in

Man Booker Finalisti “Kan İzlerinin Peşinde” Romanı Raflarda

İskoç yazar Graeme Macrae Burnet, “Kan İzlerinin Peşinde” romanıyla ilk defa Türkçede.

kan izlerinin pesinde ust
- Reklam -
- Reklam -

1967 doğumlu İskoç yazar Graeme Macrae Burnet, Kan İzlerinin Peşinde (His Bloody Project) adlı romanıyla ilk defa dilimizde MonoKL Yayınları aracılığıyla sahne alıyor. Man Booker finalisti kitap raflardaki yerini aldı bile!

Yazarın 2015 tarihli ikinci romanı olan bu kitap, önemli edebiyat ödülü Man Booker için 2016 yılında finale kalma başarısını göstermişti. Kitap 17 yaşındaki Roderick “Roddy” Macrae adlı üç cinayet işleyen karakterin kurgusal hikâyesini anlatıyor.

Gelin tanıtım bültenine bakalım:
kan izlerinin pesindeBir suç ve gizem romanının Man Booker Finali’ne kalabildiği olgusu karşısında herkes şaşkınlığa sürüklenmişti. Graeme Macrae Burnet, orijinal olduğu kadar sarsıcı da bir kurgu sunan Kan İzlerinin Peşinde romanıyla bu şaşkınlığın hiç de tesadüfi olmadığını sayısız kez ispat ediyor.

- Reklam -

“Kelimeler yetersiz kalıyor: Sürükleyici, karanlık ve dahiyâne bir kurgu.”
– Edmund Gordon, Sunday Times
288 sayfadan oluşan eser, dilimize Aslı Dağlı tarafından kazandırıldı. Bu hafta itibarıyla da raflardaki yerini aldı.

Keyifli okumalar dileriz!

- Reklam -

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Bu kitabı çok merak ediyorum. Çevirmeni de @Asli_Dagli olunca hemen listeme, en önce alınacaklara ekledim

  2. Avatar for Asli_Dagli Asli_Dagli dedi ki:

    Bu kitabi alacaklara soyle bir onerim var. Bir kutuphaneye gitseniz, yuz elli yil once islenmis bir cinayetin ve onu takip eden durusmanin butun belgelerini bir dosya icinde bulsaniz basina oturup okur musunuz? Okurum diyorsaniz bu kitap tam size gore. Tanik ifadelerinden, adli tip raporlarina, durusma tutanaklarina bambaska bir okuma deneyimi sunuyor.

  3. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Kitap zaten düz polisiye olmadığı için ilgimi çekti en çok. Klasik Agatha Cristie tarzı polisiyeyi pek sevmem. Aslında genel olarak polisiye çok okumam. Okuduklarım Grange, Peter Straub’un Mavi Gül üçlemesinin ilk iki kitabı ve Camilla Lackberg’den Vaiz ve birkaç polisiye daha. Bu kitap tam benlik gibi duruyor. Aday olduğu ödüle bakarsak edebi yönü de kuvvetli gibi.

  4. Avatar for Asli_Dagli Asli_Dagli dedi ki:

    Kuvvetli. Orasi cok net. Roderick Macrae’nin gozunden anlatilan kismi cevirirken hep Yasar Kemal filan vardi aklimda:)))

  5. Avatar for pcd pcd dedi ki:

    Ama bu açıklama beni yüreğimden vurdu. Hiçbir kitaba bu kadar “Tam benlikmiş” dediğimi hatırlamıyorum. Çok merak ettim :face_with_raised_eyebrow:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

elric kiliclar ve guller ust

Elric Destanı “Kılıçlar ve Güller” ile Sona Eriyor

Sanal Gerçeklik Oyunları Şizofreni

Sanal Gerçeklik Oyunları Şizofreni Gibi Hastalıkların Tedavisi İçin Kullanılabilir