olarak farklı içeriklerle yazılar yazmaktadır. Yazarın yeni kitabı “Göbeklitepe’nin Yas Bulutları”nın tanıtım yazısı şu şekilde:

gobeklitepe nin yas bulutlariKalp, büyüktür kendinden.

- Reklam -

Aşk, bir kraliçeyi cadıya, bir şövalyeyi soytarıya çevirebilir; bir ejderhayı serçeye, bir fareyi file dönüştürebilir. Ay Kraliçesi’nin büyüleyici güzelliği, Pir Gulam’ın gönlüne ateşler düşürünce, nefsine yenilen şövalyenin cezası da hemen kesilmişti. Gulam, Şövalye Kardeşliği’nden derhal uzaklaştırıldı. O, yaşamına hakikati arayan bir arzuhalci, bir dövüşçü olarak devam ediyordu artık. O esnada Gölgeler Prensi Nafis ise Anadolu diyarına hükmetmek için acımasız planlar yapıyordu. Sadece Prenses Mana’nın okuyabildiği Akınış Kitabesi’nde yazılı olan Eski Dünya sırlarının peşindeydi.

- Reklam -

Medeniyetin gelişimiyle ve kültlerle ilgili sosyal bilimlere çok önemli ipuçları veren Göbeklitepe’nin de adı geçmesi bizlerde oldukça büyük bir merak uyandırdı. Bildiğiniz gibi Şanlıurfa sınırları içerisinde yer alan bu tarihi mekân, dünyanın ilk tapınağı olarak biliniyor ve inşası M.Ö. 10.000 yılına dek uzanıyor. Ki bunun anlamı Mısır piramitlerinden bile daha eski olduğu.

Mona Kitap aracılığıyla basılan Göbeklitepe’nin Yas Bulutları geçtiğimiz günlerde çıkışını yaptı. Sinemaya, mitlere ve tarihe ilgi duyanların ve bütün okurların bilgilerine…

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kralice ust

Kraliçe: Karanlık Bir Alice Harikalar Diyarında Kitabı

larva fanzin 9 ust

Larva Fanzin’in 9. Sayısı Çıktı