in ,

Tim James, Uzayın Esrarengiz Yanlarını Ele Alan “Gökbilimsel” Kitabı ile Raflarda

“Gökbilimsel” Türkçe raflarındaki yerini aldı. Tim James, Elementsel ve Parçacıksal ile başladığı seriyi yeni kitabı ile tamamlıyor. | Ön Okuma

Gökbilimsel - Tim James
- Reklam -
- Reklam -

Tim James imzalı Gökbilimsel, raflardaki yerini aldı. Elementsel ve Parçacıksal kitaplarıyla tanınan ve uzay bilimini eğlenceli şekilde anlatan yazar, Timaş Yayınları etiketiyle çıkan yeni kitabı ile seriyi tamamlıyor.

Bir fen bilgisi öğretmeni, YouTuber, blog yazarı ve Instagram yayıncısı Tim James; bilime 15 yaşında âşık oldu. Yüksek lisansını kimya alanında tamamladıktan sonra, kuantum mekaniği üzerinde uzmanlaştı. BBC Radio’da bilim danışmanı olarak görev yaptı ve BBC Science Focus dergisine kuantum teorisiyle ilgili makaleler kaleme aldı. Kuantum ve parçacık fiziğini incelediği Fundamental kitabı 2019’da, uzayın derinliklerine indiği Astronomical başlıklı eseri ise 2020’de yayımlandı.

İngiltere’de yaşayan James; kaleme aldığı eğlenceli bilim kitaplarıyla adından söz ettiriyor.

- Reklam -

Orijinal adı Astronomical: From Quarks to Quasars, the Science of Space at its Strangest olan Gökbilimsel, kendi dilinde ilk olarak 2020 yılında yayımlandı.

Gökbilimsel – Tim James | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Önümüzde keşfedilmeyi bekleyen koca bir gerçeklik var. Ve keşfedilecek. Sizin, benim gibi insanlar tarafından. Bilim bizi mağaralardan çıkardığı gibi, yıldızlara da taşıyacak.

Bu kitap yazılırken Venüs’e on beş, Mars’a on altı kez indik, Jüpiter’in atmosferine iki, Satürn’ün atmosferine bir keşif aracı gönderdik, Satürn’ün uydusu Titan’ın yüzeyine indik, Ay’ın yüzeyine kırk yedi keşif aracı gönderdik, çeşitli asteroitleri keşif araçlarıyla üç kez kat ettik, iki kuyruklu yıldıza keşif araçlarıyla gittik, birini de Merkür’ün yüzeyinde parçaladık.

Uzay, bir insanın inceleyebileceği en büyük, en eski, en sıcak, en soğuk, en tuhaf yapı. O halde bilimin en şaşırtıcı gerçeklerinin astrofizik ve kozmolojiye ait olması, insanlığın da bu esrarengiz yapıyı keşfetme çabası pek şaşırtıcı değil.

Elementsel ve Parçacıksal’ın yazarı Tim James, Gökbilimsel’de seriyi tamamlıyor: Evrenin uçsuz bucaksız sularına dalıyor ve uzaylılardan ötegezegenlere, beyaz deliklerden solucan deliklerine, kuasarlardan kuark yıldızlarına karşılaşabileceğimiz en büyük gizemlere ışık tutmak üzere kolları sıvıyor. Hem astronomi tarihçesini ve konuya ilişkin en güncel kuramları detaylarıyla anlatıyor, hem de Düz Dünya dahil kamuoyunu meşgul eden tartışmalara parmak basıyor.

Kitabın giriş bölümünü içeren ÖN OKUMAsı için buraya tıklayabilirsiniz.

- Reklam -

Gökbilimsel - Tim James

Gökbilimsel Hakkında Ne Dediler?

“James, karmaşık kavramları basitleştirmek için en temele iniyor. Uzayın devasalığını kolayca anlaşılır bilgi yığınlarına dönüştürerek evrenin tuhaflığını en hayranlık uyandırıcı şekilde gözler önüne seriyor.” – Foreword

“Önceki kitabı Elementsel’de olduğu gibi didaktiklikten uzak ama bilgilendirici bir tavır benimseyen Tim James, bizi uzay biliminin ışık yıllarında, Büyük Patlama’dan UFO’lara uzanan eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor.” – Andrew Crumey

“Bilimin sıkıcı ve yavan olması gerektiğini kim söyledi? Tim James olmadığı kesin!” The New York Post

Toplamda 240 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliğini yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi Eylül İdemen Doğramacı üstleniyor. Gökbilimsel, Eylül 2022 itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış sitelerindeki yerini almaya başladı.

Gökbilimsel’in konusunu nasıl buldunuz? Yazarın önceki kitaplarını okumuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Playlist fragmanı

Spotify’ın Doğuşunu Anlatan Netflix Mini Dizisi “The Playlist”ten İlk Fragman

İlk Ampütasyon İşlemi 31 Bin Yıl Önce Yapıldı

Bilinen En Eski Tıbbi Ampütasyon İşleminin 31 Bin Yıl Önce Yapıldığı Ortaya Çıktı