in

Kadınların Özel Güçlere Sahip Olduğu Distopik Roman “Güç” Raflarda

Dünyadaki tüm kadınların parmaklarını bir şıklatmalarıyla her şeyi yapabildiği distopik roman “Güç,” Misis Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Güç - Naomi Alderman İnceleme
- Reklam -
- Reklam -

“Ya güç kadınların elinde olsaydı?” sorusunun cevabı üzerine kurgulanmış, kadınların parmaklarının bir hareketiyle ölümle bile sonuçlanabilecek acılar verdiği distopik bir roman Güç. Bu yıl Baileys Women’s Prize En İyi Roman Ödülü’ne layık görülen eser aynı zamanda yazarın dilimize kazandırılan ilk kitabı olma özelliğini de taşıyor.

Yurtdışında oldukça sevilen bir yazar olan Naomi Alderman’ın kaleme aldığı bu distopik eserin arka kapak bülteni ise şu şekilde:

2017 Baileys Women’s Prize En İyi Roman Ödülü

- Reklam -

2017 George Orwell Ödülleri Finalisti

guc naomi aldermanYarın veya sonraki gün, tüm dünyadaki kadınlar “GÜÇ” sahibi olduklarını ve parmaklarının bir hareketiyle ölümle bile sonuçlanabilecek korkunç bir acı verebileceklerini keşfederler. Ansızın gezegendeki tüm erkekler, kontrolü kaybettiklerini anlarlar. Bir hareketle Naomi Alderman’ın olağanüstü romanının merkezindeki dört karakter tamamen değişir ve yepyeni bir dünya karşımıza çıkar.

- Reklam -

“Ya GÜÇ kadınların ellerinde olsaydı?”

“Heyecanlandırıcı! Şok edici! Sizi kendisine hayran bırakacak! Okuduktan sonra her şeyi yeni baştan düşüneceksiniz.”
-Margaret Atwood

Alderman yeni bir “Damızlık Kızın Öyküsü” yazmış ve Margaret Atwood’un bu klasik romanı gibi, “Güç” de okuyanı korkuturken aydınlatan, öfkelendirirken yüreklendiren distopik romanlardan biri olmuş. Ursula Le Guin geleneğine de selam veren bu kitabın enerjisini hissedecek okurlar çok şanslı!
-The Washington Post

Çevirmenliğini Özden Umut Akbaş‘ın yaptığı Güç, bugünden (18 Aralık) itibaren tüm internet mağazaları ve kitapçılarda yerini aldı. Türün sevenlerine duyurulur.

Zeynep Hantik

Boş zamanlarında çizimler yapıp, öyküler yazan bir okurum. "Madem ki her şeyin sonu gözyaşı olacak, en azından istediğimi yapmalıyım," diyen Rothfuss'a olan sevgimin sonsuz, söylediği sözü çok fazla benimsemiş olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim. Fantastik, bilimkurgu ve bilgisayar oyunlarına olan ilgim her geçen gün artmakta, bunlar hakkında konuşup tartışabildiğim bir yerde olduğum için son derece mutlu yaşamaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

haftanin kitabi 71

Haftanın Kitabı #71 – Iskarta

on numarali kamara ust

10 Numaralı Kamara: “Kanlı Kaldırım” Çalkantılı Sularda