in

Gabriele Clima’nın Andersen Ödüllü “Güneşten Sonra” Adlı Kitabı Türkçede

Güneşten Sonra, Türkçe raflarındaki yerini aldı. Gabriele Clima’nın Andersen Ödüllü kitabı, bir araya gelen iki farklı hayat üzerinden engellerin aşılabileceğini gösteriyor.

Güneşten Sonra - Gabriele Clima
- Reklam -
- Reklam -

Gabriele Clima imzalı Güneşten Sonra raflardaki yerini aldı. 2017 Andersen Ödülü kazananı yazar, dilimize Genç Timaş tarafından kazandırılan kitabında, birbirinden farklı iki hayatın bir arada yaşadığı maceraları konu ediniyor.

İtalya’nın ünlü çocuk kitapları yazarı ve çizeri Gabriele Clima, bu kitabıyla 2017’de gençler için en iyi kitap dalında Andersen Ödülü’ne layık görüldü. Türkçede daha önce Unutkan Mumi, Postacı Piero ile Gece Bekçisi Marcello ve Mırıldanan Çocuk gibi eserleri yayımlanan yazar, şimdiye kadar elliden fazla kitap kaleme aldı. Clima, edebiyatın, çocukların okumayı ve yaşamı öğrenmesi için özel bir araç olduğunu savunuyor

Orijinal adı Il Sole Fra Le Dita olan 2017 Andersen Ödülü sahibi Güneşten Sonra, İtalya, Almanya, Rusya, Slovenya, Vietnam ve İspanyolca konuşulan Güney Amerika’da yayımlandı. Almanya’da Hanser tarafından 2019’da yayımlanan roman, Alman Yayıncılar ve Kitapçılar Birliği tarafından Okur Ödülü finalisti oldu.

- Reklam -

Güneşten Sonra’nın tanıtım yazısına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Güneşten Sonra – Gabriele Clima | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Güneşten Sonra - Gabriele Clima

Normal olmak ve engeller konusundaki tüm klişeleri alt üst eden bir yol macerası.

On altı yaşındaki Dario’nun başa çıkması çok zor bir insan olduğu konusunda öğretmenleri hemfikirdirler. Dario, kendisiyle kısıtlı iletişim kuran annesiyle yaşar ve babasının o daha çocukken aileyi terk etmesinin nedenin de kendisi olduğunu düşünür. Okulda, yine bir olaydan sonra, dekan ona örnek bir ceza vermeye karar verir ve onu engelli bir öğrenciye yardım etmekle görevlendirir. Dario, tekerlekli sandalyede hareketsiz olan ve dış dünyayla iletişim kuramayan Andy ile böyle tanışır. Dario ve Andy. Daha farklı olamazlardı. Ancak “yolda” olağanüstü bir macera tüm planları tersine çevirecektir.

- Reklam -

Güneşten Sonra | Tadımlık

“Dario denizi seviyordu. Denizi seviyordu çu¨nku¨ deniz onu içine hapsedemezdi. Ona sınırlar koyamazdı, bunu sadece kara yapabilirdi. O da deniz gibi uçsuz bucaksızdı ama bu bir aldatmacaydı çu¨nku¨ kara bir yerde bitiyordu. Sonra deniz başlıyor ve insandan alınan her şeyi ona geri veriyordu. Çu¨nku¨ deniz hiçbir şeyi içine hapsedemezdi.”

Kitabın ilk sayfalarını içeren ön okuması için buraya tıklayabilirsiniz.

Çevirisini Esma Fethiye Güçlü’nün üstlendiği kitabın editörlüğünü Merve Okçu, kapak tasarımını Barış Şehri, iç tasarımını ise Nur Kayaalp üstleniyor. Genç Timaş’ın Gümüş Romanlar serisinden çıkan ve 176 sayfadan oluşan Güneşten Sonra, Temmuz 2022 itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış sitelerindeki yerini almaya başladı.

Kitabın konusunu nasıl buldunuz? Gabriele Clima’nın dilimize çevrilen önceki eserlerini okumuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

jüpiter en net görüntü

James Webb Uzay Teleskobu, Bugüne Kadarki En Net Jüpiter Fotoğrafını Çekti

the boys gen v dizisi

The Boys’un X-Men Esintili Yan Dizisinin Resmi Adı Belli Oldu