in

Mahir Şanlı’nın Türk Mitolojisinden Beslendiği “Gök Tenri’nin Kılıcı” Adlı Romanı Çıktı

Mahir Şanlı yeni romanı Gök Tenri’nin Kılıcı: Kayıp Yurt ile karşımıza çıkıyor. Eser, ilhamını Türk mitolojisinden alıyor.

Gök Tenri'nin Kılıcı - Mahir Şanlı
- Reklam -
- Reklam -

İlhamını Türk mitolojisinden alan Gök Tenri’nin Kılıcı: Kayıp Yurt adlı roman raflardaki yerini aldı. Mahir Şanlı’nın yeni kitabı Yedisu Yayınları etiketiyle okurla buluşuyor.

1977 yılında doğan Mahir Şanlı, ilk kitabı “Nostradamus ve Türkiye’nin Geleceği” adlı eserini 2008 yılında yayımladı. 2009 yılında Alpaslan Dikmen’in anısına “Alpaslan’a Mektuplar“ı derledi. 2016’da “Umut” adlı romanı yayımlandı. 2017’de ise “Bir Kars Hikâyesi: Talih” okurla buluştu. Mitoloji odaklı “Kötülüğün Mitleri: Tanrıların Kötülükleri, Canavarlar ve İfritler” ve “Evren, Yaratılış ve Köken Mitleri” kitapları 2020 yılında yayımlandı.

Şanlı’nın ilhamını Türk mitolojisinden aldığı yeni romanı Gök Tenri’nin Kılıcı: Kayıp Yurt ise şimdi okurlarla buluşuyor.

- Reklam -

Yazar, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kitabı yazma amacını “Türk mitolojisini kitlelere ulaştırmak” olarak tanımlıyor. Eseri bir tür gençlik romanı olarak tasarladığını ifade eden Şanlı, pedagojik kıstaslara da dikkat ettiğini belirtiyor.

Mahir Şanlı’nın kitabına Deniz Aslan’ın illüstrasyonları eşlik ediyor.

Gök Tenri’nin Kılıcı – Mahir Şanlı | Arka Kapak Tanıtımı

Gök Tenri’nin Kılıcı - Mahir Şanlı

Çeçeg ve Nugai, büyük bozkırın ortasındaki bir obanın geleceğini farkında olmadan ellerinde tutan iki genç. Bir yanda ailesinden kendisine geçen kamlık yetenekleriyle Çeçeg ve diğer yanda ise oba beyinin en küçük ama en fazla güvendiği oğlu Nugai. Çeçeg’in gördüğü kötü bir rüya ile başlayan olaylar, bu iki genci artık bir daha ayrılmamacasına birbirine bağlayacak.

- Reklam -

Kendilerine Heienler (Karalar) diyen bir topluluğun büyük bozkırda her geçen gün daha da büyümesi mevcut dengeleri alt üst eder. Heienlerin acımasız lideri Zuda, ne pahasına olursa olsun bozkırdaki bütün topluluklara hükmetmeyi kafasına koymuştur. Bu uğurda önüne çıkan bütün obaları acımasızca ortadan kaldırırken sıra Çeçeg ve Nugai’nin de yaşadığı topluluğa gelir.

Mahir Şanlı’nın Türk mitolojisinin ana karakterleriyle ördüğü Gök Tenri’nin Kılıcı üçlemesinin ilk kitabı Kayıp Yurt; ormanlarda, çöllerde, göllerde ve dağlarda yaşayan fantastik karakterleriyle birlikte okuyucularını heyecanın hiç eksilmediği büyük bir maceraya çıkarıyor.

Toplamda 176 sayfadan oluşan kitap Şubat 2021 tarihi itibarıyla okurla buluşmaya başladı.

Türk mitolojisini temel alan kitapların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Siz de eser hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Türk mitolojisini temel alan veya ondan beslenen kitapların sayısının artması sevindirici bir durum. Ancak sayfa sayısı bana biraz azmış gibi geldi. En kısa zamanda alıp okumayı düşünüyorum. Umarım dili akıcıdır.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Diğer herkesin mitolojisine aşina olup ardından gına da gelmişken bize ait bir şeyler güzel olur. Umarım içerik de dışı gibi güzeldir. Dursun bir kenarda. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Harry Potter ve Lanetli Çocuk Film HBO Max

Harry Potter ve Lanetli Çocuk Filmi Dahil Yeni Büyücülük Dünyası Yapımları Yolda Olabilir

Behzat Ç: Çekiç ve Gül Dizisi

Yeni Behzat Ç. Dizisi “Çekiç ve Gül” Duyuruldu: Farklı Oyuncularla Geliyor