in

Bir Üniversite, Game Of Thrones Hayranlarını İpucu Aramak İçin G.R.R. Martin Arşivlerine Davet Etti

G.R.R. Martin’in el yazmalarını elinde bulunduran bir üniversite, okurları serinin gelecek kitaplarıyla ilgili ipucu aramak için arşivlerine davet etti.

Buz ve Ateşin Şarkısı Yeni Kitap - George RR. Martin
- Reklam -
- Reklam -

Dünya Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi‘nin bir türlü çıkmak bilmeyen altıncı kitabı The Winds of Winter’ı (Kış Rüzgarları) bekleyedursun Teksas Üniversitesi, öğrencileri ve vatandaşları yazarın 1993’te kütüphanelerine bağışladığı 300 kutu dolusu kağıdın arasında serinin geleceği hakkında ipucu aramaya davet etti.

G.R.R. Martin’in serinin ilk kitabı olan Taht Oyunları yayınlanmadan üç yıl önce bağışladığı kutuların içinde bir sürü not, el yazısı ve kâğıdın yanı sıra 1.300’den fazla kitap da bulunuyor. Üniversitenin rektörü John Sharp’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

George R. R. Martin’in kağıtları ve el yazısı notları gelecek kitaplarının konuları hakkında ipuçları içeriyor olabilir ve kapımız arayıp bakmak isteyen herkese açık. İster hayran teorisi geliştiriyor ister yalnız Martin’in kaleminden çıkanları en saf haliyle görmek istiyor olun, kütüphane personelimiz çağdaş edebiyatın hakiki hazinelerini seve seve gösterir.

- Reklam -

Bildiğiniz gibi HBO’nun meşhur dizisi Game Of Thrones’un senaryosu artık Martin’in kitaplarıyla aynı doğrultuda gitmiyor; kitapları geçmelerinin ardından senaristler yazarın çizgisinden çıkıp dizi için farklı bir yol çizdiler kendilerine. Serinin yeni kitabı The Winds of Winter’ın seneye çıkabileceği müjdesini de geçtiğimiz günlerde duymuştuk. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı evreninin rotasını nereye çevirdiğini hayranlar merakla bekliyor.

Yazarın yazma hızı konusunda baskı gördüğü aşikar. Kaplumbağa hızında yazdığı eleştirileri dünyanın dört bir yanında dile getiriliyor. Kendisi hızının gayet normal olduğunu kitaplarının kalınlığıyla açıklıyor. E 1.500 sayfalık kitap yazmak da her kişinin harcı değildir. Yaz, sil, beğenme, tekrar yaz, tekrar sil… En baştan yazmak zorunda kaldığı zamanlar da olmuş. GRRM’nin konuyla ilgili en son yaptığı açıklama şu şekildeydi:

- Reklam -

İlk kitap üzerinde altı, ikincisi üzerinde dört yıl çalıştım. Her yıl roman çıkaran fantazi yazarlarının kitapları kalın olmuyor. Onlarınkiler benimkiler gibi 1.500 sayfalı değil; 500 sayfalı oluyor mesela. Ayrıca yaşım da geri geri gitmiyor. Yaş ilerlerken yanında heyecan getirmiyor.

Bakalım okurlardan biri ya da birileri o 300 kutunun içinde dişe dokunur bir ipucu bulabilecek mi? Keşke Teksas’ta olsaydık da biz de GRRM’nin gizli dünyasına dalabilseydik…

Zeynep Demir

Mütercim-tercüman, kahve ve kitap bağımlısı, hayalperest.

25 yaşında, okumayı, dinlemeyi, izlemeyi ve gözlemlemeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumayı dört yaşında, yazmayı beş yaşında öğrendiğimden beri durmaksızın okuyor ve yazıyorum. Okumak yemek, içmek, uyumak kadar sık yaptığım bir eylem. Vazgeçemediğim bir dürtü haline gelmiş durumda, bağımlılıktan da öte.

Sürekli yeni türler, yazarlar keşfetmeyi, diğer insanların yarattığı büyülü dünyalara girmeyi çok seviyorum; ama gerçek dünyadan da kopamıyorum. Korku, macera, bilimkurgu, tarih ve romantik edebiyatın örneklerinin yanı sıra uluslararası ilişkiler ve siyasi tarih, özellikle de yirminci yüzyıl tarihi, en sevdiğim türler arasında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sokak fanzin

Sokak Fanzin’in 4. Sayısı Yayımlandı

Swastika Geceleri - Katharine Burdekin

Swastika Geceleri: Naziler Galip Gelse Ne Olurdu?