in

Ödüllü Şehir Fantastiği “Gölgebükücü” Ön Siparişe Açıldı

Yabancı Yayınları, genç-yetişkin sınıfına giren bol ödüllü bir fantastik romanı daha dilimize kazandırdı.

golgebukucu ust
- Reklam -
- Reklam -

Karayip efsanelerini şehir fantastiği türüyle birleştirmesiyle dikkat çeken Gölgebükücü (Shadowshaper), Yabancı Yayınları etiketiyle Türk okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. Daniel Jose Order‘ın dilimize kazandırılan ilk kitabı olma özelliği taşıyan roman, sıradan bir yaşamı olan Sierra Santiago’nun karşılaştığı birkaç olayla sahip olduğu doğaüstü yeteneklerini keşfetmesini konu alıyor. Kitap Locus ve Yalsa gibi ödüllere layık görülüp, Andre ve Lincoln Edebiyat Ödülleri için de aday gösterilmiş.

Yurt dışında ilk kez 2015 yılında yayınlanan ve oldukça ilgi gören kitap aynı zamanda Gölgebükücü isimli hala tamamlanmamış bir üçlemenin de ilk kitabı. Şimdilik ilk iki kitabı yayınlanan seride ayrıca iki tane de yan kitap bulunuyor. Eserin arka kapak yazısı ve tanıtım metni ise şu şekilde:

golgebukucuSierra Santiago resim yapıp arkadaşlarıyla takılarak sakin bir yaz geçirmeyi planlamıştı. Ne var ki yılın ilk partisini tuhaf bir ceset basmış ve yatalak büyükbabası ondan tekrar tekrar özür dilemeye başlamıştı. Üstelik mahallesindeki duvar resimlerinin ağladığını gördüğünde, sıradan Brooklyn kavga gürültüsünden başka şeylerin döndüğü anlamıştı.

- Reklam -

Sierra, kendisi gibi bir sanatçı olan Robbie’nin yardımıyla gölgebükmeyi keşfetmişti. Bu, kadim ruhları resimlere, müziklere ve hikâyelere aktaran bir büyüydü. Ancak birisi teker teker Gölgebükücüleri öldürmeye başlayınca Sierra, arkadaşlarının ve Robbie’nin yardımıyla katilin doğaüstü yaratıklarını yok etmeli, kendi gölgebükücü güçlerini kontrol altına almalı ve ailesinin mirasını gelecek nesiller için kurtarmalıydı.

- Reklam -

“Muazzam çeşitliliğe sahip, çekici bir kurgu.”
—School Library Journal-

“Older’ın hikâyesini fevkalade yapan özellik, Sierra’nın kendi dünyasına ait olması, ailesinden ve arkadaşlarından destek alması ve hem değişime hem de geçmişe dair farkındalığı.”
-Publishers Weekly-

“Güçlü bir mesajı olan dâhice kaleme alınmış üslup, asla etkileyici anlatının önüne geçmiyor.”
–Booklist-

“Older, okura sadece çeşitli karakterler sunmakla kalmıyor, ayrıca onların geçmişine, diline ve toplumuna sadık kalarak eserine otantik bir hava katıyor… Eğer yaratıcılık ve farklılık arayan bir genç yetişkin, fantastik okuruysanız, Gölgebükücü’yü denemelisiniz.”
—Romantic Times Book Review-

“Eğlenceli, zekice, size sayfaları çevirten cinsten ve anlatımı gerçekten farklı bir kitap. Daha önce okuduklarınıza hiç benzemeyen bir şey, capcanlı ve olağanüstü.”
—John Green, Aynı Yıldızın Altında ve Kâğıttan Kentler’in yazarı-

“Gölgebükücü Sierra Santiago, hepimizin gençlik edebiyatında okumayı umduğu türde bir karakter.”
—Bustle.com-

“Daniel José Older heyecan verici, akıcı, eğlenceli, ürkütücü ve hepsinden öte tamamen özgün bir gençlik romanı yazmış. Bu yıl okuduğum en iyi gençlik kitaplarından biri.”
—Delia Sherman, The Freedom Maze’in yazarı-

“Birkaç kelimeyle ifade etmek gerekirse Daniel José Older günümüz kurgu türündeki farklı seslerden biri.”
—Saladin Ahmed, Throne of the Crescent Moon’un yazarı-

“Daniel José Older’ın baş döndürücü biçimde baştan düşlediği Brooklyn’de hiçbir şey göründüğü gibi değil; burada gölgeler hayaletlere dönüşüyor ve grafitiler canlanıyor. Komik, ürkütücü ve her daim şaşırtıcı, Gölgebükücü her yaştan okurlar için mükemmel.”
—Sarah McCarry, All Our Pretty Songs ve About A Girl’ün yazarı.-

“Samimi, güçlü, özgün, dinamik: Kesinlikle okunmalı.”
—Kirkus Reviews, starred review-

“Older’ın öykülerinde ölüler de en az canlılar kadar hayat dolu. Yazarın eğlenceli dili ve öykü anlatma sevgisi de her sayfada kendini gösteriyor.”
—Roxane Gay, Kafes romanının New York Times çoksatan yazarı-

“Olağanüstü!”
—Cory Doctorow, Little Brother romanının çoksatan yazarı-

“Muhteşem. En iyi fantazilerde şehir, sadece arkaplan olarak görev görmez; kendisine has bir karakteri vardır… Bu, kesinlikle Daniel José Older’ın olağanüstü Gölgebükücü’sünde de geçerli. Brooklyn’i kullanarak bize otantik ve saldırı altında bir ortam sunuyor…”
—Holly Black, New York Times Book Review-

Son olarak Gölgebükücü Serisi’nin film haklarının bir süre önce Anika Noni Rose’a satıldığını da ekleyelim. Çevirisi Begüm Berkman Padar tarafından yapılan kitap, Yabancı Yayınları etiketiyle 20 Ekim‘de internet mağazalarındaki yerini alacak.

Zeynep Hantik

Boş zamanlarında çizimler yapıp, öyküler yazan bir okurum. "Madem ki her şeyin sonu gözyaşı olacak, en azından istediğimi yapmalıyım," diyen Rothfuss'a olan sevgimin sonsuz, söylediği sözü çok fazla benimsemiş olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim. Fantastik, bilimkurgu ve bilgisayar oyunlarına olan ilgim her geçen gün artmakta, bunlar hakkında konuşup tartışabildiğim bir yerde olduğum için son derece mutlu yaşamaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

adsiz agac ust

Drago Jančar’ın “Adsız Ağaç”ı Sonunda Türkçe

robot anatomisi ust

“Robot Anatomisi” Raflarda