in

Görünür Bir Yerde: Eda İşler Yeni Öykü Kitabı ile Raflarda

Yazar ve çevirmen Eda İşler imzalı Görünür Bir Yerde kitabı raflardaki yerini aldı. Eser, Everest Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Görünür Bir Yerde - Eda İşler
- Reklam -
- Reklam -

Eda İşler yeni kitabı Görünür Bir Yerde ile okurun karşısına çıkıyor. Kitap, Everest Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

1988 yılında dünyaya gelen Eda İşler, Uludağ Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Öyküleri Varlık, kitap-lık, Öykü Gazetesi, Post Öykü, Türk Dili ve Dergâh gibi dergilerde yayımlanan İşler’in ilk kitabı Kaza Süsü Nisan 2019’da Dergâh Yayınları çatısı altında çıktı. Yazarın İngilizce aslından çevirdiği Deborah Levy (Bilmek İstemediğim Şeyler, Siyah Votka ve Eve Yüzerken) imzalı Sıcak Süt ise Mayıs 2020 tarihinde yayımlandı.

Yazarın toplamda 10 öyküden oluşan Görünür Bir Yerde kitabında yer alan metinler sırasıyla şu şekilde: Bir Boşlukta Doğar Gibi, Yedi Mehmet’in Yeleği, Günah Defteri, Görünür Bir Yerde, Bir Arzuyla Ürkek Ürkek, Yas koltuğu, Bir İp Mesafesi, Aşınma Saatleri, Süreyya Boşluğu ve Eski Günler Geride Kalmadı.

- Reklam -

Görünür Bir Yerde yazarın ikinci öykü kitabı.

Görünür Bir Yerde – Eda İşler | Arka Kapak Tanıtımı

Görünür Bir Yerde - Eda İşler

Eda İşler, öykülerinde, yemek masalarında ekmek kırıntıları gibi biriken sessizliklerden, hiçbir renge bürünmeden gelip geçen günlerden, mecburi mesailerde ufalanan saatlerden, kalabalıkların bir kenarında derinden derine büyüyen öfkelerden, bir başkasına aitmişçesine yabancılanan çocukluk resimlerinden kalan tortulara dokunuyor. Kayıp bir kolun ağrılı boşluğundan, ömrün her anını kırılganlıkla işaretleyen bir kamburun ağırlığından ya da dile gelmeyen korkulu arzulardan damıtılmış anların toplamı, kılı kırk yararak dokunmuş öykülere dönüşüyor.

- Reklam -

“Sırtımda kemiklerimi donduran soğuğu örten bir yelek; renginden, cümbüşünden iyice karardığım, görünmezlere karıştığım yedi Mehmet’in yeleği. Ellerim, kollarım, etimin göründüğü her yerim mıncıklanmaktan, patpatlanmaktan mosmor. Annem her sabah giydiriyor, gece olunca çıkarıp başucuma koyuyor. Gün doğar doğmaz tenime yedi ayrı insan, yedi farklı renk yapışıyor, akşam olup yelekten soyununca da benden başka kimsenin görmediği bir ben, benden dışarı sızıyor.”

Toplamda 112 sayfadan oluşan Görünür Bir Yerde’nin editörlüğünü Devrim Çakır üstleniyor. Kitabın düzeltisi Ayşegül Ergül Arslan’a, kapak tasarımı Kardelen Akçam’a ait. Eser Eylül 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Görünür Bir Yerde ve Eda İşler öyküleri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Raised by Wolves 2. Sezon Çıkış Tarihi

Raised by Wolves’un 2. Sezonu 2022’nin Başlarında Gelecek

Edgar Wright James Bond Filmi Çekmek İstiyor

Edgar Wright Bir James Bond Filmi Çekmek İstediğini Açıkladı