in

H.G. Wells’in “Ay Işığı Masalları” Kitabı Raflarda

Bilimkurgu edebiyatının en eski ustalarından H.G. Wells’in öykülerinden oluşan Ay Işığı Masalları adlı derleme bizlerle.

ay isigi masallari ust
- Reklam -
- Reklam -

Zaman Makinesi, Dünyalar Savaşı, Görünmez Adam, Doktor Moreau’nun Adası… Üstat Wells’in bugüne kadar pek çok kitabını okuduk. Onunla birlikte kâh tarihteki ilk zaman yolculuğu romanının sayfalarında kaybolduk kâh Marslıların dünyamızı işgaline karşı koyduk.

Ancak Wells romanları kadar öyküleriyle de tanınan bir yazardır. “Bir Ay Işığı Masalı” (A Moonlight Fable) bunların en ünlülerinden biridir hatta. İşte bu öykü ve çok daha fazlası Mitra Yayınları aracılığıyla, Ay Işığı Masalları adı altında bizlerle buluşuyor.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:
ay isigi masallariBaşta en bilinenleri, görünmezlik ve zaman yolculuğu olmak üzere, teknolojik olanakların gelecekteki muhtemel sonuçlarını yazarak, olası şeylerle uğraşıyormuş gibi görünen, fakat “bu başınıza gelseydi ne hissederdiniz” sorusuna yanıt bulmaya çalışan ve yapıtlarında asıl olarak insanı ve toplumu odağına koyan bir yazardır  H.G.Wells.

- Reklam -

Bilimkurgu romanlarıyla tanınsa da neredeyse edebiyatın her dalında birçok eser vermiştir.

Wells’in, bu kitapta bir araya gelen kısa öyküleri de bilimkurgudan ziyade gerçeklik sınırlarını zorlayan, yer yer  düş ürünü veya alegorik ama öte yandan ders çıkarılabilecek mesel tadında öykülerdir.

- Reklam -

Gerçekçidir, çünkü hayatın küçük ayrıntılarına, bilinmeyene, yerleşmiş değerlere, yaşanmamış eksik anlara; tutkuya, kıskançlık ve intikama; depremler, savaşlar vb gibi felaketlere   yoğunlaşarak bilimin, evrenin  ve insan medeniyetinin geleceğini sorgulatır.

Sekiz öyküden oluşan Ay Işığı Masalları Engin Süren’in çevirisiyle…
Engin Süren‘in çevirisiyle dilimize kazandırılan öykü derlemesi kısa süre önce satışa sunuldu. Yazarın hayranlarına mutlulukla duyurulur…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

haftanin kitabi 87 kul dagindaki kutuphane

Haftanın Kitabı #87 – Kül Dağı’ndaki Kütüphane

google talk to books

Google’ın Yeni Projesi “Talk to Books” ile Tanıştınız mı?