in

Sally Rooney Yeni Romanı “Güzel Dünya, Neredesin?” ile Raflarda

Kitapları uyarlamalara konu olan İrlandalı yazar Sally Rooney, yeni eseri “Güzel Dünya, Neredesin?” ile Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

Güzel Dünya, Neredesin? - Sally Rooney
- Reklam -
- Reklam -

Sally Rooney yeni kitabı Güzel Dünya, Neredesin? ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Can Yayınları etiketi ve Emrah Serdan imzası ile Türkçeye kazandırılıyor.

Son dönemlerin en çok konuşulan yazarları arasında yer alan Sally Rooney, üçüncü romanı ile raflardaki yerini aldı.

1991 yılında İrlanda’da doğan ve Trinity College’dan mezun olan Sally Rooney, ilk kitabı Arkadaşlarla Sohbetler’i 2017 yılında yayımladı. Normal İnsanlar adlı ikinci romanı 2019’da çıktı. Her iki kitap da BBC Three ve Hulu ortaklığında ekrana uyarlandı. Rooney’nin öykü ve yazıları The Dublin Review, The White Review, The Stinging Fly gibi mecralarda kendilerine yer buldu.

- Reklam -

Yazarın son romanı orijinal dilinde 2021 yılında Beautiful World, Where Are You başlığıyla yayımlandı. Kitap, henüz resmi olarak çıkışını gerçekleştirmeden önce eBay gibi platformlarda 200 dolara alıcı buldu. Yazar ayrıca İsrail boykotuna da katılarak yeni kitabının İbranice çevirisine karşı çıkmıştı.

Roman, Can Yayınları’nın Çağdaş Serisi dizisi altında okurlara sunuldu.

Güzel Dünya, Neredesin? – Sally Rooney | Arka Kapak Tanıtımı

Güzel Dünya, Neredesin? - Sally Rooney

Alice ve Eileen, farklı şehirlerde yaşayan, otuzlarına yaklaşan iki arkadaş. Roman yazarı Alice, flört uygulaması sayesinde bir depo işçisi olan Felix’le tanışıp yakınlaşır. Eileen ise sona eren ilişkisinin yaralarını sarmaya çabalarken bir yandan da çocukluk arkadaşı Simon’ın çekimine kapıldığını hisseder.

Alice ve Eileen ilişkiler, sanat, edebiyat ve günbegün belirsizleşen gelecekleri hakkında yazışırken hem arkadaşlıklarını hem de hayata bakışlarını sorgulamaya başlarlar. Zira aşklarına, kalp kırıklıklarına, günü yaşamaya ve muhabbetlerine tepelerinden ayrılmak bilmeyen bir bulut eşlik eder. Karanlıktan önceki son durak mıdır bu? Güzel bir dünyanın varlığına inanmanın bir yolu var mıdır?

- Reklam -

Sally Rooney insan doğasını kavrayışındaki yeteneğini bir kez daha samimi ve yalın bir dille gözler önüne seriyor.

Güzel Dünya, Neredesin? Hakkında Ne Dediler?

“Güzel Dünya, Neredesin? Rooney’nin şimdiye dek yazdığı en iyi roman. Mizahi ve zeki diyaloglarıyla, birbirleriyle çaresizce bağ kurmaya çalışan karakterleriyle muhteşem bir eser.” – Brandon Taylor, The New York Times Book Review

“Yazarın yeteneğini gözler önüne seren bir eser. Diyaloglar asla aksamıyor, nesri sayfayı yakıp kül ediyor.” – Anne Enright, The Guardian

Toplamda 328 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Emrah Serdan, editörlüğünü Cem Alpan, düzeltisini Melis Oflas gerçekleştiriyor. Romanın kapak uygulaması Diyaddin Sevindik, kapak illüstrasyonu Manshen Lo imzalarını taşıyor.

Yayınevinin Çağdaş Serisi’nde bulunan diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Sally Rooney eserleri ve yazarın Türkçeye kazandırılan son kitabı Güzel Dünya, Neredesin? hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Samanyolu Galaksisi'nde Dönen Sarmal Bir Cisim Keşfedildi

Samanyolu’nun Merkezinde Dönen Tuhaf Bir Sarmal Cisim Keşfedildi

Yeni Breaking Bad Dizileri Yolda: Better Call Saul Final Yapıyor

AMC, Better Call Saul Finalinden Sonra Yeni Breaking Bad Dizileri Geliştirmek İstiyor