in

Hakan: Muhafız’a İlham Olan Kitap Serisi Karakalem, “Kayıpbey Efsanesi” ile Devam Ediyor

Netflix Türkiye’nin ilk yerli yapımı Hakan: Muhafız’a ilham olan “Karakalem” serisi, ikinci cildiyle yoluna devam ediyor.

kara kalem ust
- Reklam -
- Reklam -

Netflix ekranlarında yayınlanan ilk yerli projemiz olması adına önemli bir adım olarak kabul edilen Hakan: Muhafız’ın bir kitap uyarlaması olduğunu biliyor muydunuz? 2016 yılında Sayfa6 Yayınları’ndan çıkan ve daha sonra Dex Kitap’a geçen KarakalemN. İpek Gökdel tarafından kaleme alındı.

Netflix’teki uyarlama kitaptaki malzemeden ne kadar faydalanabildi, henüz kestirmek güç. Ancak yazar Gökdel serinin ikinci kitabını yine Dex Kitap’tan bizlerle buluşturmayı başardı.

Dizinin uyarlamasında Yavuz’un adının Hakan olarak değiştirildiğini hatırlatıp kitabın arka kapağına birlikte göz atalım:
karakalem kayipbey efsanesi hakan muhafizYavuz ailesini yitirmiş, doğduğu şehirden göç etmiş bir delikanlıydı, içine işleyen tılsımlı dövmelerle yeryüzünün gelini İstanbul’un muhafızı oldu. Artık, Mevlânâ’dan Fatih Sultan Mehmet’e simyacılardan âlimlere, kutsal kitaplardan menkıbelere pek çok ustası var. Bin yıllara yayılan kadim kehanetlerin ve kerametlerin destanı, KARAKALEM Kayıpbey Efsanesi’yle devam ediyor. Çıldırır dünya, divane olur insanlık, perdeyi aralasa, görebilse olacak olanı.
N. İpek Gökdel ilk kitabında, “İstanbul başka şehirlere benzemez!” demişti. Bakalım serinin ikinci kitabı macerayı nerelere sürükleyecek.

- Reklam -

Netflix üzerinden 10 milyondan fazla izlenen Hakan: Muhafız’ın geçtiğimiz haftalarda üçüncü ve dördüncü sezon onayını aldığını hatırlatalım.

- Reklam -

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    İlk kitabı okudunuz mu?

    Yorumuna güvendiğim kişilerce diziye göre epey iyi bir kitap olduğu söyleniyor. Hatta dizideki mantık hatalarının kitapta olmadığına dair güzel incelemeler de var. Okumayı düşünüyorum. Siz neden böyle söylediniz, merak ettim.

  2. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    O zaman niye ikinci kitabın altına “gözünü seveyim devam etmesin” dediniz? :roll_eyes:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yazarinin kaleminden kult

Yazarının Kaleminden: Kült

punisher netflix ust1

Punisher’ın Üçüncü Sezon Hazırlıkları İptal İhtimaline Rağmen Sürüyor