in

Deniz Gezgin’in Yeni Romanı “Gözler Kanatlar Çiçekler Kuyruklar” Okurla Buluşuyor

Deniz Gezgin’in yeni romanı “Gözler Kanatlar Çiçekler Kuyruklar” okurla buluşuyor. Eser, Can Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Gözler Kanatlar Çiçekler Kuyruklar - Deniz Gezgin
- Reklam -
- Reklam -

Deniz Gezgin imzalı Gözler Kanatlar Çiçekler Kuyruklar raflardaki yerini alıyor. Roman türündeki eser, Can Yayınları etiketini taşıyor ve Çağdaş Serisi kapsamında yayımlanıyor.

1981 yılında İstanbul’da doğan Deniz Gezgin, üniversite eğitimini Ege’de Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Bölümü’nde tamamladı. Bitki Mitosları (2007), Hayvan Mitosları (2007) ve Su Mitosları (2009) kitaplarını yayımladı. Yaklaşık 10 yıl boyunca Metro Gastro dergisinde Dünya Dönüyor köşesini yayıma hazırladı, bu köşede mevsim ritüelleri ve yemeğin kültür tarihi üzerinde makaleler yazdı. 2019’da Doğa Defteri isimli çalışmasını yayımladı. Gezgin’in ilk romanı Ahraz 2012 yılında, ikinci romanı YerKuşAğı ise 2017’de okurla buluştu.

Yazarın yeni kitabı Gözler Kanatlar Çiçekler Kuyruklar ise ölüm, doğa, arayış gibi temaları işleyen bir yolculuk romanı olarak tanımlanıyor.

- Reklam -

Gözler Kanatlar Çiçekler Kuyruklar – Deniz Gezgin | Arka Kapak Tanıtımı

Gözler Kanatlar Çiçekler Kuyruklar - Deniz Gezgin

Mevsimlerin değiştiği, denizlerin dibe yüzdüğü, göçlerin tersine çevrildiği bir zaman… Dünyanın dört bir yanı yaşamasızlığın hükmü altına girmiş, yapay varlıklar çoğalırken her köşeye değişmeyen ölümcül bir işleyiş sinmiştir. Yine de anbean gelişigüzel bir hareket biçimlenip canlanır; dağlar, taşlar, sular ve uzuvlar yaşamı yaşanır kılacak kıpırtıyı canlı tutup kimseyi yolda bırakmazlar. İlk bakışta göze görünmeyen patikalar birbirlerine bağlanıp, uzayıp iç içe geçer, ağlar örerler.

Deniz Gezgin, Ahraz ve YerKuşAğı’ndan sonra sınırsız bir hayal gücüyle biçimlendirdiği yeni romanıyla yerkürenin en kuytularına nüfuz edip yaşama ve yaşamın karşısında duran güçlere ses veriyor. Gözler Kanatlar Çiçekler Kuyruklar dünyanın gözyaşlarının söküldüğü masmavi bir volkanda köklenen Luçe ile alıkonduğu Yuva’dan özgürlüğe kaçıp sıkı sıkı hayata tutunan Kara’nın bir durup bir ilerledikleri bir yolculuğun hikâyesini, birlikte söyledikleri bir arayış şarkısını anlatıyor.

Toplamda 96 sayfadan oluşan romanın editörlüğü Cem Alpan, düzeltisi Mert Tokur, kapak tasarımı Ezgi Arslan imzalarını taşıyor. Kitap, Şubat 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

- Reklam -

Can Yayınları’nın yayımladığı Çağdaş Serisi’ndeki diğer eserlere buradaki bağlantıdan göz atabilirsiniz.

Gözler Kanatlar Çiçekler Kuyruklar | TADIMLIK

Ağaçların çoğu çiçeğe durmuşken, uyku aşılayan bir soğuk belli ki yere basmadan tane tane eriyecek. Her güne bir başka mevsimin düştüğü karmaşık yıllar. Rüzgârlar anlık yön değiştiriyor, deniz seviyesinin üstünde hiç yer kalmadı, sular çekilmiyor artık. Ayak uydurma zamanı diyorlar buna, yerin hareketiyle bir adımlama. Hızlanan kendine dolanıyor, kök salanlarsa eski zamanlardaki gibi el yordamıyla hasat ediliyor. Tüm canlılık hareketli, her şey durmadan yer değiştiriyor. Bitkilerin pek çoğu uçmayı yeniden öğrendi, tohumlar hepten hafif, kuşların kanat boyları da kısalıyor. Yollar sıkışık, kalabalığın göğsüne korku basılı, çoğu tetikte ve uykusuz. Farklı mevsimlerin sesleri yuvaların ağzında çarpışıyor. Dünyanın ateşini harlatanlar oyuklara bakarken, bir yerlerde başka yeni oyuklar açılıyor. Her şey değişiyor ama oyuklara bakanlar değişmiyor. Herkesin bakışını çelecek bir oyuk önceden kazılmış. Bir tek Gelişigüzeller bunun dışında. Kalabalık, oyuklara eğilmişken onlar sulardan ve henüz açılmamış yollardan geçip gidiyorlar. Görünmezliği zırh gibi kuşanarak hafifçe yer değiştiriyorlar. Gece gibiler seslerin tek tek çınladığı, hem de sessizlikler yalınayak. Oyuklara ve ardına dönüp bakmayan yalnız onlar, rotalarında ilerisi yok.

Deniz Gezgin kitapları ve yazarın son eseri Gözler Kanatlar Çiçekler Kuyruklar hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kayıp Rıhtım’ı Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Titanic Enkazı Görüntüleri

Titanic Enkazının Bugüne Dek Hiç Yayınlanmamış Görüntüleri Gün Yüzüne Çıktı

Pluto: Yeni Astro Boy Anime Dizisi Geliyor

Astro Boy Dünyasında Geçen Ödüllü Manga Serisi “Pluto” Anime Dizisi Oluyor: İlk Tanıtım Yayınlandı