in

Erime’nin Yazarı Ele Fountain’dan Sanal Dünyada Geçen Yeni Kitap: “Hacker”

Ele Fountain imzalı “Hacker” Türkçe raflarındaki yerini aldı. Erime’nin yazarı okurları bu sefer sanal dünyadaki tehlikeli ve gizemli bir maceraya davet ediyor. | Ön Okuma

Hacker - Ele Fountain
- Reklam -
- Reklam -

Hacker – Her Şey Kardeşim İçin kitabı raflardaki yerini aldı. Erime’nin yazarı Ele Fountain, yeni kitabında okurlarını buzullardan alıp sanal bir dünyaya taşıyor.

Türk okurların geçen yıl çıkan Erime kitabıyla tanıdığı Ele Fountain, çocuk kitapları yayıncılığında yıllarca editör olarak çalıştı. Birkaç yıl Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da yaşadı ve burada dört ödül kazanan ve Waterstones Çocuk Kitapları Ödülü de dahil olmak üzere on farklı ödüle aday gösterilen ilk romanı Boy 87’ı kaleme aldı. Lost adlı ikinci romanı 2020’de yayınlandı ve Guardian tarafından Yılın Çocuk Kitabı seçildi.

Dilimize de gelen en son romanı Hacker ise, geçen yılın mayıs ayında yayımlandı. Orijinal adı Fake olan kitabın tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

- Reklam -

Hacker – Ele Fountain | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Hacker - Ele Fountain

Tek arkadaşınızın sanal olduğu ve büyük teknoloji şirketlerinin gıda, sağlık ve eğlenceye erişimi kontrol ettiği bir dünya hayal edin. Burası Jess’in dünyası.

Jess on dört yaşına geldiğinde ilk kez diğer çocuklarla birlikte okula gider. Yatılı okulda büyük sorunlar yaşayan Jess, eve döndüğünde kız kardeşi Chole’nin hayat kurtaran ilaçlarının her zamankinden daha pahalı hale geldiğini görür. Yardım etmeye karar veren Jess, büyük tehlike içeren bir plan yapar. Neyin gerçek neyin sahte olduğunu tam olarak anlamak ona kalır. Kardeşi Chole’nin hayatta kalması bu plana bağlıdır.

Haydi, Jess’in sanal dünyasındaki tehlikeli ve gizemli macerasına adım atalım.

Hacker Kitabı Hakkında Ne Dediler?

“Ele, kendi geleceğimize çok yakın olabileceğini hissettiren canlı bir dünya yaratıyor. Etkileyici bir şekilde anlatılan modern bir masal.” – Katya Balen

“Macera dolu, yürekli ve insan duygularıyla dolu olan bu geleceğin dünyasını sevdim.” – Ross Welford

- Reklam -

“10+ yaş grubu için, kendi dijital yaşam biçimlerimizle ilgili araştırma soruları soran ve ilgi uyandıran kışkırtıcı bir roman.” – Guardian

“Son sayfasından çok sonra akıllarda kalacak modern bir öykü” – iNews

“Muhtemelen şimdiye kadarki en iyi sonlardan biri! … Ele’nin kitaplarından birini daha okumak için gerçekten sabırsızlanıyorum.” – Tilly (11 Yaşında, Books Up North’taki yorumundan)

“Zamanına uygun ve düşündürücü.” – The Bookseller

Erime - Ele Fountain
Ele Fountain

Kitabın ilk sayfalarını içeren ÖN OKUMAsı için buraya tıklayabilirsiniz.

240 sayfadan oluşan kitabın çevirisini Esma Fethiye Güçlü, resimlemesini ise Afra Elif üstlendi. İlk Genç Timaş etiketiyle yayımlanan Hacker, Ocak 2023 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Ele Fountain’in geçen yıl çıkan Erime adlı kitabını okumuş muydunuz? Yeni kitabının konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Toy Story 5 Filmi Geliştirme Aşamasında

Disney CEO’su “Toy Story 5” Filminin Resmi Olarak Geliştirme Aşamasında Olduğunu Duyurdu

Zootopia 2 - Hayvanlar Şehri

Zootopia 2 Geliyor: Disney “Hayvanlar Şehri” Macerasına 7 Yılın Ardından Devam Kararı Aldı