in

H.G. Wells’in Distopik Eseri “Gelecek Günlerin Hikâyesi” Raflarda

Bilimkurgu başta olmak üzere birçok dalda eserler veren büyük yazar Herbert George Wells’in bir romanı daha dilimize kazandırıldı: Gelecek Günlerin Hikâyesi.

gelecek gunlerin hikayesi hg wells
- Reklam -
- Reklam -

Ölümünün üzerinden 72 yıl geçen H.G. Wells’in kitaplarında telif hakkı bulunmadığından, son yıllarda eserlerinin birçok yayınevi tarafından yayımlandığını görüyoruz. Zaman Makinesi, Dr. Moreau’nun Adası, Görünmez Adam, Dünyalar Savaşı gibi kült romanlarını sıkça görmeye alıştığımız yazarın bu sefer daha önce dilimize hiç kazandırılmamış distopik bir romanıyla karşı karşıyayız.

Laputa Kitap Yayınları’ndan çıkan “Gelecek Günlerin Hikâyesi”nin çevirmeni ise Pınar Dinçkurt.

Kitabın konusuysa şöyle:
gelecek gunlerin hikayesiWells, 22. yüzyılın Londra’sını distopik bir gelecekte betimliyor. Şehirleşmenin, sınıf savaşı, tıp, iletişim, ulaştırma, tarım teknolojisi vb konular üzerine birçok şey söylüyor. Tabii Wells’in her zaman ki gibi bir sosyolog gözüyle ve anlatımıyla.

- Reklam -

Wells’in yaratmış olduğu atmosfer, yıllar sonra yazılacak olan Isaac Asimov’un Robot Serisinin okuyucularına tanıdık gelecektir. Asimov’un öyküleri arasındaki paralellikler dikkat çekicidir.

“Gelecek Günlerin Hikâyesi” distopyanın ilk örneklerindendir.

- Reklam -

“Wells tıpkı Quevedo gibi, Voltaire gibi, Goethe gibi ve kimi başka yazarlar gibi, edebiyatı iyi bilen biri olmaktan çok edebiyatın kendisi.” -Jorge Luis Borges-
İlk olarak 1897’de Pall Mall Magazine’de 5 bölüm halinde yayımlanan eser, sonradan kitaplaştırılarak okurlara sunulmuştu.

Darısı Wells’in Türkçeye çevrilmemiş diğer kitaplarına.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Terry Pratchett ve Ergun Sav

Terry Pratchett ve Ergun Sav: “Fırfırık Avı” ve “Tıp Tıp”

Sissoylu

Sissoylu İlk Çağ: Özlenen Fantazyayı Bizlere Getiren Seri