in

Şifre Bilimci Milas Ulukan, “Hafıza Koleksiyoncusu” ile Geri Dönüyor

Kayahan Demir’in yeni polisiye romanı “Hafıza Koleksiyoncusu”, raflardaki yerini aldı. Şifre Bilimci Milas Ulukan ve Şifreli Dosyalar ekibi yeni bir macerayla karşınızda.

Hafıza Koleksiyoncusu - Kayahan Demir
- Reklam -
- Reklam -

Kaleme aldığı polisiye ve korku kitaplarıyla tanıdığımız Kayahan Demir, yeni polisiye romanı Hafıza Koleksiyoncusu ile bir kez daha aramızda. Bir önceki kitabı Pera Palas’ta Gölge Oyunu’nda olduğu gibi bu kitapta da Şifre Bilimci Milas Ulukan ve Şifreli Dosyalar ekibi maceranın odak noktasını oluşturuyor.

Hafıza ile unutkanlık kavramlarının ilginç bir şekilde mücadele halinde olduğu bu kitapta, felsefi sorgulamaların yanı sıra bolca tarih bilgisi de bulunuyor. Cem Sultan, Fatih Sultan Mehmet Han gibi kudretli şahsiyetlerin yansımaları kitabın dikkat çekici yönlerinden.

Kurgu başlangıç noktasından finale kadar bu soru ekseninde gelişiyor. Yazar ise cevaba giden bu sancılı yolda okuru maceradan maceraya sürükleme vaadinde bulunuyor.

- Reklam -

Hafıza Koleksiyoncusu | Arka Kapak Yazısı

Hafıza Koleksiyoncusu - Kayahan Demir“Unutma yetisi, insanlığa verilmiş bir ödül müdür yoksa ceza mı?

Bir tarafta hafızası en büyük düşmanı olan namıdiğer Hafıza Koleksiyoncusu, diğer tarafta ise unutkanlar ordusu…

İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde başlayan aksiyon, İstanbul Üniversitesi’nde doruğa ulaşacak ve Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bursa’da son bulacak!

Şifreler ve esrarengiz sembollerle örülü macera, bizi eski bir resim tablosunun penceresinden, 15. yüzyıl İstanbul, Bursa, Rodos ve İtalya’sına götürüyor.

- Reklam -

Cinayete kurban giden bir tarih profesörü, zehirli bir ustura ve asırlar öncesine ait gümüş bir sikke…

İstanbul’un eşsiz güzelliği eşliğinde, cinayetin izlerini yüzyıllar öncesinde arayan Şifre Bilimci Milas Ulukan’ın gerçeğe ulaşabilmesi için tarihin gizemli dünyasına girmesi gerekecektir. Zira tarih gerçeğin ta kendisidir!

“Sevginin değil, saygının tükendiği yerde savaşlar başlar!”
Ayrıca kitap içinden kısa bir alıntıyı da sizlerle paylaşalım.
“İstanbul Üniversitesi Hergele Meydanı’nda bulunan bir ceset ihbarı Şifre Bilimci Milas Ulukan ve Şifreli Dosyalar ekibini harekete geçirir. Maktulün zehirli bir usturayla öldürülmesi ve aynı üniversitenin Tarih bölümünde profesör olması bu ölümü sıradanlıktan çıkaracaktır. Bir gece önce İstanbul Arkeoloji Müzesi’nden yüzyıllar öncesinde basıldığı tahmin edilen ve üzerinde “Cem bin Mehmed Han” yazılı bir sikke çalınmıştır. Çalınan sikkenin maktulün hemen yanı başında bulunması ise akla tek bir şeyi getirir: Ünlü şifre bilimci ve ekibi gizemli bir tarih cinayetiyle karşı karşıyadır!”
Editörlüğünü Merve Okçu’nun üstlendiği 176 sayfalık kitabın düzeltisi Cansev Ayanoğlu’na, kapak tasarımı ise Esra Burak’a ait. Genç Timaş etiketiyle çıkan kitap için hazırlanan tanıtım videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz.

YouTube video

Son olarak yazarın bir önceki kitabı Pera Palas’ta Gölge Oyunu için hazırladığı tanıtım yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Kayahan Demir’in önceki kitaplarını okumuş muydunuz? Peki yeni kitabının konusunu nasıl buldunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.


* Buket Uzuner’in 34 Yıldır Raflarda Olan Kitabına Sansür!

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

survive quibi sophie turner

Sophie Turner’lı Survive Dizisinden Yeni Fragman

Asterix - Albert Uderzo

Asterix Çizeri Albert Uderzo Hayatını Kaybetti