in

Çin’in En Önemli Yazarlarından Yan Lianke’nin Bir Eseri Daha Türkçede

Çin’in dikkat çekici yazarlarından biri olarak gösterilen Yan Lianke’nin “Günler Aylar Yıllar” isimli kitabı raflardaki yerini aldı.

Yan Lianke Günler Aylar Yıllar
- Reklam -
- Reklam -

Man Booker Uluslararası Ödülü’ne iki kez aday gösterilen ve Franz Kafka Ödülü’nün de sahibi olan Yan Lianke yeni bir kitabıyla daha Türkçede. Çin’in yaşayan en güçlü yazarlarından biri olarak gösterilen Lianke’nin Günler Aylar Yıllar isimli kitabı Jaguar Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Günler Aylar Yıllar | Tanıtım Yazısı

Yan Lianke Günler Aylar YıllarGünler Aylar Yıllar, hayatın zorlukları karşısında hep diri kalabilen bir umudun romanı.

Kuraklık, Balou Sıradağları’nda tüm yıkıcılığıyla baş göstermiştir. İnsanlar çareyi evlerini terk edip su ve yiyecek bulabilecekleri yerlere kaçmakta bulurken geride sadece ihtiyar ile kör köpeği kalır ve bu iki kader ortağı, birkaç damla su, bir avuç mısır tanesi, bir karış gölgelik peşinde dolanır durur. Günleri, geceleri en sert, en çetin koşullarla sınanır; zamanın ve mekânın izleri silinip iskeletleri daha da belirginleşirken önlerindeki yollar da gitgide çatallanır. Bu zorluklardan geriye kalan, olağanüstü bir varoluş inadıdır.

- Reklam -

Çin’in yaşayan en güçlü yazarlarından, Franz Kafka Ödülü sahibi Yan Lianke’nin Günler Aylar Yıllar’ını Erdem Kurtuldu Çince aslından çevirdi.
105 sayfalık kitabın çevirisini Erdem Kurtuldu Çince aslından yaptı. Kendisini daha önce de yaptığı Lianke ve Çince aslından çevrilen eserlerle hatırlıyoruz. Ancak okurlarımız Kurtuldu’yu ayrıca Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü’nün ilk etkinliği olan Kanını Satan Adam kitabının çevirisiyle de hatırlayacaktır.

Böylece bu kitap yazarın dilimize çevrilen üçüncü eseri oldu. Daha önce Final Kültür Sanat Yayınları etiketiyle Lenin’den Öpücükler ve geçtiğimiz yıl Can Yayınları etiketiyle çıkan Patlama Kayıtları kitaplarını okuma fırsatına erişmiştik.

- Reklam -

Aynı zamanda sinema ve televizyon yapımları için senaristlik de yapmış olan Yan Lianke’ninn herhangi bir eserini okumuş muydunuz? Yazım tarzını nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlere yazabilirsiniz.


* Cam Arılar: Eski ve Yeninin Çatışması

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ragnarok Netflix

Ragnarok: Netflix Norveç’in Fantastik Dizisi Yayında

Amerikan İç Savaşı - Cadı Şişesi

Amerikan İç Savaşı Zamanından Kalma “Cadı Şişesi” Bulundu