in

God of War: Sparta’nın Hakiki Oğlu Kratos ve Atreus’un Hikâyesi Raflardaki Yerini Alıyor

Sevilen oyun God of War V’ten sonra J.M. Barlog’un kaleme aldığı “God of War: Resmi Roman Uyarlaması” hayranlarıyla buluşuyor.

god of war ust
- Reklam -
- Reklam -

Sony Santa Monica’dan geçen nisan ayında çıkan God of War V oyununun ardından sevenleri için güzel bir haberimiz var. Yine aynı oyun ve God of War II’nin de baş yapımcısı olan Cory Barlog’un babası J.M. Barlog tarafından tekrar hikâyeleştirilen “God of War: Resmi Roman Uyarlaması” (God of War: The Official Novelization) önümüzdeki günlerde hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Spartalı bir savaş komutanı olan Kratos, son oyuna kadar Olimpos Tanrıları’nı katletmiş ve Yunan Mitolojisi’nin neredeyse kökünü kazımıştı. Savaş taktikleri ve gaddarlığıyla ün salan komutan biraz daha yaşlanmış olarak oğlu Atreus’la birlikte karısının ölümünün ardından onun son vasiyetini yerine getirebilmek için yola koyulur. Bu anlamda bir yol oyunu halini de alan God of War V, Kratos’un İskandinav Mitolojisi’ne girişinin de başlangıcı kabul edilebilir.

Önceki oyunlarla benzer ve farklı yönlere de sahip olan oyunun hayranlarının büyük bir kısmını tatmin etmesinin ardından James Barlog’un Cory Barlog ve Alastair Duncan’ın da katkılarıyla kaleme aldığı resmi roman uyarlamasının tanıtım bülteni aşağıdaki gibi:
god of war romanSavaş Tanrısı’nın şimdiye kadarki en duygusal ve zorlu yolculuğunda siz de Kratos ve oğlu Atreus’a katılın…

- Reklam -

Olimpos Tanrıları’ndan aldığı intikamın üzerinden yıllar geçen Kratos, artık hayatına İskandinav tanrılarının ve canavarlarının diyarında devam ediyordu. Bu sert ve amansız topraklarda hayatta kalmak için savaşması gerekiyordu… ve oğluna da bunun nasıl yapılacağını öğretmesi. God of War’un şaşırtıcı yeniden anlatımı, serinin tatminkâr savaş sahnelerini, nefes kesici atmosferini ve güçlü kurgusunu bir üst seviyeye taşıyor.

- Reklam -

God of War 2’nin senaryo danışmanı olan J. M. Barlog’un God of War oyunlarının direktörü ve yazarı Cory Barlog’la işbirliği yaparak yazdığı roman, hem oyunun hayranları hem de fantastik edebiyat severler için eşsiz bir okuma vadediyor.
Mitolojiye, mitoloji tabanlı macera oyunlarına, fantastik kurguya meraklıysanız İthaki Yayınları etiketiyle çıkan eser, 9 Kasım tarihinde ön siparişe açılıyor. Son olarak, Hamdi Akçay’ın başarılı kapak çalışmasıyla yayımlanan kitabı dilimize kazandıran Cihan Karamancı ve emeği geçen tüm ekibe de teşekkür ediyor ve bekleyenlerine iyi okumalar diliyoruz.

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    İskandinav Mit’ine bodoslama soktular koskoca Kratos’u. Ölümünden tekrar hayata dönüp nasıl oldu da bu topraklara gelebildi kimse bilmiyor. Yapımcılar da çıklamıyor. Herkesin kafasında soru işareti var. Bu Atreus nasıl doğdu, Faye ile nasıl tanıştı, neden geçmişinden kaçmak istemesine rağmen Blade Of Chaos’u yanında getirdi. Ayrıca BOC ilk oyunda Athena tarafından alınıp, yerine Blade Of Athens kılıcı verilmişti. Yani baya bir soru işareti mevcut. Bu kitap bu sorulara cevap değilse almamın da bir anlamı yok. Ha Kratos var yine de alırım o ayrı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

game of thrones savas

Game of Thrones’un Finali Daha Önce Görmediğiniz Büyüklükte Bir Savaşla Geliyor

the legend of zelda

Castlevania’nın Yapımcısından “The Legend of Zelda” Dizisi Geliyor