in

Gün Işığı Kızın Hayaleti Raflarda

Youtube fenomeni Paige McKenzie’nin Wes Craven’den olumlu yorumlar alan, Buffy dizisiyle karşılaştırılan paranormal gerilim romanı “Gün Işığı Kızın Hayaleti” raflardaki yerini aldı.

gun isigi kizin hayaleti ust
- Reklam -
- Reklam -

Paige McKenzie’nin 2010 yılında, henüz 16 yaşındayken Youtube’da başlattığı basit bir “kız ve perili ev” öyküsü aslında The Haunting of Sunshine Girl Network. Fakat bu öykü zaman içinde iyice popüler hâle gelerek beş yüz binin üzernde takipçi kazandı ve hem McKenzie’ye hem de onunla birlikte bu internet dizisinde yer alan ailesine büyük ün getirdi. Öyle ki aradan geçen 7 yıl içerisinde toplamda 10 sezon çekildi ve işin içine zombilerle hayaletlerin katılmasıyla işler iyice şenliklendi.

Kanalın kurucusu Paige McKenzie, bununla da sınırlı kalmadı ve iki yıl önce kanalıyla aynı adı taşıyan ilk romanı “Gün Işığı Kızı Hayaleti” ile raflardaki yerini aldı.

İsterseniz hep birlikte kitabın tanıtım metnine bir göz atalım:

- Reklam -

500 binden fazla takipçiye sahip The Sunshine Network isimli fenomen YouTube kanalından uyarlanan korku hikâyesi.

Sunshine Griffith on altıncı yaş gününden kısa bir süre sonra gun isigi kizin hayaletiannesi Kat ile güneşli Austin, Texas’tan yağmurlu Ridgemont, Washington’a taşınır. Fakat yeni evlerine geldikleri andan itibaren dünyasının, anlam veremediği bir karanlık tarafından yutulmaya başladığını hisseder. Annesi farkında olmasa bile, Sunshine yeni evlerinde ürkütücü bir şeyin olduğunu bilmektedir. Taşınmalarını takip eden günlerde her şey gittikçe tuhaflaşır. Buz gibi bir esinti durmadan Sunshine’ı takip etmektedir. İlk gecesinde duyduğu küçük bir kızın gülüşü, sonraki günlerde ağlama seslerine dönüşür. Evine musallat olan ruhlar gittikçe korkutucu bir hal alırken Sunshine, annesinin de tehlikede olduğunu anlar. Onu ölümden de beter bir kaderden kurtarmak için önündeki sınavı geçmek zorundadır.

- Reklam -

“Gergin, heyecan verici ve inanılmaz sürükleyici.”
-Kirkus Reviews-

“Sadece bu serinin halihazırda hayranı olanlar değil, herkes bu güçlü ama kırılgan kahramanın
potansiyelini keşfetme hikâyesini öğrenmek için can atacak.”
-Booklist-

“Hikâye hızlı ve akıcı bir şekilde ilerliyor. Yazı dili zarif ve inci gibi… Gün Işığı Kızın Hayaleti’ni bitirmemek elde değil.”
-Lev Grossman, Büyücüler’in yazarı-

“İlk bölümün sonuna geldiğimde evdeki bütün ışıkları açmak zorunda kaldım.”
-Wes Craven, Çığlık filminin yapımcısı ve yaratıcısı-

Yurtdışında hatırı sayılır bir ilgi gören kitap, geçen sene The Awakening of Sunshine Girl adlı bir devam romanına da kavuştu. serinin yakın bir zamanda üçleme hâline dönüşmesi de bekleniyor.

Boran Evren tarafından dilimize çevrilen kitabın ilgi çekici kapağını Aslıhan Kopuz hazırlamış. 304 sayfalık roman Yabancı Yayınları etiketi taşıyor.

YouTube video

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

madonna in a fur coat ust

Kürk Mantolu Madonna Amerika Semalarında

hayat film afisi

Hayat: Uzayda Yaşam Olduğunu Kanıtlarken Ne Ters Gidebilir Ki?