in

Claire-Louise Bennett’ın Gerçekliği Bozan İğneleyici Öyküleri “Gölet” Türkçede

Claire-Louise Bennett “Gölet” adlı öykü kitabı ile Türkçe raflarında. Begüm Kovulmaz’ın dilimize kazandırdığı eseri Sahi Kitap yayımlıyor.

Gölet - Claire-Louise Bennett
- Reklam -
- Reklam -

Claire-Louise Bennett imzasını taşıyan Gölet raflardaki yerini almaya başladı. Eser, Sahi Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Birleşik Krallık’taki Wiltshire’da doğan Claire-Louise Bennett Roehampton Üniversitesi’nde edebiyat ve drama eğitimi aldı. Kısa öyküleri ve denemeleri The Stinging Fly, The Penny Dreadful, The Moth, Colony, The Irish Times, The White Review ve Gorse dergilerinde yayımlandı. 2013 senesinde White Review Kısa Öykü Ödülü’nü kazanan yazar Sanat Konseyi ve Galway Şehir Konseyi tarafından çeşitli burslara layık görüldü.

Yazarın öykülerini bir araya getiren Gölet kitabı, Bennett’ın yayımlanan ilk kitabı olma özelliğini de taşıyor. Orijinal dilinde Pond adıyla 2015 yılında okurla buluşan eser, Karl Ove Knausgaard ve Deborah Levy gibi yazarlar tarafından övgüyle anılmıştı.

- Reklam -

Gölet – Claire-Louise Bennett | Arka Kapak Tanıtımı

Gölet - Claire-Louise Bennett

Dağınık bir zihnin kâğıda dökülmüş hali…

Küçük bir sahil kasabasında tek başına yaşayan genç bir kadın. İsmi yok. Yulaf lapası ya da muz yiyişinden ineklerle karşılaşmasına, gündelik hayatının detaylarını paylaşıyor.
Hem de bunu bazen hikâye tadında, bazen bir hikâyenin bölümünü anlatır gibi, bazense bir sayfadan uzun olmayan kesitler şeklinde aktararak yapıyor.

Çevrenin kendi içine dönmeye zorladığı bu karakter arzularını, öfkesini ve hayal kırıklıklarını bu şekilde dile getiriyor. Onun kimi zaman can sıkan, sıklıkla komik tuhaflıklarıyla boğuştukça, elimizde olmadan kendi arzularımız ile yetersizliklerimizi, her şeye rağmen tanınmaya dair kaçak tutkumuzu görüyoruz.

Her detayın ele alındığı, her sesin yankılandığı, her şeyin gerçekliği deforme eden bir lensten aktarıldığı bu hayatın tüm zevklerine ve zorluklarına Gölet’te şahit olacaksınız.

Karl Ove Knausgaard, Deborah Levy, Eimear McBride gibi yazarlarca övülen Claire-Louise Bennett, Türkçede ilk kez Gölet kitabıyla okurla buluşuyor.

- Reklam -

Gölet Hakkında Ne Dediler?

“İğneleyici, komik ve ayrıksı. Gölet, Bennett’ın yenilikçi bir yazar olarak öne çıkmasını sağlıyor ve küçük şeylerde saklı derinliği hatırlatıyor bize.” – New York Times

“Şaşırtıcı. Ustalıkla kaleme alınmış.” – Oprah Magazine

“Keskin bir zekânın ürünü. Alışılmadık ve özgün.” – Los Angeles Times

Toplamda 144 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliğini Begüm Kovulmaz üstleniyor. Pervin Salman’ın yayıma hazırladığı Gölet’in kapak tasarımı Gülay Tunç’a ait. Eser geçen haftalarda raflardaki yerini almaya başladı.

Claire-Louise Bennett imzalı Gölet hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tom ve Jerry Gerçek İsimleri Multiversus

Tom ve Jerry’nin Gerçek İsimleri Ortaya Çıktı: MultiVersus Oyunu ‘Büyük Sırrı’ Bozdu

yüzüklerin efendisi sauron tek yüzük frodo

Yüzüklerin Efendisi’ndeki Merak Edilen O Soru: Tek Yüzük Sauron’u Neden Görünmez Yapmadı?