in

Halka Dünya Serisi’nde Üçüncü Adım: Halka Dünya Tahtı Raflarda

Larry Niven’ın kült bilimkurgu klasikleri arasında gösterilen bol ödüllü Halka Dünya serisi üçüncü cildiyle tekrar bizlerle.

halka dunya tahti ust
- Reklam -
- Reklam -

Panama Yayıncılık geçen yılın kasım ayında ilk iki cildini bastığı Halka Dünya serisini bizlerle buluşturmaya kaldığı yerden devam ediyor. Sırada serinin üçüncü cildi olan Halka Dünya Tahtı (The Ringworld Throne) var.

Hugo, Nebula ve Locus ödüllü Larry Niven’ın yazdığı roman, ilk iki ciltte yaşananların devamını konu alıyor. Yazarın 1996’da yayımlattığı eser daha önce dilimizde İthaki Yayınları tarafından basılmıştı. Ancak baskısı çok uzun zamandır bulunmuyordu bildiğiniz gibi. 17 yıl sonra kendisine yeniden kavuşmak hem serinin hayranları hem de bilimkurgu tutkunları için güzel bir gelişme.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:
halka dunya tahtiGelmiş geçmiş en şaşırtıcı mühendislik dehasına, Halka Dünya’ya dönüş… Sözcüklere sığmayan teknolojik harikaların, çok sayıda insansı ırkın ve şimdiye dek yazılmış, en sevilen bilimkurgu öyküsünün dünyasına!

- Reklam -

İnsan Louis Wu, En Arkadaki olarak bilinen puppeteer, Chmeee adlı kzinin oğlu Acolyte… Bu efsanevi karakterler bu defa Halka Dünya’yı savunmak için bir araya geliyor. Koruyucularla ilgili ilginç şeyler dönmektedir. Halka Dünya’ya dışarıdan gelen uzay araçları, daha gezegene inemeden yok edilmektedir. Vampirler her yerdedir. Ve Hortlakların da kendi planları vardır; onlara yaklaşmaya cesaret eden herkes er ya da geç öğrenecektir.

- Reklam -

Halka Dünya’daki her ırk, daima kendi Koruyucu’suna sahip olmuştur. Şimdi, bizzat Halka Dünya’nın da bir Koruyucu’ya ihtiyacı var gibi görünmektedir. Peki, Halka Dünya Tahtı’na kim oturacaktır?
Larry Niven başlangıçta dört cilt (Halka Dünya, Halka Dünya Mühendisleri, Halka Dünya Tahtı ve Halka Dünya Çocukları) olarak yayınladığı seriye 2012’de yeni bir kitap daha ekledi. Fate Of Worlds (Dünyaların Kaderi) adını verdiği bu kitap aynı zamanda Edward M. Lerner’le birlikte yazdığı Fleet Of Worlds (Dünyalar Donanması) serisi için bir giriş niteliği taşıyor.

Yine eski baskılarda olduğu gibi K. Ümit Kayalıoğlu’nun gözden geçirilmiş çevirisini içeren eser, Elif Çelik’in editörlüğüyle bizlerle buluşuyor. Kitap geçtiğimiz hafta raflardaki yerini aldı bile! Darısı dördüncü (ve belki de beşinci) kitabın başına…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

cagrilan sadik yemni ust

Üstat Sadık Yemni’den Yeni Bir Polisiye Bilimkurgu: Çağrılan

shazam on inceleme

DC’nin Yeni Filmi Shazam Nasıl Olmuş? (Spoiler’sız Video)